Δημήτρης Ελιάς: "Βρες χρόνο να γελά, είναι η μουσική της ψυχής!"

2023-12-07

Για να αρχίσουμε την συνέντευξη μας και να σας γνωρίσουμε καλύτερα, πείτε μας μια αγαπημένη σας φράση που σας εκφράζει.

Βρες χρόνο να γελάς! Είναι η μουσική της ψυχής!!!

Πού σας βρίσκουμε αυτό τον καιρό;

Και που δεν με βρίσκετε!! Στην μαύρη κωμωδία με το Θέατρο του Άλλοτε, Ποιος φοβάται την Άγκαθα Κρίστι στο θέατρο Αυλαία. Στο θέατρο Κολοσσαίο και στην παιδική παράσταση Τριγωνοψαρούλης. Επίσης, θα με βρείτε στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ και στα θεατρικά εργαστήρια της ΧΑΝΘ. 

Μιλήστε μας για το έργο και γνωρίστε μας τον ήρωα σας.

Υποδύομαι τον Τόμπιν Γούοτερφροντ. Έναν πολύ ιδιαίτερο χαρακτήρα, εγωκεντρικό, καυστικό, κυνικό, φαφλατά, πονηρό, ευφυή με σαρκαστικό χιούμορ που θέλει να στρέφει το ενδιαφέρον και την προσοχή όλων επάνω του. Τον νοιάζει ει ο εαυτός του κυρίως. Είναι ο τύπος που θα σχολιάσει τους πάντες.

Πόσο ανάγκη έχει ο κόσμος από το γέλιο στην σημερινή εποχή;

Θεωρώ ότι ο κόσμος, ειδικά με όσα μας συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια (οικονομική κρίση, καραντίνα, κτλ), έχει μεγάλη ανάγκη το γέλιο. Δυστυχώς η ζωή μας έχει καταντήσει τόσο μίζερη, μαύρη, απαισιόδοξη θα τολμήσω να πω, με την κατάσταση που επικρατεί που αν εκλείψει και το γέλιο , θα χάσουμε και τις μικρές χαρές της ζωής μας στο τέλος. Και πηγή γέλιου αποτελεί και μια καλή θεατρική κωμική παράσταση. 

Ποιος από τους ρόλους που έχετε ενσαρκώσει πάνω στο σανίδι πιστεύετε πως είναι πιο κοντά στον πραγματικό σας χαρακτήρα.

Δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα αν μέχρι στιγμής έχει υπάρξει ρόλος που να είναι τόσο κοντά στον πραγματικό μου χαρακτήρα. Σίγουρα σε κάθε ρόλο που θα κληθούμε να ενσαρκώσουμε θα βρούμε κάποια κοινά χαρακτηριστικά του εαυτού μας, αλλά 100 τοις εκατό ρόλο ίδιο με τον χαρακτήρα μου δεν μου έχει τύχει μέχρι στιγμής. Θα έλεγα μάλιστα ότι το τελευταίο διάστημα όλο κόντρα ρόλοι μου δίνονται!

Υπάρχει κάποιο θεατρικό έργο που είναι όνειρο ζωής να συμμετέχετε στο ανέβασμά του;

Είναι αρκετά!! Για παράδειγμα θα ήθελα να συμμετάσχω σε ένα θεατρικό έργο του Σέξπιρ. Δεν μου έχει δοθεί ως τώρα η ευκαιρία. Ελπίζω και εύχομαι να γίνει κάποια στιγμή!!

Μελλοντικά σχέδια;

Λένε, όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια, ο Θεός γελάει... Οπότε τα αφήνω όπως έρθουν τα πράγματα... Σίγουρα υπάρχει κάποιος προγραμματισμός, όπως πρόβες για νέα παιδική θεατρική παράσταση, το Αλαντίν theshow, τις Μάγισσες του Βάρντε στο ΔΗΠΕΘΕ Σερρών τον Ιανουάριο και κάποιες άλλες δουλειές. Υγεία να έχουμε και όλα θα γίνουν!!

Κλείνοντας, ποια ευχή θέλετε να στείλετε στους αναγνώστες μας;

Κατ' αρχάς να είναι όλοι τους καλά!! Να βλέπουν θέατρο, καλό, ποιητικό θέατρο και να στηρίζουν τα θεατρικά σχήματα της πόλης μας.