“Αγαμέμνων” του Γιάννη Ρίτσου (σαν ένας ωραίος νεκρός ) - Πρεμιέρα στο διαδίκτυο

2020-12-17

Ο Αγαμέμνων του Γ. Ρίτσου κατεβαίνει από το βάθρο του ήρωα, γίνεται ο άνθρωπος που αγωνιά για το εφήμερο της ύπαρξης, που σε μία ύστατη στιγμή απολογισμού, κατανοεί τη ματαιότητα της φιλοδοξίας και ξεκαθαρίζει τους προσωπικούς του λογαριασμούς πριν το φοβερό βήμα. Είναι ένα κείμενο ενδοσκόπησης, ωριμότητας και ταπεινότητας.  

Ο ποιητής επιλέγει μια μεγάλη μορφή της δραματουργίας, την απογυμνώνει από τα ηρωικά της στοιχεία και την μετατρέπει σε ένα γνώριμο, "καθ΄ ημάς" πρόσωπο. Ο Αγαμέμνων αφήνει κατά μέρος τον ρόλο του ηγέτη και συνομιλεί με τον άνθρωπο μέσα του και απέναντί του. 

Η πρώτη παράσταση - πρεμιέρα, θα δοθεί στο διαδίκτυο σε ζωντανή μετάδοση ( live streaming) από το θέατρο Λιθογραφείον της Πάτρας, Κυριακή 20 Δεκεμβρίου στις 21.00 και η πρόσβαση για το κοινό θα είναι ελεύθερη για μια και μόνο φορά εδώ: 

Ο Δημήτρης Γεωργαλάς μεταφέρει την ποίηση και την θεατρική μαγεία από τη σκηνή στο σπίτι μας, σε πραγματικό χρόνο παράστασης, με χρήση τεσσάρων καμερών υψηλής ανάλυσης και με ειδικά διαμορφωμένη τηλεσκηνοθεσία. 

Ταυτότητα της παράστασης Αγαμέμνων του Γιάννη Ρίτσου


Σκηνοθεσία: Δημήτρης Γεωργαλάς

Σκηνικά - Kοστούμια: Δημήτρης Ντάσιος

Σχεδιασμός Φωτισμών: Ευσταθία Δρακονταειδή

Επιμέλεια κίνησης: Θέμης Παυλής

Βοηθός σκηνοθέτη: Νίκος Τσιμάρας / Άρτεμις Βούτου

Φωτογραφίες : Γιώργος Στυλιανός

Σχεδιασμός αφίσας: Αναστάσιος Σωτηρίου

Ερμηνείες : Γεράσιμος Σοφιανός

                      Μαρίνα Παντελάκη

Παραγωγή : Θέατρο του Λόγου

Live streaming : Noise box

Η παράσταση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Διάρκεια 50΄