ΑΝΤΡΕΣ! Αν σκοτώσω και έναν πειράζει;, της Άννας Συκιανάκη

2023-01-12

Μία χιουμοριστική ιστορία που δείχνει πως ίσως μόνο το ανεκπλήρωτο να δίνει νόημα στη ζωή μας... Με λένε Αλεξία, είμαι τριάντα τριών χρονών, έχω μια επιτυχημένη καριέρα, μια πολύ αγαπημένη οικογένεια και τρεις φίλους που με στηρίζουν σε κάθε φάση της ζωής μου. Κοινώς, τα έχω όλα. Το μόνο που μου λείπει είναι ένας άντρας, που όμως μου τον φέρνει ο Άγιος Βασίλης την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Και ενώ το όνομά του είναι χάλια, εκείνος είναι λίγο πιο τέλειος από τον ιδανικό άντρα όπως τον είχα φανταστεί. Ή μήπως όχι; Γιατί η αλήθεια είναι ότι ο ιδανικός άντρας δεν σε παρατάει, επειδή βρήκε κάποια άλλη, και μάλιστα μικρότερη από εσένα. Ούτε ανακαλύπτεις ενώ προσπαθείς να ξεπεράσεις το χωρισμό σας, ότι σου έχει πει τόσα ψέματα, που στην ουσία είναι ένας άγνωστος. Ευτυχώς που οι φίλοι μου δεν με άφησαν να φτάσω στα άκρα και να πέσω στο επίπεδό του. Γιατί αυτό το έκανα μόνη μου. Όμως, ο Θεός αγαπάει τον κλέφτη, αλλά αγαπάει και τον νοικοκύρη. Ένα τυχαίο γεγονός φέρνει τα πάνω κάτω στη ζωή μου και εκεί που ήμουν μόνη μου και αποφασισμένη να φάω όλα τα γλυκά του κόσμου και την επόμενη μέρα να αρχίσω γυμναστήριο για να τα χάσω, μια αποκάλυψη που έγινε κυριολεκτικά μπροστά στα πόδια μου, με έκανε να καταλάβω τι ήταν αυτό που πραγματικά ήθελα στη ζωή μου. Και κάπως έτσι ξεκινάει η δική μου απρόσμενη ιστορία, που είμαι σίγουρη ότι δεν είναι διόλου συνηθισμένη!


Μια έξυπνη ιστορία, που μέσα από το χιούμορ βγαίνουν στην επιφάνεια προβλήματα, ανασφάλειες και προβληματισμοί της γυναίκας του σήμερα. Το απωθημένο γίνεται πρωταγωνιστής και ανακατεύει ζωές και στερεότυπα.

Πόσο εύκολα μπορούμε να αναθεωρήσουμε αποφάσεις ζωής; Τι συμβαίνει όταν ο έρωτας παλεύει με την φιλία; Η ζωή μπορεί να κρύβει ένα happy end; Οι απαντήσεις δίνονται μέσα από τις σελίδες του συγκεκριμένου λογοτεχνικού έργου. Επίσης η αγάπη, ερωτική, φιλική και αδελφική, έχει τον κύριο και πρωταγωνιστικό ρόλο στο μυθιστόρημα. Θα μπορούσαμε με λίγα λόγια να πούμε ότι η ιστορία είναι ένας μικρός ύμνος και μια εκβάσεων σκιαγράφηση του ομορφότερου και πιο δύσκολου συναισθήματος της καρδιάς μας.

Οι ήρωες θα μπορούσαν να είναι οι άνθρωποι της διπλανής μας πόρτας, χωρίς υπερβολές αλλά με την αλήθεια που σε γοητεύει περισσότερο. Η περιγραφή των εικόνων εξάπτει την φαντασία, χωρίς την λεπτομερείς καταγραφή που κουράζει τον αναγνώστη. Η γραφή σύγχρονη και η ανάγνωση του βιβλίου ευχάριστη. Το τέλος είναι από αυτά που γράφει η πένα και τα αναδεικνύει μόνο η ζωή.


Αποσπάσματα του βιβλίου

Και πόσο μικρά και ασήμαντα φαίνονται όλα κάτω. Άνθρωποι που αγχώνονται να κάνουν σωστά την δουλειά τους και άλλοι που έχουν έρθει διακοπές μετά από έναν κοπιαστικό χειμώνα και απαιτούν να είναι όλα τέλεια για να περάσουν καλά. Και όλοι έχουν προβλήματα. Άλλοι μικρά και άλλοι μεγάλα.


ΑΝΤΡΕΣ! Αν σκοτώσω και έναν πειράζει;

Άννα Συκιανάκη

Είδος: Μυθιστόρημα

Εκδόσεις: ΕΞΗ 2022