Αγγελική – Άννα Μπολιάκη: "Αν ανοίξει το θέατρο θα καλυτερέψει η ψυχολογία των ανθρώπων."

2021-04-21

Ο μεγάλος Δημήτρης Χορν είχε πει «Ηθοποιός σημαίνει φώς!», για εσάς ποια είναι η έννοια του ηθοποιού;

Ο ηθοποιός πρέπει να ποιεί ήθος, να μεταμορφώνεται να μπορεί να γίνεται ένα με το ρόλο ηθοποιός = δημιουργία.

Οι μέρες που ζούμε είναι δύσκολες, πώς όμως πιστεύετε ότι μπορούμε να τις κάνουμε καλύτερες; Η Τέχνη πώς μπορεί να «φωτίσει» το σκοτάδι της απομόνωσης;

Η τέχνη μας κάνει καλύτερους ανθρώπους, βοηθάει στην καλή ψυχολογία μετά τον εγκλεισμό. Πιστεύω αν ανοίξει το θέατρο θα καλυτερέψει η ψυχολογία των ανθρώπων.

Ο χώρος σας έχει πληγεί ολέθρια. Πώς βλέπετε το μέλλον του θεάτρου και ποιο μήνυμα θέλετε να στείλετε στα άτομα που παίρνουν αποφάσεις;

Το θέατρο δε θα είναι όπως πριν, θα είναι με άδειες θέσεις και αυστηρά όρια. Θα ήθελα να ανοίξει ο κλάδος ξανά να δουλέψουν οι ηθοποιοί.

Πού ήσασταν πριν την πανδημία;

Πριν την πανδημία με βρήκε στις πρόβες την θεατρικής ομάδας της Unesco Πειραιώς και Νήσων για το έργο ¨Μήδεια ¨ του Μπόστ σε σκηνοθεσία Βασίλη Τραιφόρου και επίσης στα γυρίσματα της ταινίας ¨Γιατί Αντωνάκη, Γιατί Νικολάκη?¨ σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Κολοβού.

Έχει ανοίξει «ένας ασκός του Αιόλου» στον χώρο σας με καταγγελίες και μηνύσεις για βία και σεξουαλική παρενόχληση. Ποια είναι η δική σας άποψη;

Η γνώμη μου είναι ότι χαίρομαι που άνοιξε ο ασκός γιατί καλό είναι να καθαρίσει ο χώρος μας να καλυτερέψει, ότι μας ενοχλεί να το λέμε να μη φοβόμαστε. Τώρα είναι η στιγμή.

Έχετε να μας διηγηθείτε μια περίεργη κατάσταση που ζήσατε πάνω στη σκηνή ;

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω να διηγηθώ καμία περίεργη κατάσταση , δεν έχω ζήσει.

Ποια είναι τα σχέδιά σας και ποιες οι επιθυμίες σας για την νέα χρονιά;

Αυτό που επιθυμώ είναι να φύγει ο κορονοϊός, να ανοίξουν τα θέατρα, οι κινηματογράφοι να δούμε ξανά ταινίες και να βγει η ταινία του Θεόδωρου Κολοβού στους κινηματογράφους. Εύχομαι να επιστρέψουμε κανονικά στις ζωές μας.

Κλείνοντας ποιο μήνυμα θέλετε να στείλετε στους αναγνώστες μας;

Θετική σκέψη και όλα θα πάνε καλά!