Δημήτρης Τσολάκης: "Μέσα απ’ το θέατρο εκφράζω βαθύτερες πτυχές του εαυτού μου."

2023-03-23

Τι σημαίνει το Θέατρο για εσένα;

Το Θέατρο για μένα είναι τρόπος ζωής. Κάνει τη ζωή μου ενδιαφέρουσα γεμάτη χρώματα και παιχνίδι. Γνωρίζω ανθρώπους-συνεργάτες με τους οποίους γινόμαστε οικογένεια, αν όχι για πάντα σίγουρα για το χρόνο που εργαζόμαστε μαζί. Μέσα απ' το θέατρο εκφράζω βαθύτερες πτυχές του εαυτού μου.

@Patroklos_Skafidas

Πού σε βρίσκουμε αυτό τον καιρό;

Παίζω στο Μέγαρο Μουσικής στην παράσταση «Ροβινσώνας Κρούσος», του Νταφόε, σε σκηνοθεσία Τατιάνας Λύγαρη και στο θέατρο Ρανταρ στο έργο «Φτερούγισμα», του Βασίλη Γιαννόπουλου, σε σκηνοθεσία Αναστασίας Παπαστάθη.

Μίλησε μας για το έργο "Το φτερούγισμα" και για τον ρόλο σου.

Είναι ένα σύγχρονο έργο, του Βασίλη Γιαννόπουλου, που αποτυπώνει τη δυναμικές σε μια πολύχρονη σχέση. Την αγάπη που πάει να χαθεί, μέσα στις δυσκολίες της καθημερινότητας. Ο ρόλος μου έρχεται να φωτίσει την αλήθεια και να δώσει νέα τροπή στην ιστορία.

Πόσο εύκολες ή δύσκολες είναι οι ανθρώπινες σχέσεις στην σημερινή εποχή;

Είναι απαιτητικές και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα δεν βοηθάει. Κατά τη γνώμη μου οι ανθρώπινες σχέσεις είναι το ωραιότερο πράγμα στη ζωή και χρειάζονται πότισμα και φροντίδα. Δεν ξέρω αν έχουμε μάθει να το κάνουμε αυτό… Το σίγουρο είναι ότι αξίζει τον κόπο!!!

Στην συγκεκριμένη παράσταση έχεις και τον ρόλο του βοηθού σκηνοθέτη. Μίλησε μας για αυτό το καλλιτεχνικό μονοπάτι.

Είχα την τύχη να είμαι πάλι βοηθός της Αναστασίας. Συνεργαστήκαμε και πέρσυ στους «Τρομερούς γονείς». Η περίοδος των προβών υπήρξε πολλή δημιουργική με αρμονία και ροή στη συνεργασία. Για μένα ήταν μια πολύ σημαντική μαθητεία, να παίζω και να είμαι και βοηθός σκηνοθέτη. Είδα τα πράγματα πιο σφαιρικά και «άνοιξε» η καλλιτεχνική μου αντίληψη.

Το τελευταίο καιρό παρακολουθούμε στις προσωπικές σου σελίδες στα social media τα ευρηματικά βιντεάκια σου στο tik tok. Γνώρισε μας αυτή σου την δράση. Πώς προέκυψε;

Αχαχαχα πολύ χαίρομαι που με παρακολουθείτε!!! Είναι μια καινούργια εμπνευση αυτή που μου γεννηθηκε από την ανάγκη να επικοινωνήσω περισσότερο και να συνδεθώ με ανθρώπους! Είναι ένας νέος τρόπος σύνδεσης αυτός που και εγώ τον μαθάινω τώρα. Για μένα είναι πάντα σημαντική η αλήθεια και αυτό μοιράζομαι με τα βιντεακια μου.Τη δικιά μου αλήθεια. Είτε μεσω της προσωπικής μου ιστοριάς, είτε μέσω του χιουμορ.

Απολαμβάνω να διαβάζω το μοίρασμα του κόσμου μέσα από τα σχόλια τους. Επίσης απολαμβάνω τη δυνατοτητα να δημιουργώ συνεχώς και να είμαι ενεργός. Αυτό για τους καλλιτέχνες είναι ευλογία.

Αυτό τον καιρό μετά τις τελευταίες νομοθετικές τροποποιήσεις υπάρχει μια αναστάτωση στον χώρο της υποκριτικής, πως βλέπεις το αύριο;

Επιλέγω συνειδητά να είμαι αισιόδοξος! Όχι κοιμισμένος ή μακριά από την πραγματικότητα….Αισιόδοξος! Χαίρομαι που η κοινότητα των ηθοποιών έρχεται πιο κοντά σταδιακά. Συνεχίζουμε ακάθεκτη. Η τέχνη είναι πολύτιμη και την χρειαζόμαστε!!

Μελλοντικά σχέδια;

Βρίσκομαι σε μια πολύ δημιουργική στιγμή της καριέρας μου. Έχω αρκέτα σχέδια στα σκαριά που σύντομα θα μπορώ να τα ανακοινώσω !!

@Patroklos_Skafidas

Κλείνοντας, ποια ευχή θέλεις να στείλεις στους αναγνώστες μας;

Να έχουν δύναμη, υγεία, αγάπη, καλλιτεχνία στη ζωή τους και κάθε μέρα να έρχονται πιο κοντά στην αλήθεια τους.