Δημήτρης Τσολάκης: "Το θέατρο υπήρξε και είναι ακόμα τρόπος έκφρασης που με έφερε πιο κοντά στην αλήθεια μου και με βοήθησε να γνωρίσω τον εαυτό μου."

2020-02-29

Αν σας ζητούσα να μας γνωρίσετε τον Δημήτρη μέσα από πέντε λέξεις ποιες θα ήταν αυτές;

Επιμονή, Θέατρο, Αισιοδοξία, Πειραχτήρι, Ταξίδια

Ήταν όνειρό σας να γίνεται ηθοποιός ή προέκυψε;

Ναι ήταν όνειρό μου. Από μικρός σκάρωνα παραστάσεις και έκανα μιμήσεις. Όταν, με το καλό, μπήκα στη δραματική σχολή ένιωσα ότι βρήκα το σπίτι μου, το χώρο που ανήκω. Παρόλες τις δυσκολίες που συνάντησα και συναντώ, συνεχίζω να τον αισθάνομαι σπίτι μου πιο συνειδητά από ποτέ και χαίρομαι γι αυτό.

Πού σας βρίσκουμε αυτό τον καιρό;

Αυτό το διάστημα με βρίσκετε στη συχνότητα του Opentv, στην τηλεοπτική σειρά "το κόκκινο ποτάμι". Υποδύομαι έναν τούρκο τσέτη, τον Μουσταφά.

Ποιες δυσκολίες και ποιες παγίδες «κρύβει» ο ρόλος σας;

Η βασική δυσκολία στο ρόλο του Μουσταφά ήταν να αγγίξω την αλήθεια αυτού του χαρακτήρα, και να τον ερμηνεύσω χωρίς να τον κρίνω. Οι πράξεις του και οι λόγοι που τον ωθούν σε αυτές, απέχουν πάρα πολύ από αυτό που εγώ είμαι και πρεσβεύω ως άνθρωπος και ως άντρας. Ως ηθοποιός όμως χρειάζεται να αγκαλιάζω και να δίνω υπόσταση σε όλους τους ρόλους μου, όσο κακοί κι αν είναι, προκειμένου να έχουν αλήθεια και να αγγίζουν συναισθηματικά το κοινό. 

Όλο και πιο πολύ νέοι άνθρωποί ακολουθούν τον δρόμο του ηθοποιού, ποια πιστεύετε πως είναι τα κίνητρα αυτής της κίνησης;

Η αλήθεια είναι οτι δεν γνωρίζω. Για μένα το θέατρο υπήρξε και είναι ακόμα τρόπος έκφρασης που με έφερε πιο κοντά στην αλήθεια μου και με βοήθησε να γνωρίσω τον εαυτό μου. Φαντάζομαι πως ίσως και γι αυτούς είναι εφαλτήριο για την βουτιά στον βαθύτερο τους κόσμο μέσα από την μαγεία και την ελευθερία της ζωντανής αυτής τέχνης. Ίσως είναι και ένα καλό αντίδοτο στην ψυχρότητα και ταχύτητα του τεχνολογικού κόσμου που τείνει να κυριαρχήσει στις μέρες μας.

Υπάρχει κάποιο θεατρικό έργο που είναι όνειρο ζωής να συμμετέχετε στο ανέβασμά του;

Όταν ήμουν μικρότερος ήθελα να παίξω στο κουρδιστό πορτοκάλι. Τώρα έχω καταλάβει ότι το σημαντικότερο για μένα είναι να κάνω ωραίες συνεργασίες και δουλειές που με εξελίσσουν ως άνθρωπο.

Ποια είναι τα σχέδιά σας και ποιες οι επιθυμίες σας για την νέα χρονιά;

Ετοιμάζονται πολύ ενδιαφέρουσες συνεργασίες τηλεοπτικά, κινηματογραφικά αλλά και θεατρικά . Οι οποίες βρίσκονται σε ζυμώσεις αυτό το διάστημα και θα τις ανακοινώσουμε συν το χρόνο. Φυσικά ανυπομονώ, είμαι πολύ χαρούμενος και ευγνώμων γι αυτές. Η επιθυμία μου εργασιακά είναι να είμαι δημιουργικός και παραγωγικός, να προσφέρω κι 'γω το λιθαράκι μου με σεβασμό και αγάπη στην τέχνη.

Κλείνοντας ποιο μήνυμα θέλετε να στείλετε στους αναγνώστες μας;

Να τους ευχαριστήσω θέλω για τον χρόνο τους και φυσικά κι εσάς! Ως μήνυμα τους παροτρύνω να κάνουν πράγματα που τους φέρνουν πιο κοντά στον εαυτό τους..