Δημήτρης Μπουζούδης: "Με την έννοια του ηθοποιού καθρεφτίζουμε την γκάμα της ανθρώπινης φύσης."

2023-03-14

Ο μεγάλος Δημήτρης Χορν είχε πει «Ηθοποιός σημαίνει φώς!», για εσάς ποια είναι η έννοια του ηθοποιού;

Με την έννοια του ηθοποιού καθρεφτίζουμε την γκάμα της ανθρώπινης φύσης. Το ήθος δεν είναι μονάχα ο "καλός άνθρωπος". Είναι και ο "κακός" μέσα σε όλα του τα σκοτάδια. Το ήθος διαφέρει κάθε φορά. Σεβόμενοι το ήθος ενός ήρωα αφού δικαιολογίσουμε -κατανοήσουμε τις πράξεις του, κατακτάμε επάξια την έννοια του ηθοποιού.

Πού σας βρίσκουμε αυτό τον καιρό; Ποια κοινά στοιχεία και ποιες διαφορές έχετε με τον ήρωα σας;

Αυτόν τον καιρό βρίσκομαι στον "Dracula" των Triple Τhrear Productions σε σκηνοθεσία Άγγελου Κουρέπη στον ρόλο του Renfield.

Ο ρόλος αυτός είναι πραγματικά μαγικός δεν ξέρω αν έχω κάποια κοινά με αυτόν τον ρόλο αλλά τον αγάπησα διαφέρει αρκετά από άλλους ρόλους που έχω υποδυθεί. Είναι μια σκηνική μάχη την οποία καλούμε να βγάλω εις πέρας.

Επίσης συμμετέχω στην παράσταση "Τα κοριστάκια με ναυτικά" σε σκηνοθεσία του Γιάννη Ρήγα και Ιωάννας Μακρέλλας Χαλκιά στην Παιδική σκηνή του νέου Θεάτρου Θεσσαλονίκης.

Υπάρχει κάτι που σας φοβίζει ή σας προκαλεί ανασφάλεια πάνω στην σκηνή;

Δεν υπάρχει κάτι το οποίο να με φοβίζει σκηνικά. Το ζήτημα είναι να μπορέσουμε ο καθένας από εμάς να περάσουμε την ιστορία του έργου στο κοινό.

Πιστεύετε ότι ο κόσμος επιλέγει το θέατρο σαν μέσω επιμόρφωσης και διασκέδασης;

Η πλειοψηφία του κοινού νομίζω πως έρχεται για να περάσει όμορφα και είναι λογικό. Σκοπός μας είναι παρόλα αυτά να τους πούμε μια ιστορία όπως προ είπα. Αν τους βάλουμε μέσα στην ιστορία τότε τότε έχουμε το στοιχείο της επιμόρφωσης.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Σίγουρα να είμαι σε μια σκηνή. 

Κλείνοντας ποιο μήνυμα θέλετε να στείλετε στους αναγνώστες μας;

Ο κόσμος της Θεσσαλονίκης να στηρίζει τους θιάσους της πόλης μας, έχουμε αξιόλογους ηθοποιούς και σκηνοθέτες με όραμα και συνέπεια.