Φένια Σαλούκα: "Το κύριο μήνυμα του έργου μας είναι να μην χάσεις την αλήθεια όταν το ψέμα βρίσκεται πάντα εκεί για να σε παραπλανεί!"

2023-09-27

Γνωρίστε μας τον εαυτό σας μέσα από πέντε λέξεις.

Ξεκινάμε με τα δύσκολα λοιπόν(χαχαχα)! Αυτοί που με ξέρουν καλά σίγουρα θα συμφωνήσουν ότι είμαι τελειομανής, τρομακτικά οργανωτική και αγχώδης μέχρι εκεί που δεν πάει! Μου αρέσει η συνέπεια και η ευγένεια στους ανθρώπους οπότε φροντίζω να είμαι και εγώ το ίδιο απέναντι τους!

Πού σας βρίσκουμε αυτό τον καιρό;

Αυτό τον καιρό ετοιμάζουμε την θεότρελή και ανατρεπτική αστυνομική κωμωδία του Γιάννη Καραμπέλκου «Ποιος έπνιξε τον Μπερνιέ» που κάνει πρεμιέρα στο Θέατρο Αμαλία στις 28 Σεπτεμβρίου!Είναι η πιο κοντινή μου πρεμιέρα έρχονται και άλλα όμορφα πράγματα στο άμεσο μέλλον!

Μιλήστε για το έργο. Ποιο είναι το κύριο μήνυμα του έργου;

Το έργο όπως ήδη ανέφερα είναι αστυνομική φαρσοκωμωδία! Κύριος στόχος μας είναι να κάνουμε τον κόσμο να γελάσει,να ξεσκάσει και να ξεφύγει από την καθημερινότητα! Παρόλαυτα είναι γνωστό ότι οι πιο σκληρές αλήθειες λέγονται με χαμόγελο!Μέσα από το χιούμορ μιλάμε για σοβαρά θέματα όπως η διαφθορά, οι ψεύτικες σχέσεις, οι λυκοφιλίες, η κερδοσκοπία και ότι πολλές φορές στη ζωή πατάς επί πτωμάτων για να καταφέρεις αυτό που θέλεις! Ψάχνεις την αλήθεια μέσα όμως από το ψέμα! Για μένα θεωρώ ότι το κύριο μήνυμα είναι πως να μην χάσεις την αλήθεια όταν το ψέμα βρίσκεται πάντα εκεί για να σε παραπλανεί!

Γνωρίστε μας την ηρωίδα σας; Ποια κοινά στοιχεία και ποιες διαφορές έχει με εσάς;

Εγώ κάνω την Ρωσίδα ερωμένη του Λάμπρου!Είναι κτηνίατρος και ουσιαστικά έχει διπλό ρόλο γιατί στην πορεία αποκαλύπτεται ότι κάθε άλλο παρά Ρωσίδα είναι!

Είναι αρκετά εξτραβαγκαντ χαρακτήρας για να βρώκοινα με εμένα είναι η αλήθεια(χαχαχα)!Ίσως το μοναδικό που θα μπορούσα να πω είναι το πείσμα της να πετύχει τον στόχο της! Στο πείσμα ναι συμφωνούμε!

Πώς βλέπεται τις ανθρώπινες σχέσεις στην εποχή μας;

Δύσκολες δυστυχώς! Είναι τόσες οι πληροφορίες που λαμβάνουμε καθημερινά που δεν προλαβαίνουμε να τα φιλτράρουμε όλα σωστά γεγονός που μας έχει κάνει τρομερά καχύποπτους! Δεν εμπιστευόμαστε εύκολα και έχουμε συνεχώς το ζωνάρι λυμένο για να αρπαχτούμε! Δεν αφηνόμαστε για να απολαύουμε πραγματικά την συντροφικότητα!

Πιστεύεται ότι ο κόσμος επενδύει στο θέατρο σαν μέσω ψυχαγωγίας;

Θεωρώ πως ναι! Πέρα από τις παραστάσεις που συμμετέχω η ίδια πάω συχνά θέατρο! Οι ατελείωτες ουρές που βλέπω έξω από τα θέατρα με κάνουν να πιστεύω πως ναι το θέατρο είναι μέσα στις επιλογές του κόσμου!

Πως βλέπεται τον χώρο σας στην Ελλάδα του 2023;

Το χρόνο που πέρασε ο καλλιτεχνικός χώρος δέχθηκε μεγάλο ταρακούνημα! Πάντα όμως θεωρώ ότι συνέβαινε αυτό απλά τώρα έχουμε περισσότερα μέσα πληροφόρησης! Όπως όμως το θέατρο επιβίωσε ανα τους αιώνες έτσι θα γίνει και τώρα!

Μελλοντικά σχέδια;

Δεν έχω παράπονο!Είμαι σχετικά νέα στο χώρο και είχα την τύχη να συμμετάσχω σε εξαιρετικές δουλειές και να συνεργαστώ με αξιόλογους ανθρώπους του χώρου!Ελπίζω και στο μέλλον να συνεχίσω έτσι!Άλλωστε αν αγαπάς αυτό που κάνεις το κυνηγάς!Το πείσμα που λέγαμε(χαχαχα)

Κλείνοντας, ποια ευχή θέλετε να στείλετε στους αναγνώστες μας;

Αυτό που λέω και σε εμένα! Μέρα με τη μέρα η ζωή! Να φροντίζουμε η κάθε μέρα να έχει κάτι! Κάτι καλό, κάτι που έστω και για λίγο να μας κάνει να γελάμε,να μας χαλαρώνει!Και αν αυτό το κάτι είναι θεατρική παράσταση ακόμα καλύτερα(χαχαχα)!