Χριστίνα Σεραφειμίδου: "Μέσα από την παράσταση θέλουμε να θυμίσουμε το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων, την χαρά του να προσφέρεις."

2022-12-09

Γνωρίστε μας τον εαυτό σας.

Το όνομα μου είναι Χριστίνα Σεραφειμίδου, είμαι απόφοιτος την ανώτερης δραματικής σχολής του Ανδρέα Βουτσινά και εργάζομαι ως ηθοποιός και βοηθός σκηνοθέτη. Αν έπρεπε να διαλέξω πέντε λέξεις που με περιγράφουν θα ήταν τρελή, πολύχρωμη, αυθόρμητη, πεισματάρα και ψώνιο.

Που σας βρίσκουμε αυτό τον καιρό;

Αυτόν τον καιρό δουλεύω στα εργαστήρια της δραματικής σχολής Ανδρέας Βουτσινάς και στην Χριστουγεννιάτικη παραγωγή της εταιρίας theatraction «Το κουαρτέτο των Χριστουγέννων». Είναι μια σύνθεση τεσσάρων κλασικών παραμυθιών.

Μιλήστε για το έργο.Ποιο είναι το κύριο μήνυμα του έργου;

Νομίζω πως εκτός από την χαρά των Χριστουγέννων που θέλουμε να μοιράσουμε απλόχερα, μέσα από την παράσταση θέλουμε να θυμίσουμε σε όλους το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων. Την χαρά του να προσφέρεις.

Γνωρίστε μας την ηρωίδα σας;

Η ηρωίδα μου είναι μια μητέρα τεσσάρων παιδιών. Σε μια φτωχή οικογένεια που προσπαθεί μέσα από παιχνίδια γέλια και τραγούδια να τα βγάλει πέρα στις δύσκολες εποχές που περνάνε. Είναι μια ρεαλιστική νότα ντυμένη με την μαγεία των Χριστουγέννων.

Τα Χριστούγεννα και τα παραμύθια είναι για τα παιδιά ή και για τους μεγάλους;

Είμαι ο πιο ακατάλληλος άνθρωπος να το απαντήσω αυτό. Είμαι και πιστεύω θα είμαι πάντα παιδί και πιστεύω όλοι πρέπει να μένουμε παιδιά μέσα μας. Και αν για να το θυμόμαστε αυτό το παιδί χρειαζόμαστε παραμύθια και Χριστούγεννα τότε πρέπει να τα ζούμε όσο πιο συχνά μπορούμε.

Πιστεύετε ότι ο κόσμος επιλέγει το θέατρο σαν μέσω διασκέδασης και επιμόρφωσης;

Δεν ξέρω αν ο κόσμος επιλέγει το θέατρο για να διασκεδάσει ή επιλέγει να δει φίρμες που βλέπει στην τηλεόραση. Με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο ελπίζω να κερδίζουν κάτι έστω και αν δεν το καταλαβαίνουν.

Κλείνοντας, ποιο μήνυμα θέλετε να στείλετε στους αναγνώστες μας;

Θα πω μια ατάκα από την παράσταση μας που μου έμεινε όταν την διάβασα. «Τα πιο σημαντικά δώρα είναι αυτά της αγάπης και της ανθρωπιάς. Μπροστά σε αυτά ξεθωριάζουν τα χρυσά χαρτιά και οι κόκκινες μεταξωτές κορδέλες.»