Δήμητρα Παπαδήμα: "Το θέατρο δεν το αλλάζω με τίποτα."

2022-11-04

Αν σας ζητούσα να μας γνωρίσετε την Δήμητρα μέσα από πέντε λέξεις ποιες θα ήταν αυτές;

Μοναχική. Μοναχική . Μοναχική. Μοναχική. Μοναχική.

Είναι εύκολο ή δύσκολο το επάγγελμα του ηθοποιού στις μέρες μας; Αυτό τον καιρό πού θα σας βρούμε;

Το επάγγελμα του ηθοποιού στις μέρες μας δεν υπάρχει. Δημόσιες σχέσεις λέγεται.

Μιλήστε μας για το έργο και την ηρωίδα σας.

Η Μαρίκα Κοτοπούλη είναι το Αγρίμι εκείνης της εποχής. Όπως την έλεγε ο μεγάλος της έρωτας Ίων Δραγούμης. Την τωρινή εποχή θεωρούμε εγώ το Αγρίμι όπως με λένε οι γύρω μου. Νιώθω ευτυχία! Το θέατρο δεν το αλλάζω με τίποτα. Ειδικά τα χρόνια της πανδημίας . Στις παραστάσεις «Το Αγρίμι» οι θεατές ξεπερνώντας το τρόμο , έβγαζαν τις μάσκες για να με χειροκροτήσουν στο τέλος. Αξεπέραστη εικόνα κ συναίσθημα.

Μελλοντικά σχέδια;

Ξεκινάω μια μικρή περιοδεία με το έργο «Το Αγρίμι» με κατάληξη στην Αθήνα. Στην Θεσσαλονίκη θα είμαι τρεις Δεκέμβρη. Στο Κολοσσαίο . Επίσης έργα μου θα ανέβουν στη σκηνή. Το Ρίσκο στο θέατρο OLVIO. Σκηνοθεσία ο φοβερός Τάσος Σωτηράκης. Και το Μποστ κ Φλωξ (χοντρός Λιγνός) σε σκηνοθεσία του ζευγαριού που παίζει. Γιάννη Μποσταντζόγλου. Κώστα Φλωκατουλα.

Επίσης έχω ένα κινηματογραφικό και ένα τηλεοπτικό σενάριο που δεν μπορώ να κάνω. Τα αφεντικά με κοιτάζουν με μισό μάτι. Χαχα

Κλείνοντας, ποια ευχή θέλετε να στείλετε στους αναγνώστες μας;

Ευχή. Να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους. Γιατί μια την έχουν . Να μην αφήνονται στον τρόμο που τους σπέρνουν για τα συμφέροντά τους. Που δεν είναι ανθρώπινα. Αλλά καταστροφικά. Και να κοιτάνε όσο γίνεται τον διπλανό αν θέλει στήριξη.

Σας ευχαριστώ!