Χριστίνα Κουλουμπή: "Το να είσαι ηθοποιός απαιτεί συνεχή εγρήγορση, παρατήρηση και διάθεση διαρκούς μάθησης."

2018-04-02

Γνωρίστε μας την Χριστίνα μέσα από πέντε λέξεις.

Αγαπώ... Δημιουργώ.... Χρωματίζω.... Θεραπεύομαι..... Αναζητώ...

Ήταν όνειρό σας να ασχοληθείτε με τον χώρο του Θεάτρου ή προέκυψε;

Γεννήθηκα από δύο γονείς καλλιτέχνες, τα ερεθίσματα τα δικά μου και του αδερφού μου, του Βίκτωρα, πλούσια! Ο,τι είχε να κάνει με την τέχνη, με ενδιέφερε!!!Και σε ο,τι μας ενδιαφέρει έχουμε καλή απόδοση! 

Είναι εύκολο ή δύσκολο το επάγγελμα του ηθοποιού στις μέρες μας;

Το να είσαι ηθοποιός απαιτεί συνεχή εγρήγορση, παρατήρηση και διάθεση διαρκούς μάθησης. Δεν είναι εύκολο, θεωρείται "δώρο'' να ασκεί κάποιος το επάγγελμα και να αμοίβεται για αυτό... Ηθοποιοί υπάρχουμε πολλοί και -πιστεύω- αρκετοί καλοί... Οι συγκυρίες, ο χαρακτήρας, η σωματική αλλά και πάνω απ΄ όλα η ψυχική δύναμη μας καθιστούν τυχερούς η άτυχους σε αυτή την δουλειά!

Ηθοποιός ή σκηνοθέτης, ποιος είναι ο πιο δύσκολος και απαιτητικός ρόλος στο θέατρο;

Σκηνοθέτης και ηθοποιός είναι μέλη της ίδιας "οικογένειας''! Το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δύο το πρόσωπο! Η παράσταση ή η ταινία χρειάζεται συνειδητοποιημένους οραματιστές σκηνοθέτες γεμάτους αγάπη, και απόλυτα διαθέσιμους και καλά εκπαιδευμένους ηθοποιούς που θα προσφέρουν με εμπιστοσύνη και ευθύνη τον εαυτό τους σε αυτό, θα συνδημιουργήσουν και θα αποκαλύψουν την αλήθεια τους μπροστά στα μάτια του κοινού! Η "ισχύς εν τη ενώσει" είναι το σύνθημα που με γοητεύει!....

Τι προσφέρει σε κάποιον η ενασχόλησή του με τον μαγικό κόσμο του θεάτρου;

Είναι σαν να παίρνουν φωτιά όλες μου οι αισθήσεις! Η ενασχόληση μου με το θέατρο σαν ηθοποιός αλλά και σαν σκηνοθέτης, σκηνογράφος ενδυματολόγος, μου δίνει την ευκαιρία να βελτιώνω τα εκφραστικά μου εργαλεία να μεταμορφώνομαι, να επικοινωνώ! Να χτίζω "γέφυρες'' αλληλεπίδρασης και να γκρεμίζω φόβους και ανασφάλειες. Να φαντάζομαι ιδανικούς προορισμούς και να ταξιδεύω με όχημα το κείμενο σε άλλες ζωές!

Όταν σβήσουν τα φώτα και κοπάσουν τα χειροκροτήματα ποια συναισθήματα μένουν στα άτομα που εργάστηκαν για την παράσταση;

Νιώθω μια ικανοποίηση, μια πληρότητα και μια αίσθηση οτι δεν είμαστε μόνοι. Όταν προκαλεί συγκίνηση μια παράσταση για την οποία έχουμε μοχθήσει εγώ κι οι συνεργάτες μου, και έχω ξεκουράσει κομμάτια της ψυχής μου πάνω της, χαίρομαι βαθειά και "ακονίζω τα μαχαίρια'' για την επόμενη απόπειρα δημιουργίας!

Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια της Χριστίνας;

Ετοιμάζω το βιβλίο με το κείμενο της "Γέννησης του κόσμου και... ιστορίες των θεών του Ολύμπου'' γεμάτο φωτογραφίες από την παράσταση που παίζουμε αυτή την σεζόν ,παρέα με εκλεκτούς συναδέλφους, στο θέατρο του "Μιχάλης Κακογιάννης''(Πειραιώς 206)! Προετοιμάζω την προσαρμογή του σκηνικού του παραμυθιού -όπερα για παιδιά "Χένσελ και Γκρέτελ''-που θα πάει το καλοκαίρι περιοδεία σε όλη την Ελλάδα και παίζεται αυτή την σεζόν στο θέατρο "Κιβωτός''(Πειραιώς 115). Και σίγουρα έχω αρχίσει να ερευνώ ,να φαντάζομαι τις επόμενες μας παραστάσεις που θα φτιάξουμε με την δημιουργική μας ομάδα την λατρεμένη Κάρμεν Ρουγγέρη και τον υπέροχο Πέτρο Γάλλια!!

Κλείνοντας υπάρχει κάποια φράση θεατρικού έργου που θα θέλατε να στείλετε σαν μήνυμα ή ευχή στους αναγνώστες μας;

Θα σας παραθέσω ένα απόσπασμα απο τον τελευταίο μονόλογο του Πουκ!!!!Έναν ρόλο σταθμό για μένα που ο μοναδικός έμπειρος Γιώργος Μιχαηλίδης μου είχε εμπιστευθεί σε μια αγαπημένη παράσταση!

"Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας'' Σαίξπηρ........μεταφραση του Κώστα Αντωνίου.

"Αν οι σκιές εμείς, οι Θεατρίνοι προσβάλλαμε κανένα,

σκεφτείτε λίγο και όλα διορθώνονται.

Πιστέψτε ,πως, εδώ, σας πήρε ο ύπνος,

κι αυτό που εγίνει στην σκηνή, δεν ήταν παρά όνειρο

-λειψό, μάταιο, περιττό, αλλά όνειρο!

Ευγενικοί μας θεατές, μη μας κατηγορείτε...

Κι αν τύχει και τα λάθη μας ξεχάσετε,

Εμείς θα διορθωθούμε.

Σας το υπόσχομαι εγώ ο τίμιος Πουκ....''