Αντωνία Γιαλογλίδου: "Αντικείμενα που στα μάτια κάποιου φαντάζουν άχρηστα, στα δικά μου χέρια όμως μπορούν να γίνουν στολίδια για διακόσμηση εσωτερικών και επαγγελματικών χώρων."

2022-09-13

Αν σου ζητούσα να μας γνωρίσεις την Αντωνία μέσα από πέντε λέξεις, ποιες θα ήταν αυτές;

Νευρική, δημιουργική, αισιόδοξη, υποστηρικτική και πεισματάρα!

Πώς και γιατί αποφάσισες να ασχοληθείς με την κατασκευή χειροποίητων αντικειμένων;

Η ιδέα να ασχοληθώ με την κατασκευή χειροποίητων αντικειμένων άρχισε να στριφογυρίζει στο μυαλό μου με την έναρξη της καραντίνας. Διάβασα ένα άρθρο το οποίο ανέφερε ότι η τέχνη μπορεί να αποδειχτεί πολύτιμο "αντίδοτο" στο στρες και στην κατάθλιψη, όσο διάστημα είμαστε κλεισμένοι στο σπίτι... Έτσι ξεκίνησα να φτιάχνω το πρώτο μου χειροποίητο έργο.

Γνώρισε μας με λίγα λόγια τις δημιουργίες σου.

Οι δημιουργίες μου έχουν να κάνουν με τη διακόσμηση εσωτερικού χώρου. Αποτελούνται από γυψόγαζα, κρύα πορσελάνη και διάφορα αντικείμενα όπως για παράδειγμα ένα παλιό ανθοδοχείο, ένα φερμουάρ, ένα άδειο μπουκάλι, που στα μάτια κάποιου φαντάζουν άχρηστα αντικείμενα, στα δικά μου χέρια όμως μπορούν να γίνουν στολίδια για ένα τραπεζάκι, ένα σύνθετο σαλονιού ή ακόμη και για μια βιτρίνα ζαχαροπλαστείου. Μια επίσκεψη στο προφίλ μου στο Facebook (Αντωνία Γιαλογλίδου) θα σας δώσει την απάντηση στην ερώτηση σας.

Ποιες δυσκολίες συναντάς στην καλλιτεχνική σου καθημερινότητα;

Η μεγαλύτερη δυσκολία μου είναι η έλλειψη χρόνου και χώρου καθώς εργάζομαι ως ιδιωτική υπάλληλος πλήρους απασχόλησης, συνεπώς ο χρόνος που απομένει μετά το σχόλασμα πρέπει να μοιραστεί σε οικογένεια, δουλειές του σπιτιού και καλλιτεχνικές δημιουργίες τις οποίες φτιάχνω στο σαλόνι του σπιτιού μου που έχει μετατραπεί σε εργαστήριο...

Εν καιρό οικονομικής κρίσης πιστεύεις πως ο κόσμος εμπιστεύεται και στηρίζει Έλληνες δημιουργούς;

Πιστεύω πως η ψυχολογία του κόσμου στις μέρες μας βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα καθώς υπάρχει μεγάλη ανασφάλεια και αγωνία για το τι μέλλει γενέσθαι... Θεωρώ λοιπόν ότι, δεν έχει να κάνει τόσο με το αν εμπιστεύεται Έλληνες ή ξένους δημιουργούς, όσο με το τι οικονομικό περιθώριο υπάρχει για να διαθέσει κάποιος. Σαφώς έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί οι καιροί που ο κόσμος αποζητούσε τη φίρμα και το ακριβό αλλά και πάλι περιορίζει στο ελάχιστο τα "άσκοπα" έξοδα.

Ποιες είναι οι επιθυμίες σου για το μέλλον;

Πέρα από την επιθυμία μου για υγεία, ευημερία και οικονομική άνθιση σε όλο τον κόσμο, θα ήθελα να εξελίξω την καλλιτεχνική μου δραστηριότητα στο μέγιστο βαθμό και να δημιουργήσω ένα κατάστημα είτε φυσικό είτε ηλεκτρονικό για την πώληση των έργων μου.

Κλείνοντας, ποια ευχή θα ήθελες να στείλεις στους αναγνώστες μας;

Τους εύχομαι ολόψυχα να βρουν τι είναι αυτό που θα δώσει μια νότα αισιοδοξίας και ικανοποίησης στην καθημερινότητα τους και να καταφέρουν να το κάνουν πράξη... Το κατάφερα εγώ, μπορούν να το καταφέρουν και εκείνοι...