Ειρήνη Καραγιώργη: "Ηθοποιός σημαίνει ζωή, ανάσα, ταξιδιώτης σε άγνωστα μέρη."

2021-07-01

Αν σας ζητούσα να μας γνωρίσετε την Ειρήνη μέσα από πέντε λέξεις, ποιες θα ήταν αυτές;

Ονειροπόλα, Ρομαντική, Ευαίσθητη, Δοτική, Ευγενική 

Ο μεγάλος Δημήτρης Χορν είχε πει «Ηθοποιός σημαίνει φώς!», για εσάς ποια είναι η έννοια του ηθοποιού;

Ηθοποιός σημαίνει ζωή, ανάσα, ταξιδιώτης σε άγνωστα μέρη. Ηθοποιός σημαίνει να γεννιέσαι και να ξαναγεννιέσαι μέσα από τους χαρακτήρες που υποδύεσαι.

Τα δύο τελευταία χρόνια σας παρακολουθούσαμε τηλεοπτικά στην σειρά του SKAI «8 λέξεις», μιλήστε μας για αυτή σας την εμπειρία.

Η πρώτη μου μεγάλη δουλειά. Πέρασαν δυο χρόνια. Μου φαίνεται πραγματικά απίστευτο. Ότι και να πω θα είναι λίγο. Ένα σχολείο, μία εμπειρία που θα μου μείνει αξέχαστη. Άνθρωποι και φιλίες που θα μείνουν για πάντα χαραγμένες. Εφόδια τα οποία κρατάω και προχωράω μπροστά. 

Ποια κοινά στοιχεία και ποιες διαφορές έχετε με την ηρωίδα σας;

Ευτυχώςμόνο διαφορές έχουμε. Το γεγονός ότι σαν χαρακτήρας είμαι πολύ διαφορετική από την Ηλιάνα, αυτό από μόνο του είναι για μένα μια μεγάλη πρόκληση. Ίσως στην αρχή να υπήρχαν κάποια κοινά στοιχεία όμως όπως εξελίχθηκε ο ρόλος δεν υπάρχει κάτι στο οποίο να μοιάζουν. Δεν μεγάλωσα στα πούπουλα, πέρασα από πολλές δυσκολίες και έμαθα να είμαι ευγνώμων για ότι μου δίνεται. Κι όσες φορές έφτασα στα όρια μου, που ήταν αρκετές, δεν τα ξεπέρασα.                

Οι μέρες που ζούμε είναι δύσκολες, πώς όμως πιστεύετε ότι μπορεί η Τέχνη να τις κάνει καλύτερες;

Χωρίς την τέχνη θα ήμασταν χαμένοι.. Η τέχνη λειτουργεί σαν ένα μέσο έκφρασης του ψυχικού μας κόσμου. Σαν ευεργετικό που μειώνει το καθετί αρνητικό. Οι τέχνες είναι ζωή , μια ζωή γεμάτη χρώματα και μουσική. Ναι, λοιπόν, η τέχνη όχι μόνο κάνει τις μέρες μας καλύτερες αλλά και εμάς τους ίδιους σαν ανθρώπους. 

Γιατί πιστεύετε ότι όλο και περισσότερος κόσμος επιλέγει τον χώρο της υποκριτικής;

Νιώθω ότι όλο και περισσότερος κόσμος θέλει να μιλήσει , να εκφράσει αυτά που νιώθει. Να τα μεταδώσει για να λυτρωθεί κι ο ίδιος. Και η υποκριτική είναι ίσως ο πιο λυτρωτικός χώρος που υπάρχει.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Τα μελλοντικά μου σχέδια είναι να είμαι ευτυχισμένη, ότι κι αν συμπεριλαμβάνει αυτό. Ευτυχισμένη. 

Κλείνοντας, ποιο μήνυμα θέλετε να στείλετε στους αναγνώστες μας;

Να χαμογελάτε, ακόμη κι αν όλα γύρω σας καταρρέουν, να χαμογελάτε καθημερινά. Να δίνετε και να αντλείτε δύναμη από τους ανθρώπους γύρω σας. Να είστε άνθρωποι.