Χριστίνα Κάκκου: "Όταν φτιάχνεις κάτι με αγάπη, το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει."

2020-11-20

Πώς ξεκίνησε η σχέση σας με την ζαχαροπλαστική;

Αρχικά σπούδασα μαγειρική στην σχολή "Le Cordon Bleu", στο Παρίσι. Τα πρώτα χρόνια της επαγγελματικής μου πορείας δούλευα στον χώρο της κουζίνας. Πάντα είχα μια αδυναμία στο να φτιάχνω τα επιδόρπια. Ένα καλοκαίρι εργαζόμουν σε ένα μπουτίκ ξενοδοχείο στην Σίφνο και μέσα στις αρμοδιότητές μου ήταν να φτιάχνω το πρωινό. Εκεί κατάλαβα ότι θέλω να ασχοληθώ πλέον επαγγελματικά με την ζαχαροπλαστική και με το που επέστρεψα στην Θεσσαλονίκη άνοιξα κατευθείαν το πρώτο μου μαγαζί στην οδό Γαμβέττα, το οποίο λεγόταν "Γλυκά και άλλα". Ήταν για μένα μια πειραματική ενέργεια, αφού παράλληλα παρακολουθούσα συχνά επαγγελματικά σεμινάρια στην σχολή "Le Notre", στο Παρίσι. Μετά από 2,5 χρόνια λειτουργίας, αποφάσισα να μεταφέρω αυτό το μαγαζί στο κέντρο της πόλης και να το μετονομάσω σε Sugarela.

Θυμάστε ποιο ήταν το πρώτο γλυκό που φτιάξατε;

Θυμάμαι ότι έφτιαξα ένα κέικ βανίλια με σοκολάτα.

Το αγαπημένο σας γλυκό;

Οτιδήποτε περιέχει σοκολάτα!

Ποια είναι η πηγή έμπνευσης των γλυκών σας;

Τις περισσότερες φορές εμπνέομαι από κάτι που θα ζητήσει κάποιος πελάτης ή κάτι που μπορεί να μου τραβήξει την προσοχή στο ίντερνετ.

Ποια είναι η αγαπημένη σας κουζίνα;

Αγαπώ όλες τις διεθνείς κουζίνες, καθεμιά για άλλους λόγους. Φυσικά αγαπώ πολύ και την μεσογειακή κουζίνα γιατί μ' αυτήν μεγαλώσαμε.

Υπάρχει συστατικό για την επιτυχία;

Η αγάπη. Ακούγεται κάπως γλυκανάλατο, όμως το πίστευα από μικρή ηλικία, όταν πρωτοξεκίνησα να ασχολούμαι με την μαγειρική και δεν έχω αλλάξει γνώμη μέχρι και σήμερα. Όταν φτιάχνεις κάτι με αγάπη, το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει.

Κλείνοντας ποια ευχή θέλετε να στείλετε στους αναγνώστες μας;

Να είναι υγιείς και ασφαλείς, σε αυτές τι πρωτόγνωρες εποχές που ζούμε και να μην σταματήσουμε όλοι να ονειρευόμαστε και να είμαστε δημιουργικοί. Άλλωστε πρώτα το ονειρεύεσαι και μετά το δημιουργείς.