AnimeCon: RUN Thessaloniki V

2023-09-29

Oι Mangatellersφέρνουν για 5η χρονιά

τη μεγαλύτερη γιορτή Ιαπωνικής Popκουλτούρας

στη Θεσσαλονίκη.

Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου, στο συνεδριακό κέντρο "Ιωάννης Βελλίδης" της ΔΕΘ Helexpo, οι Mangatellers γιορτάζουν με χιλιάδες φίλους της Ιαπωνικής Κουλτούρας τα anime τα manga, τις πολεμικές τέχνες και την μουσική, στο AnimeCon: RUN Thessaloniki V.

H φετινή πέμπτη διοργάνωση του AnimeCon: RUN Thessaloniki V, που τελεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, έρχεται στην πόλη της Θεσσαλονίκης, καλώντας όχι μόνο τους Θεσσαλονικείς αλλά και όλους τους ενδιαφερόμενους, να γνωρίσουν τον μαγικό κόσμο, την κουλτούρα και την τέχνη πίσω από τα anime και manga, όπως θα την ζούσε ένας fan μέσα από τον κόσμο των σειρών, των παιχνιδιών και των ειδικά σχεδιασμένων δράσεων και happenings.

Το AnimeCon: RUN Thessaloniki V, είναι μία εκδήλωση που γεννήθηκε από την δημιουργική αγάπη της ομάδας των Mangatellers, της καλλιτεχνικής ομάδας δημιουργίας αυθεντικών ιστοριών Ιαπωνικών κόμικ, δηλαδή manga ιστοριών, στην Ελλάδα.

Οι ninja, οι samurai και τα pokemon έρχονται δυναμικά στην Θεσσαλονίκη.

Στην εκδήλωση οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά, να φωτογραφηθούν και να πάρουν αυτόγραφα από διεθνείς manga και anime καλλιτέχνες, όπως ο Levent Kotil (animator του TOEI Studio, One Piece, Chainsaw Man, Bleach: TYBW), Just Loui (mangaka του εκδοτικού οίκου Glenant, Red Flower, Red Flower Stories), Matteo Brizio (δάσκαλος της Copic τεχνικής από την Lucca Manga School, Mythos Volume #1), Naokuren (mangaka του εκδοτικού οίκου Ankama, Cyfandir Chronicles), τον Μάνο Λαγουβάρδο (καλλιτέχνη και δάσκαλο manga τεχνικής, Galaxia, Teenies, Πολικός Παλαιστής) την Ελληνίδα ηθοποιό Παρασκευή (Βούλα) Κώστα που χάρισε την φωνή του σε δεκάδες χαρακτήρες μεταγλωττισμένων κινούμενων σειρών και τον Δημήτρη DK Κυρσανίδη, τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Parkour.

Πάνω από 80 Έλληνες καλλιτέχνες και εικαστικοί δημιουργοί θα συμμετέχουν φέτος στην εκδήλωση, φέρνοντας ένα φρέσκο αέρα στις manga δημιουργίες τους, ενώ πολλοί cosplayers θα ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους και θα εκθέσουν τις κατασκευές και τις στολές για τους επισκέπτες.

Εκατοντάδες μικροί και μεγάλοι φίλοι μπορούν να ντυθούν σαν τους αγαπημένους ήρωες τους και να γεμίσουν το συνεδριακό κέντρο "Ιωάννης Βελλίδης" απολαμβάνοντας φαντασμαγορικά shows, διαγωνισμούς και αποκλειστικά photo shoots από το DreamShaper Studio.

Στο AnimeCon: RUN Thessaloniki V την παράσταση κλέβουν οι πλούσιες attractions με ομοιώματα από ήρωες διάσημων manga και anime σειρών. Οι ήρωες από Boku No Hero Academia, One Piece, Pokemon, Naruto και άλλοι πολλοί θα περιμένουν τους επισκέπτες να φωτογραφηθούν μαζί τους!

