Ελένη Γερασιμίδου: "Ηθοποιός πρέπει, κυρίως, να σημαίνει αλήθεια."

2021-06-29

Ο μεγάλος Δημήτρης Χορν είχε πει «Ηθοποιός σημαίνει φώς!», για εσάς ποια είναι η έννοια του ηθοποιού;

Ηθοποιός πρέπει, κυρίως, να σημαίνει αλήθεια. Η αλήθεια μπορεί να φωτίσει και να δώσει νόημα στην παρουσία του επί σκηνής.

Πού σας βρίσκουμε αυτό τον καιρό;

Σταθερά στο "Από Κοινού Θέατρο" στο Γκάζι ,το μικρό μας αγαπημένο θέατρο με το " Μπουρλότο" το μιούζικαλ της επανάστασης του Αγγελου Πυριόχου σε σκηνοθεσία του Παντελή Καναράκη.

Πείτε μας λίγα λόγια για το έργο.

Η Ελληνική Δημοκρατία καταγγέλλει τον επί 200 χρόνια βιασμό της από Κυβερνήτες, βασιλιάδες, δικτάτορες. Είναι μια σατιρική αντιμετώπιση των δεινών της πατρίδας μας.

Ποια κοινά στοιχεία και ποιες διαφορές έχετε με τον/την ήρωα/ηρωίδα σας;

Τα κοινά στοιχεία ίσως βρίσκονται στην στάση ζωής και στην αντιμετώπιση και διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας μέσα από τους αγώνες.

Υπάρχει κάτι που σας φοβίζει ή σας προκαλεί ανασφάλεια πάνω στην σκηνή;

Η ανασφάλεια, οι αγωνίες, το τρακ προηγούνται στα παρασκήνια κι αυτό δεν αλλάζει όσα χρόνια κι αν περάσουν. Στη "συνάντηση" με το κοινό όλα σβήνουν μαγικά και αφήνεσαι στη χαρά της επαφής.

Η πανδημία έπληξε ολέθρια τον χώρο σας, πώς βλέπεται το μέλλον του θεάτρου;

Η πανδημία υπήρξε ολέθρια για όλο τον κόσμο. Η αντιμετώπισή της είναι κρατική ευθύνη . Εμείς από την πλευρά μας κάνουμε οτι μπορούμε για να προσφέρουμε στον κόσμο δύναμη και αισιοδοξία μέσα από την τέχνη μας.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Έχουμε υποχρεώσεις για ανέβασμα ποντιακού έργου που έχει επιχορηγηθεί από το ΥΠΠΟ και δεν πραγματοποιήθηκε λόγω πανδημίας και φυσικά σχέδια και προγραμματισμούς που είναι σε εκκρεμότητα.

Κλείνοντας ποιο μήνυμα θέλετε να στείλετε στους αναγνώστες μας;

Να αγωνίζονται για καλύτερη ζωή!