ΔΟΞΑ 4

2022-03-17

Από τους σπουδαστές του θεατρικού εργαστηρίου «Thespians» και των θεατρικών τμημάτων του Ωδείου Βορείου Ελλάδος!


Οι Τετάρτες είναι γενικά οι πιο άχρωμες και περίεργες μέρες της εβδομάδας. Χάρη όμως σε κάποια πρόσωπα η χθεσινή Τετάρτη ήταν η πιο ιδιαίτερη και μαγική μέρα του μήνα!

Οι σπουδαστές του θεατρικού εργαστηρίου «Thespians» και των θεατρικών τμημάτων του Ωδείου Βορείου Ελλάδος χθες βράδυ στο κατάμεστο κινηματοθέατρο «Φραγκάνη» παρουσίασαν ένα πρόγραμμα που φανέρωνε την αληθινή μαγεία του θεάτρου. Μέσα σε σχεδόν δύο ώρες πέρασαν επί σκηνής 33 προσωπικότητες της πραγματικότητας και της μυθοπλασίας, του χθες, του σήμερα και του πάντα. Γελάσαμε, τραγουδήσαμε, νοσταλγήσαμε, συγκινηθήκαμε και προβληματιστήκαμε μαζί τους. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους δασκάλους τους Βαρβάρα Δουμανίδου και Δημήτρη Βασιλειάδη για το υπέροχο αυτό αποτέλεσμα. Ένα δυνατό χειροκρότημα και στα 33 παιδιά για την αξιόλογη και άκρως επαγγελματική τους δουλειά!

Ένα επίσης σημαντικό και πολύτιμο στοιχείο της χθεσινής παράστασης ήταν ο φιλανθρωπικός της χαρακτήρας. Το κάθε εισιτήριο κόστιζε 5 ευρώ και όλα τα έσοδα της παράστασης θα χρησιμοποιηθούν για την αγορά των περιοδικών του δρόμου «Σχεδία»! Πόσο όμορφο είναι όταν σε δύσκολους καιρούς βλέπει να πραγματοποιούνται τέτοιες δράσεις και να στηρίζονται από τον κόσμο! Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό και αποτελεί έναν Φάρο στον κόσμο της υποκριτικής να βλέπεις ανθρώπους οι οποίο αφιερώνουν χρόνο, δουλειά και ψυχή για να βοηθήσουν και να προσφέρουν.

Είναι χρήσιμο, πολύτιμο και απαραίτητο στην σημερινή εποχή το θέατρο να μας βοηθάει να γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι! Το θεατρικό εργαστήρι της Θεσσαλονίκης «Thespians» το γνωρίζει αυτό και το κάνει πράξει με τον καλύτερο τρόπο. 

«Θεωρώ το θέατρο τη μεγαλύτερη Τέχνη όλων, τον πιο άμεσο τρόπο με τον οποίο ένας άνθρωπος μπορεί να μοιραστεί με κάποιον άλλον την αίσθηση του τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος» - Όσκαρ Ουάιλντ