Άριελ Κωνσταντινίδη: "Ο ηθοποιός ρίχνει φως στα σκοτάδια, αυτή είναι η ιδιότητα και ο σκοπός του."

2022-10-11

Ο μεγάλος Δημήτρης Χορν είχε πει "Ηθοποιός σημαίνει φως!", για εσάς ποια είναι η πραγματική έννοια του ηθοποιού;

Η πραγματική έννοια του ηθοποιού για εμένα είναι ακριβώς αυτός ο στίχος, ηθοποιός σημαίνει φως. Ρίχνει φως στα σκοτάδια, αυτή είναι η ιδιότητα και ο σκοπός του.

Πού σας βρίσκουμε αυτό τον καιρό;

Αυτό το διάστημα είναι ένα μεταβατικό, δημιουργικό, εποικοδομητικό και όμορφο στάδιο. Μια κατάσταση που σχετίζεται και με τα επαγγελματικά μου. Περισσότερα θα πούμε εν καιρώ... 

Έχετε συμμετάσχει σε τηλεοπτικές σειρές, ταινίες και θεατρικά ανεβάσματα. Ποιο κατέχει μεγάλη θέση στην καρδιά σας;

Σίγουρα το θέατρο έχει την πρώτη θέση στην καρδιά μου. Βεβαίως η τηλεόραση είναι ένα υπέροχο μέσο, με το οποίο μπορείς να επικοινωνείς με το κοινό και έχει άλλη τεχνική. Το ίδιο ισχύει και με μια ταινία κινηματογραφική. Όμως φυσικός μου χώρος και μέσα στην καρδιά μου είναι το θέατρο. Εκείνη την στιγμή είσαι εσύ με το κοινό και εσύ με τον εκάστοτε ρόλο σου, έχει αυτές τις συγκλονιστικές διαστάσεις.

Πολλά νέα άτομα στρέφονται στον χώρο της υποκριτικής, ποιο πιστεύετε ότι είναι το κίνητρο τους;

Το ένα κίνητρο είναι μια βαθύτερη ανάγκη αναζήτησης του εαυτού. Το άλλο σχετίζεται με την αναγνωρισιμότητα και την αποδοχή. Αυτό έχει να κάνει με άτομα που θέλουν να χαίρουν της αγάπης και της αποδοχής του κόσμου. Βρίσκουν, λοιπόν, μέσα από την τέχνη της υποκριτικής την ευκαιρία να καλύψουν αυτή τους την ανάγκη.

Κάποια μελλοντικά σας σχέδια ή επιθυμίες;

Είναι πάρα πολλά τα σχέδια και οι επιθυμίες μου. 

Κλείνοντας ποια ευχή θα θέλατε να στείλετε στους αναγνώστες μας;

Να είμαστε αισιόδοξοι! Να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε και να χαμογελάμε! Να νοιώθουμε ότι εν δυνάμει είμαστε θεοί, είμαστε δυνατοί! Η μεγαλύτερη μαγκιά σε αυτή την εποχή είναι να αντιμετωπίσουμε τα σκοτάδια μας, τους φόβους μας. Δεν λέω να τα υπερβαίνουμε, μόνο να τα αντιμετωπίζουμε και να δείχνουμε κατανόηση και αποδοχή!