Ευφημία Καλογιάννη: "«Σασμός» για μένα είναι το σιάξιμο των σχέσεων με τον εαυτό μας πρωτίστως, όλα τα άλλα θα βρουν τον τρόπο να συμβούν."

2022-04-18

Ο μεγάλος Δημήτρης Χορν είχε πει «Ηθοποιός σημαίνει φως!», για εσάς ποια είναι η έννοια του ηθοποιού;

Κρατάω δύο φράσεις που έλεγαν οι δάσκαλοί μου. Η πρώτη ότι ο ηθοποιός είναι εργάτης, συγκεκριμένα τσαγκάρης - τόσο λεπτομερής και «λεπτή» πρέπει να είναι η δουλειά μας και η δεύτερη ότι ο ηθοποιός τρέχει μαραθώνιο, όχι εκατοστάρι.

Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με το χώρο της υποκριτικής;

Ολοκληρώνοντας τις σπουδές μου στο τμήμα «Εμπορίας και Διαφήμισης» του ΤΕΙ Αθήνας, δούλεψα σε διαφημιστική εταιρία και παράλληλα έκανα κάποια μαθήματα σε ένα εργαστήρι υποκριτικής για να αποσυμπιέζομαι - τυχαία, απλώς ήταν κοντά στη δουλειά μου. Με τον καιρό παρατηρούσα ότι το μόνο που με απασχολεί και με κάνει χαρούμενη ήταν αυτό! Τελικά παραιτήθηκα και έδωσα εξετάσεις σε δραματικές σχολές, όπου πέρασα στη δραματική σχολή του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν. Κάπως έτσι ξεκίνησαν τα πράγματα...

Τηλεοπτικά σας βρίσκουμε στην νέας σειρά του ALPHA «Σασμός», μιλήστε μας για αυτό το εγχείρημα? Τί είναι «Σασμός» για σας;

Τεράστιο εγχείρημα που με κάνει να αισθάνομαι πανευτυχής που συμμετέχω. Έχω την τύχη και τη χαρά να έχω δίπλα μου σπουδαίους συνεργάτες και εξαιρετικούς συνάδελφους. Η λέξη «σασμός» προέρχεται από το ρήμα «σάζω», δηλαδή φτιάχνω. «Σασμός» λοιπόν είναι η συμφιλίωση, το φτιάξιμο των σχέσεων. Για μένα είναι το σιάξιμο των σχέσεων με τον εαυτό μας πρωτίστως, όλα τα άλλα θα βρουν τον τρόπο να συμβούν.

Γνωρίστε μας την ηρωίδα σας. Ποια κοινά στοιχεία και ποιες διαφορές έχετε μαζί της;

Η Ντίνα είναι εργατική, ευφυής, εύστροφη, «φροντιστική» με ανθρώπους που νοιάζεται και άκρως δυναμική. Είναι αρκετά έντονη και χρησιμοποιεί το χιούμορ για να σχετιστεί. Τη συμπαθώ την Ντίνα, την εμπιστεύομαι. Κοινό στοιχείο είναι η φροντίδα στους ανθρώπους μας και η διαφορά μας ότι εγώ είμαι πιο ήπιων τόνων.

Η αγάπη μπορεί να νικήσει το μίσος και να φέρει την ειρήνη σε ένα άγραφο νόμο;

Ξεκάθαρα! Δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

Την φετινή σεζόν θα σας δούμε σε κάποια θεατρική σκηνή;

Ελπίζω να συμβεί, θα χαρώ πολύ!

Η πανδημία έπληξε ολέθρια τον χώρο σας, πώς βλέπεται το μέλλον του θεάτρου;

Γνωρίζοντας τις δυσκολίες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, έχω πίστη στους ανθρώπους του θεάτρου. Τον αγαπάμε το χώρο μας και τον νοιαζόμαστε.Θα φροντίσουμε να διορθώσουμε τις καταστάσεις.

Κλείνοντας ποιο μήνυμα θέλετε να στείλετε στους αναγνώστες μας;

Να ζούμε τις ζωές μας έντονα, με αγάπη, καλοσύνη και ψυχική ευγένεια.