Οι μικροί και μεγάλοι φίλοι της Ιαπωνικής Παράδοσης έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν σε workshops καλλιγραφίας Ιαπωνικών Kanji, πολλών Ιαπωνικών πολεμικών τεχνών, εκμάθηση τεχνικής δημιουργίας Sushi από την Oriental Express και ένα ειδικό αφιέρωμα στον Ιαπωνικό Κινηματογράφο σε συνεργασία με το τμήμα Κινηματογράφου του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρχει ειδικός χώρος, όπου θα παρουσιάζεται live η κατασκευή ενός παραδοσιακού Kimono από τον μόδιστρο υψηλής ραπτικής, κ. Γερογιάννη Αθανάσιο Παράλληλα, θα γίνει ζωντανή παρουσίαση από εκπρόσωπο για προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών, ενώ περίπτερο της Πρεσβείας της Ιαπωνίας στην Ελλάδα θα διατίθεται ενημερωτικό υλικό σχετικό με εκπαιδευτικά θέματα και πολιτιστικά δρώμενα.

Σε μία αποκλειστική ομιλία για το AnimeCon: RUN Thessaloniki V, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του Parkour, Δημήτρης DK Κυρσανίδης, θα μιλήσει για την αγάπη του στις Anime σειρές, τους αγαπημένους του Anime ήρωες και πώς τα Anime επηρέασαν τον ίδιο στην αθλητική του καριέρα.

Η εκδήλωση AnimeCon: RUN Thessaloniki V είναι η καρδιά της Ιαπωνικής Pop Κουλτούρας στη Θεσσαλονίκη! Αμέτρητα workshops και ομιλίες περιμένουν τους φίλους των anime και manga που μπορούν να συμμετέχουν σε χορούς εκμάθησης J-Pop και K-Pop από την Σχολή Χορού Indancestrial, εκμάθηση τεχνικής χρήσης φωτόσπαθου από τον κόσμο του Star Wars με την Epsillon Custom Sabers, ομιλίες από τους διεθνείς manga καλλιτέχνες για τα manga και την διεθνή αγορά, καθώς επίσης και από τους ηθοποιούς που χαρίζουν την φωνή τους στους ήρωες από αγαπημένες anime σειρές.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, έρχεται animator από studio της Ιαπωνίας! O Levent Kotil θα μιλήσει στο AnimeCon: RUN Thessaloniki V για την βιομηχανία των anime, την επαγγελματική του καριέρα στο TOEI Studio και πώς μπορεί κάποιος να εργαστεί για studio παραγωγής Anime της Ιαπωνίας.

Επίδοξοι manga καλλιτέχνες και δημιουργοί θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τεχνικές με Copic μαρκαδόρους, από τον δάσκαλο της Copic τεχνικής της Lucca Manga School, Matteo Brizio στο Workshop: "Τα βασικά βήματα με τους Copic Μαρκαδόρους sponsored by Kybosonline"

Στην εκδήλωση AnimeCon: RUN Thessaloniki V ξεχωρίζουν οι μουσικές παραστάσεις και τα shows από την Dragon Band Z. Τα μουσικά shows περιλαμβάνουν live Ιαπωνικής Rock και Pop μουσικής, καθώς επίσης και έναν διαγωνισμό γνώσεων για τις anime σειρές.

Στους χώρους της εκδήλωσης, οι επισκέπτες θα έχουν την μοναδική ευκαιρία να απολαύσουν εδέσματα Ιαπωνικής Κουζίνας, όπως sushi, mochi και pot noodles και να συμμετέχουν στον Διαγωνισμό Φαγητού Oriental Express "Πόσα θα φας;".

Το AnimeCon: RUN Thessaloniki V ενώνει την αγάπη και το πάθος των φίλων της Ιαπωνικής Pop Κουλτούρας, Τέχνης και Παράδοσης με δημιουργικές δραστηριότητες, και πλούσια shows ,στο συνεδριακό κέντρο "Ιωάννης Βελλίδης" της Helexpo.