Φον Κουραμπιές εναντίον Κόμη Μελομακαρόνη, του Κυριάκου Χαρίτος

2020-12-30

Επετειακή έκδοση των 10 χρόνων, με δώρο CD με αφήγηση και τραγούδια & μία γιορτινή κάρτα.


Χρόνια και χρόνια μελομακάρονα και κουραμπιέδες τρώγανε τα μουστάκια τους κάθε Χριστούγεννα στον πιο αστείο πόλεμο του κόσμου... Μια μέρα όμως μια χιονοθύελλα τα άλλαξε όλα. Ο φον Κουραμπιές, ο κόμης Μελομακαρόνης, μια νηστική αρκούδα, ένας ξενύχτης σκίουρος, ένας κηπουρός ονείρων κι άλλοι χαρακτήρες, στη πιο αλλιώτικη χριστουγεννιάτικη περιπέτεια!

Με έξτρα παιχνίδια και μια σπαρταριστή γιορτινή συνταγή του συγγραφέα.


Οι πιο γλυκοί πρωταγωνιστές των ημερών δηλητηριάζουν τις ζωές τους με μίσος και διχόνοια. Έρχεται όμως μια χιονοθύελλα και καλούνται να τα καταφέρουν και να επιβιώσουν βοηθώντας ο ένας τον άλλο και κάνοντας μια μικρή ανακωχή ανάμεσά τους. Το σκοτάδι με το χριστουγεννιάτικο αστέρι, το τσουχτερό κρύο με ένα σκίουρο, ένα κρυστάλλινο ποτάμι με μια αρκούδα, ένα λιβάδι χειμωνιάτικα τριαντάφυλλα με τον πρίγκιπα των Ρόδων, ένα χαντάκι με έναν τρυποκάρυδο και ο Κηπουρός των Ονείρων με τον ύπνο τους φέρνουν πιο κοντά. Χάνουν τα πολύτιμα υλικά τους για να αλληλοβοηθούν και να επιζήσουν. Στο τέλος συνειδητοποιούν ότι όλοι είμαστε το ίδιο, με τα ελαττώματα αλλά και τις αξίες μας και δεν πρέπει να υπάρχει η έπαρση στις ζωές μας.

Ένα έξυπνο και πρωτότυπο χριστουγεννιάτικο παραμύθι γεμάτο δράση και περιπέτεια, που διαβάζεται ευχάριστα από μικρούς και μεγάλους. Περνάει μέσα από την μαγεία του παραμυθιού το ουσιαστικό μήνυμα των ημερών, που είναι η προσφορά, η αλληλεγγύη, η ανθρωπιά, η ομόνοια και η αγάπη! Δείχνει στα παιδιά μας ότι η γλύκα της καλοσύνης μπορεί να νικήσει κάθε πίκρα της κακίας!

Η ιδιαίτερη εικονογράφησή του δεν κουράζει την ματιά, αλλά εξάπτει την φαντασία! Έχει αποσπάσει βραβείο εικονογράφησης από τον Κύκλο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου το 2010.

Τις φετινές γιορτές γνωρίζουμε καλύτερα τους πρωταγωνιστές αυτών των ημερών, πασπαλίζουμε και μελώνουμε με όμορφα συναισθήματα την καρδιά και την ψυχή μας! Το καλύτερο δώρο για τα παιδιά μας!


Απόσπασμα του βιβλίου

Για άλλη μια χρονιά ο πόλεμος των χριστουγεννιάτικων γλυκών ήταν έτοιμος να ξεσπάσει σε φούρνους και ζαχαροπλαστεία. Στην πρώτη γραμμή; Ποιοι άλλοι; Ο φον Κουραμπιές κι ο κόμης Μελομακαρόνης, που ήταν ορκισμένοι εχθροί μέχρι το αλεύρι τους.


«Μελομακαρονάδες,

είσαστε κουμπαράδες!

Μην το παρατραβάτε,

την άχνη μας θα φάτε.»


«Κουραμπιέ κουραμπιέ,

θα σε κάνουμε πουρέ!

Κοίτα μη σε πιάσει η πάχνη

και σου φύγει όλη η άχνη!»


Φον Κουραμπιές εναντίον Κόμη Μελομακαρόνη

Κυριάκος Χαρίτος

Είδος: Παιδική λογοτεχνία

Εκδόσεις: Μεταίχμιο, 2020