Εύη Δαέλη: "Αν πάρεις την τέχνη απ’ τη ζωή ενός ανθρώπου τότε όλα είναι άδεια."

2020-11-13

Αν σας ζητούσα να μας γνωρίσετε την Εύη μέσα από πέντε λέξεις ποιες θα ήταν αυτές;.

Για αυτή την ερώτηση απάντησαν οι κολλητές μου, γιατί εγώ δεν μπορώ να ξέρω πως φαίνομαι : Διασκεδαστική, σούργελο , εμπιστοσύνη, ατσούμπαλη, πανέμορφη ψυχή (υπερβάλλουν επειδή με αγαπάνε).

Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τον χώρο της υποκριτικής;

Από πολύ μικρή ηλικία ήμουν σε πρακτορείο μοντέλων όπου έκανα διαφημίσεις , φωτογραφίσεις κλπ. Μετά στάθηκα τυχερή και έπαιξα σε δύο ταινίες κάποιες σειρές. Ουσιαστικά μεγάλωσα μέσα στη δουλειά αυτή που αγαπώ. Είχα την τύχη να βρω το πάθος μου από μικρή.

Φέτος θα είστε μια «ανθισμένη μανόλια» στο θέατρο Χυτήριο. Μιλήστε μας για το έργο. Πόσο επίκαιρο ή όχι είναι;

Φέτος απλά ανυπομονώ! Είναι ένα εξαιρετικό κείμενο! Φυσικά θεωρώ πως είναι επίκαιρο. Μιλάει για την δύναμη των ανθρώπων, την αγάπη και τον αλτρουισμό. Τις μονές δυνάμεις που μας βοηθούν να ξεπεράσουμε οποιοδήποτε πόνο.

Γνωρίστε μας την ηρωίδα σας. Ποια κοινά στοιχεία έχει με την Εύη και ποιες διαφορές;

Η Αννέλ λοιπόν είναι μια κοπέλα γύρω στα 20 ,οπότε ήδη έχουμε πέντε χρόνια διαφορά ! Είναι κάπως αγαθούλα και πολύ γλυκιά. Είναι ευκολόπιστη, ατσούμπαλη επίσης σαν εμένα. Θεωρώ πως το πιο όμορφο κομμάτι της είναι η συνεχής αναζήτηση. Αναρωτιέται γιατί συμβαίνει το οτιδήποτε! Προσπαθεί να βρει απαντήσεις για τα πιο περίεργα πράγματα. Η μεγαλύτερη μας διάφορα είναι πως εκείνη αποκτά παιδί, εγώ ακόμη δεν είμαι έτοιμη!

Οι μέρες που ζούμε είναι δύσκολες, πώς όμως πιστεύετε ότι μπορεί η Τέχνη να τις κάνει καλύτερες;

Φυσικά. Δεν νομίζω πως έχω ζήσει μια μέρα χωρίς μουσική. Αν πάρεις την τέχνη απ' τη ζωή ενός ανθρώπου τότε όλα είναι άδεια. Πόσο μάλλον σε μια τόσο δύσκολη περίοδο, αν δεν είχαμε μια ταινία να δούμε, ένα βιβλίο να διαβάσουμε, τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα.

Πώς βιώσατε το κομμάτι της απομόνωσης; Και πως βλέπετε το μέλλον στην χώρα μας και το χώρο σας;

Ειλικρινά δεν έχω απάντηση. Δυστυχώς είναι πολύ θολό το μέλλον για εμένα αυτή τη στιγμή. Απλώς ελπίζω να τελειώσει αυτή η κατάσταση, μου λείπει να αγκαλιάζω τους ανθρώπους που αγαπώ.

Έχετε να μας διηγηθείτε μια περίεργη κατάσταση που ζήσατε πάνω στη σκηνή ή πίσω από την κάμερα;

Έχω τόσες αναμνήσεις που δεν ξέρω ποια να πρωτοδιαλέξω . Από τούμπες, σαρδάμ, ευτράπελα. Νομίζω η καλύτερη ήταν ,στο Υπάρχει και φιλότιμο που ένας συνάδελφος καθώς μιλούσε, εκσφενδονίστηκε το δόντι του.

Κλείνοντας ποιο μήνυμα θέλεις να στείλεις στους αναγνώστες μας;

Παγκόσμια ειρήνη και πολλά υγρά να πίνουμε! Αστειεύομαι. Εύχομαι να τελειώσει αυτή η δύσκολη περίοδος όσο πιο ανώδυνα γίνεται για όλους μας. Και όταν όλο αυτό όντως τελειώσει, να μην μας μείνουν κουσούρια και φοβόμαστε να αγγίξουμε ο ένας τον άλλο.