Δημήτρης Τσολάκης: "Η επαφή με τα παιδιά με βοήθησε να συνδεθώ περισσότερο με την απόλαυση και τη χαρά στη ζωή."

2021-12-30

Αν σας ζητούσα να χρωματίσετε το σήμερα της ζωής σας, ποιο χρώμα θα επιλέγατε και γιατί;

Ένα σκούρο κόκκινο. Νιώθω πως όλα είναι πολύ έντονα αυτή την περίοδο στη ζωή μου. Το κόκκινο χρώμα είναι το χρώμα του πολεμιστή. Συναντώ συνεχώς καινούργιες προκλήσεις και έτσι είμαι υπ' ατμόν να δώσω νέες μάχες. Πιστεύω όλοι μας είμαστε πλέον σε παρόμοια εγρήγορση, καθώς όλα είναι ρευστά. Ίσως αυτό μπορούμε να το αξιοποιήσουμε, ίσως είναι ευλογία. 

Πού σας βρίσκουμε αυτό τον καιρό;

Αυτό τον καιρό με βρίσκετε ως ηθοποιό στον «Μικρό Πρίγκιπα», του Εξυπερύ σε πολλαπλούς ρόλους. Παίζεται Σάββατο και Κυριακή στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, σε σκηνοθεσία Χριστίνας Κουλουμπή και Κάρμεν Ρουγγέρη. Με βρίσκετε κι ως βοηθό σκηνοθέτη στους «Τρομερούς Γονείς» του Κοκτώ σε σκηνοθεσία της Αναστασίας Παπαστάθη στο θέατρο Ραντάρ. Η αλήθεια είναι ότι πρώτη φορά έχω τον ρόλο του βοηθού σκηνοθέτη στο θέατρο. Το απόλαυσα πάρα πολύ και θα το ξανάκανα ευχαρίστως. Χάρηκα πολύ που μου δόθηκε αυτή η ευκαιρία, και με τίμησε η Αναστασία με την εμπιστοσύνη της. Μπορώ να πω ότι ανακάλυψα ένα καινούργιο ταλέντο μου!! 

Μιλήστε μας για τον ρόλο σας.

Έχω πολλούς ρόλους στον μικρό πρίγκιπα. Ο καθένας είναι ξεχωριστός. Μου αρέσει πολύ αυτή η εναλλαγή. Είναι πρόκληση για μένα που έχω τόσους διαφορετικούς χαρακτήρες.

Πόσο επίκαιρα είναι τα μηνύματα του «Μικρού Πρίγκιπα»;

Είναι πολύ σημαντικό στο σήμερα που ζούμε να δούμε αυτή τη διαφορετική προσέγγιση του μικρού πρίγκιπα. Δηλαδή να είμαστε απλοί, εστιασμένοι στο τώρα, γεμάτη περιέργεια για την ομορφιά της ζωής.

Πώς θα χαρακτηρίζατε τα παιδιά σαν κοινό μιας παράστασης;

Είναι ένα δώρο να παίζεις για τα παιδιά. Τα παιδιά διψάνε για επαφή και επικοινωνία. Ταυτόχρονα είναι πολύ απαιτητικά. Δεν δέχονται τίποτα λιγότερο από την ουσιαστική επαφή, από την αλήθεια.

Ποια τα οφέλη από την επαφή με τον κόσμο του παιδιού;

Η ενέργεια που εκπέμπουν τα παιδιά, όταν είσαι δίπλα τους είναι κάτι το μαγικό. Εμένα σίγουρα μου βοηθούν να έρχομαι σε επαφή με το παιδί μέσα μου. Το πιο πρόσφατο δώρο που πήρα από την επαφή μαζί τους, είναι να συνδεθώ περισσότερο με την απόλαυση και τη χαρά στη ζωή.

Μελλοντικά σχέδια και επιθυμίες;

Είμαι πολύ ανοιχτός σε νέες προτάσεις που μου έχουν γίνει. Ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι ζυμώσεις, οπότε μόλις καταλήξουμε θα το ανακοινώσω άμεσα. Αυτό που μπορώ με σιγουριά να σας πω, είναι ότι ανυπομονώ να ξανακάνω κινηματογράφο.  

Κλείνοντας, ποια ευχή θέλετε να στείλετε στους αναγνώστες μας;

Εύχομαι η νέα χρονιά να τους βρει με ανθρώπους που αγαπάνε. Να ταξιδέψουν με καινούργια βιβλία και παραστάσεις. Να έχουν σύμμαχο την τέχνη για την ανάταση της ψυχής τους.

Σ ευχαριστώ κι εσένα για την υπέροχη συνέντευξη και σου εύχομαι να συνεχίσει ο κόσμος να σε παρακολουθεί και να δείχνει την αγάπη του στην εξαιρετική δουλειά που κάνεις.