Άννα Μαρία Κότσιφα: "Έκφραση, Δημιουργία, Αγάπη, Μαγεία, ΖΩΗ!"

2022-09-15

Αν σας ζητούσα μέσα από πέντε λέξεις να μας παρουσιάσετε την δουλειά σας, ποιες θα ήταν αυτές;

Έκφραση, Δημιουργία, Αγάπη, Μαγεία, ΖΩΗ!

Μιλήστε μας για την εκδήλωση σας.

Σε μια περίοδο γεμάτη επετείους (100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή, 200 χρόνια από την επανάσταση), ο Μουσικός & Καλλιτεχνικός Σύλλογος Ευόσμου "Φιλομήλα" φιλοδοξεί να παρουσιάσει την αποτύπωση του σημαντικών ιστορικών στιγμών αλλά και την ίδια την εικόνα της χώρας μέσα από το ελληνικό τραγούδι.

Θέλοντας να τιμήσει την επέτειο των 100 χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή, συμβάλλοντας στα πολιτιστικά δρώμενα περιοχής μας, θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 20:30 στον εξωτερικό χώρο του Σιδηροδρομικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, μια μουσικοαφηγηματική συναυλία, με τίτλο "Ρωμιοσύνη, δεν θα ησυχάσεις πια" Σμύρνη 1922 - 2022.

Η συναυλία θα περιλαμβάνει τα τραγούδια του Δίσκου "Μικρά Ασία" σε στίχους Πυθαγόρα και σύνθεση Απόστολου Καλδάρα, καθώς και τραγούδια από τον Δίσκο του Δήμου Μούτση "Άγιος Φεβρουάριος" σε σύνθεση Δήμου Μούτση και στίχους Μάνου Ελευθερίου.

Πιστεύετε πως σας λαός είμαστε κοντά, σεβόμαστε και μεταλαμπαδεύουμε στις επόμενες γενιές το παρελθόν και την ιστορία μας, τα ήθη και έθιμα μας;

Η σημερινή Ελλάδα στηρίζει την ταυτότητά της, την ιστορική της μνήμη και τις σημαντικές στιγμές της ιστορίας, οι οποίες αποτυπώνονται μέσα από τα γράμματα και τις τέχνες γενικότερα.

Τα τραγούδια συγκεκριμένα, αποτυπώνουν την ιστορική στιγμή και την εικόνα της Ελλάδας, διατηρώντας και μεταλαμπαδεύοντας την ιστορία στις επόμενες γενιές.

Η Ελλάδα άλλωστε είναι συνυφασμένη με τη "Ρωμιοσύνη που δεν πρέπει να την κλαις" του Μίκη Θεοδωράκη και του Γιάννη Ρίτσου.

Μελλοντικά σχέδια;

Μελλοντικά σχέδια...ένα υπέροχο ταξίδι γνώσης, εξέλιξης και χαράς θα ξεκινήσει στον Μουσικό & Καλλιτεχνικό Σύλλογο Ευόσμου "Φιλομήλα".

Εισαγωγή ενός νέου πρωτοποριακού και βιωματικού μουσικοπαιδαγωγικού προγράμματος για παιδιά ηλικίας 4-6 ετών, 7-11, & 12-15. Το πρόγραμμα στηρίζεται στο βιβλίο της κ. Ελένης Λαγουδακη, SoundstepsbyEleniLagoudaki, μιας εξειδικευμένης διεθνούς φήμης μουσικοπαιδαγωγού με πολυετή εμπειρία στη βρεφική, προσχολική, σχολική και εφηβική ηλικία, και έχει ως σκοπό να αναπτύξει τα ιδιαιτερότητες του κάθε παιδιού.

Στις 22 & 23 Οκτωβρίου έρχεται το 3ο "Μελωδρόμο Φεστιβάλ Χορωδιών" Φιλομήλα, με παρουσία Χορωδιών από διάφορα μέρη της χώρας μας!

Δεν θα γράψω περισσότερα Αγαπητή Βούλα, ώστε να συνεργαστούμε ξανά με μεγάλη μου χαρά!!!!

Κλείνοντας, ποια ευχή θέλετε να στείλετε στους αναγνώστες μας;

Να ονειρεύονται, να ελπίζουν, να τολμούν, και να αγωνίζονται γι' αυτό που τους ενδιαφέρει!

Θα κλείσω τη συνέντευξη μαζί σας με λόγια του ποιητή μας Γ. Ρίτσου:

"Βρες χρόνο να γελάς, γιατί αυτό είναι η μουσική της ψυχής"