Έρη Κασιούρα: "Στον χώρο της τέχνης δεν πουλάς απλά ένα άψυχο αντικείμενο, αλλά κι ένα κομμάτι του εαυτού σου…"

2021-02-03

Πώς και γιατί αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την παρασκευή χειροποίητων αντικειμένων;

Θα ξεκινήσω με την κλισέ φράση των καλλιτεχνών γιατί ισχύει και στην περίπτωσή μου, ότι από πολύ μικρή ηλικία είχα έμφυτη την κλίση προς τις τέχνες! Οπότε η ενασχόλησή μου με την ζωγραφική και το χειροποίητο γενικότερα έγινε εντελώς φυσικά, αφού σχεδόν πάντα κάτι φτιάχνω! Όμως, μόλις τον τελευταίο χρόνο αποφάσισα να βρω έναν τρόπο να αρχίσω να πουλάω τα δημιουργήματα μου, πέραν του φιλικού μου κύκλου. Αυτό με γεμίζει χαρά και αισιοδοξία, να ξέρω ότι τα έργα μου ενθουσιάζουν κι άλλους εκτός από μένα κι έχουν αποδοχή!

Γνωρίστε μας με λίγα λόγια τις δημιουργίες σας.

Οι δημιουργίες μου ποικίλλουν: Στα ζωγραφικά μου έργα χρησιμοποιώ διάφορες τεχνικές με κυριότερες την abstract, όπου μπερδεύω με την κλασική ζωγραφική και την mixedmediaart.Στα ξύλινα αντικείμενα αγαπώ το decoupageσε συνδυασμό με ζωγραφική και τεχνικές παλαίωσης και στις χειροποίητες κατασκευές μου, μπλέκω πολλές φορές τις γνώσεις μου στο πλέξιμο, με την αρμονία των χρωμάτων και των διακοσμητικών στοιχείων.

Ποιες είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζετε καθημερινά;

Η καθημερινότητα μου δεν είναι εύκολη, μιας και δεν έχω φτάσει ακόμη στο επίπεδο να ζω μόνο από την τέχνη μου, οπότε πρέπει να δουλεύω σκληρά κάπου αλλού για να μπορώ να ζω και να έχω όλα τα απαραίτητα υλικά για τις δημιουργίες μου! Άρα πολλές φορές εξαντλούμαι και μειώνεται έτσι ο παραγωγικός και δημιουργικός μου χρόνος.. Επίσης άλλο ένα μεγάλο κεφάλαιο είναι ο χώρος, μιας και έχω μετατρέψει το μικρό μου σπιτάκι σε ατελιέ! Δεν έχω πια τραπέζι κουζίνας! Κάντε το λίγο εικόνα.. χα χα

Γιατί πιστεύετε ότι όλο και περισσότερος κόσμος επιλέγει να ασχοληθεί επαγγελματικά με τον χώρο σας;

Γιατί η δημιουργία είναι ψυχοθεραπεία πρωτίστως κι όταν υπάρχει και οικονομική ανταπόκριση η χαρά είναι ακόμη μεγαλύτερη! Στον χώρο της τέχνης δεν πουλάς απλά ένα άψυχο αντικείμενο αλλά κι ένα κομμάτι του εαυτού σου...(όποιος δεν το κάνει αυτό πέφτει στα 'Τάρταρα' αργά ή γρήγορα)! Εκτός αυτού ζούμε σε μια εποχή όπου το ηλεκτρονικό εμπόριο ανθίζει και μπορείς να το τολμήσεις από την ασφάλεια του σπιτιού σου!

Εν καιρώ οικονομικής κρίσης πιστεύετε πως ο κόσμος εμπιστεύεται και στηρίζει Έλληνες δημιουργούς;

Παρότι ζούμε σε δύσκολες εποχές τόσο οικονομικές, όσο και ψυχολογικές είναι πολλοί οι άνθρωποι που στηρίζουν τους Έλληνες δημιουργούς! Πάντα το πίστευα και πλέον το βλέπω και στην πράξη και σε συζητήσεις που έχω με άλλους δημιουργούς.. Δεν είμαστε βέβαια στα επίπεδα του εξωτερικού σε αυτόν τον τομέα, αλλά τα μηνύματα είναι αισιόδοξα! Ο κόσμος θέλει λίγη χαρά στη ζωή του, ψάχνει όμορφα, πρωτότυπα και ποιοτικά πράγματα που του αλλάζουν την διάθεση. Αυτή εξάλλου δεν είναι η δύναμη της τέχνης;

Ποια είναι τα σχέδιά σας και ποιες οι επιθυμίες σας για το μέλλον;

Στόχος μου είναι να φτιάξω το δικό μου eshop μέσα στον επόμενο χρόνο ,να μεγαλώσω το κοινό μου, να εμπλουτίσω την γκάμα των γνώσεων μου, να δημιουργήσω πρωτότυπα και μοναδικά έργα κι επιτέλους να προχωρήσω με σταθερά και σίγουρα βήματα στο όνειρό μου να κάνω το χόμπι μου επάγγελμα!

Κλείνοντας ποιο μήνυμα θέλετε να στείλετε στους αναγνώστες μας;

Στηρίξτε τους Έλληνες δημιουργούς βάζουν πολύ αγάπη, πολύ κόπο και πολλά όνειρα σε κάθε τι που φτιάχνουν! Τελειώνοντας σας παραθέτω την αγαπημένη μου φράση του Πικάσο: «Η τέχνη ξεπλένει από την ψυχή τη σκόνη της καθημερινότητας»

Δοκιμάστε το....