“PREMIERA” από την θεατρική ομάδα "Μαλλιά κουβάρια"

2024-02-25

Την Παρασκευή το βράδυ άνοιξε η αυλαία του έργου "PREMIERA" από την θεατρική ομάδα «Μαλλιά κουβάρια», στο δημοτικό θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη».

Σε κείμενο του Γιώργου Οικονομίδη και σκηνοθεσία του Δημήτρη Βασιλειάδη ξεδιπλώνεται επί σκηνής η ιστορίες τριών οικογενειών, που μπορεί να έχουν πολλά κοινά στοιχεία με την δικιά μας οικογένεια. Μέσα από ήρωες που ισορροπούσαν ανάμεσα στο σοβαρό και το κωμικό στοιχείο γνωρίζουμε τον κόσμο της μουσικής και την δυναμική της! Η ιστορία απλή, αλλά και με ένα μυστήριο να πλανάτε στην ατμόσφαιρα. Μία έκρηξη στο παρελθόν άφησε στο πέρασμα του χρόνου φαντάσματα και ανεκπλήρωτες επιθυμίες να στοιχειώνουν ένα μπουζουξίδικο στο Δερβένι. Μία διαθήκη που κρύβει εκπλήξεις, κληρονόμοι από διαφορετικά μετερίζια της μουσικής με πολλά μυστικά και απωθημένα να στοιχειώνουν τις ζωές τους και μία υπόσχεση εκδίκησης που προκαλεί ρίγη τρόμου τα τελευταία λεπτά του έργου. Η φιλία, ο έρωτας και οι προσωπικές σχέσεις σε πρώτο πλάνο. Άραγε πόσο δυνατά ή αληθινά μπορούν να είναι αυτά τα συναισθήματα όταν τα φώτα σβήνουν και οι ψεύτικες μάσκες πέσουν;

Ο Γιώργος Οικονομίδης με κωμικό και καυστικό λόγο φέρνει στο φως τα κακώς κείμενα της κοινωνίας χωρίς να προσβάλει αλλά τονίζοντας όλες αυτές τις εσφαλμένες συμπεριφορές που μας πάνε πίσω σαν κοινωνία. Μέσα από μια κωμωδία που σου θυμίζει έντονα την παλιά και αγαπημένη επιθεώρηση ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις εμμονές, τις ανασφάλειες, τον φθόνο και τον φόβο που έχουν στοιχειώσει και γκριζάρει τις ζωές μας. Με λίγα λόγια αντικρίζουμε την πραγματική ζωή κατάματα και μας δίνεται η σκυτάλη για να ανατρέψουμε και να διορθώσουμε όσα πρέπει και μπορούμε. Ο Δημήτρης Βασιλειάδης μέσα από την εξαιρετική του σκηνοθεσία αναδεικνύει το λόγο του κειμένου με ένα τρόπο που μαγεύει το μυαλό και μαγνητίζει το κοινό. Μπορεί οι ήρωες και οι καταστάσεις που μας παρουσιάζει να μοιάζουν ακραία, αλλά είναι κομμάτι της κοινωνίας, του χθες, του σήμερα και του αύριο μας. Αγωνίζεται να μας δείξει, μέσα από την σκηνοθετική του μαεστρία, πως μόνο μέσα από την αποδοχή, την κατανόηση, την αγάπη και την ενσυναίσθηση μπορεί να έρθει η ελπίδα για πιο φωτεινές μέρες!

Τα μέλη της ομάδας «Μαλλιά Κουβάρια», ποιο συγκεκριμένα και με αλφαβητική σειρά ο Δημήτρης Βασιλειάδης, o Βάτσας Θεόκλητος, η Μέλα Γεροφώτη, ο Στέφανος Δημόπουλος, οΠαναγιώτης Καβαλιεράκης, o Γιώργος Καλπακίδης, ηΚοσκερίδου Ανδρομάχη, η Κωστάκου Θεοδώρα, ο Μπάρκος Κωνσταντίνος, ο Γιώργος Οικονομίδης, η Τατιάνα Οικονόμου, ο Παυλίδης Παύλος, η Παυλίδου Έυα, ο Χρήστος Πετρίδης, η Πλάκα Φανή, η Μαρία Σεμερτζίδου, η Τσιβίκη Ελένη και η Μαίρη Χαρπαντίδου, ερμηνεύουν ρόλους επί σκηνής με τον σεβασμό που πρέπει να δώσουν σε κάθε ήρωα και ηρωίδα, χωρίς να τον μειώνουν. Ερμηνείες άκρως επαγγελματικές, από ανθρώπους που αγαπούν αληθινά το θέατρο και το υπηρετούν με τον σεβασμό που του πρέπει! Ιστορίες διαφορετικές, οι οποίες εμπλέκονται με ένα πολύ έξυπνο τρόπο και υπέροχες ατάκες που φέρνουν δάκρυα γέλιου στο κοινό!

Η ύπαρξη ζωντανής μουσικής επί σκηνής «ντύνει» με έναν όμορφο τρόπο την παράσταση. Τραγούδια αγαπημένα, αλλά και καινούργια σε στίχους του Γιώργου Οικονομίδη και μουσική των: Αστέρη Τσαλίκη και της Μέλας Γεροφώτη. Ένα μεγάλο μπράβο και στον μαέστρο της παράστασης Αστέρη Τσαλίκη και τους μουσικούς. Η μελωδία βοηθάει ώστε όλοι να γίνουμε μια παρέα και ανεβάζει την διάθεση των θεατών, οι οποίοι συμμετέχουν με χειροκροτήματα και σιγοτραγουδώντας.

Εξαιρετικές οι χορογραφίες των ηθοποιών, μια επιπλέον επαγγελματική πινελιά του χορογράφου της παράστασης Δημήτρη Βασιλειάδη!

Επίσης ένα ακόμα θετικό στοιχείο, το οποίο δυστυχώς απουσιάζει στις μέρες μας, είναι ο φιλανθρωπικός του σκοπός. Μέρος των εσόδων των παραστάσεων θα διατεθούν στο ορφανοτροφείο θηλέων «Μελισσα» και στην παγκόσμια καμπάνια «A Ball For All». Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό και αποτελεί έναν Φάρο στον κόσμο της υποκριτικής να βλέπεις ανθρώπους οι οποίο αφιερώνουν χρόνο, δουλειά και ψυχή για να βοηθήσουν και να προσφέρουν.

Πολύ λένε ότι είναι δύσκολο ένα έργο αν ανέβει ξανά μετά από χρόνια, η θεατρική ομάδα «Μαλλιά Κουβάρια» ανατρέπει αυτή την σκέψη και σας καλεί να ζήσετε την πιο όμορφη «PREMIERA» της ζωής σας!