Φωτεινή Ντεμίρη: "Η τέχνη βοηθάει τον άνθρωπο να ξεπερνάει τις δυσκολίες και τα εμπόδια, του κάνει τη ζωή πιο όμορφη!"

2021-06-05

Ο μεγάλος Δημήτρης Χορν είχε πει «Ηθοποιός σημαίνει φώς!», για εσάς ποια είναι η έννοια του ηθοποιού;

Ο ηθοποιός για μένα είναι ένα εργαλείο. Δίνει ψυχή και ζωή σε όντα που υπάρχουν στην φαντασία του συγγραφέα. Ηθοποιός είναι ένα άτομο με οξυμένες αισθήσεις, με ενσυναίσθηση, είναι ένα ον που επάνω στην σκηνή δίνεται ολόψυχα στους θεατές. Είναι δημιουργός. Επικοινωνεί άμεσα με την ψυχή και το μυαλό των θεατών. Είναι μια δυνατή ενέργεια που πάλλεται και φτάνει στους θεατές. Με αυτή την έννοια ναι είναι φως!

Πού σας βρίσκουμε αυτό τον καιρό;

Αυτό το καιρό ξεκουράζομαι τελείωσε το καφέ της χαράς και κάνω μερικά μπάνια μέχρι να αρχίσω την επόμενη δουλειά.

Οι μέρες που ζούμε είναι δύσκολες, πώς όμως πιστεύετε ότι μπορεί η Τέχνη να τις κάνει καλύτερες;

Σίγουρα η τέχνη βοηθάει τον άνθρωπο να εκτονώνεται, να ξεπερνάει τις δυσκολίες, να ξεπερνάει τα εμπόδια, του κάνει τη ζωή πιο όμορφη!

Γιατί πιστεύετε ότι όλο και περισσότερος κόσμος επιλέγει τον χώρο της υποκριτικής;

Δεν ξέρω αν επιλέγουν όλο και περισσότεροι το χώρο της υποκριτικής. Εάν όλο και περισσότεροι επιλέγουν να ασχοληθούν με την τέχνη γενικότερα αυτό μου αρέσει, σημαίνει εξέλιξη για μένα.

Όταν σβήσουν τα φώτα και κοπάσουν τα χειροκροτήματα ποια συναισθήματα μένουν στα άτομα που εργάστηκαν για την παράσταση;

Όταν σβήνουν τα φώτα για αρκετή ώρα είσαι ακόμα μέσα στην παράσταση, είσαι μέσα στον ήρωα που υποδύεσαι. Όταν περάσει αυτό είσαι άδειος και κουρασμένος γιατί τα έχεις δώσει όλα, είσαι ικανοποιημένος και ευχαριστημένος!

Έχετε να μας διηγηθείτε μια περίεργη κατάσταση που ζήσατε πάνω στη σκηνή;

Μόνο ωραίες αναμνήσεις έχω από τη σκηνή, έχω κάνει κάτι καταπληκτικά σαρδάμ που έχει γονατίσει και το κοινό και οι συνάδελφοι μου! Κλαίγαμε από τα γέλια. Τα ευχάριστα απρόοπτα του επαγγέλματος!

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Για να είμαι ειλικρινής δεν κάνω σχέδια, παίρνω τη ζωή όπως έρχεται. Περιμένω να αρχίσω γυρίσματα για μία σειρά που θα παίζεται στον alpha.

Κλείνοντας ποιο μήνυμα θέλετε να στείλετε στους αναγνώστες μας;

Θέλω να ευχηθώ στους αναγνώστες σας να έχουν υγεία και αγάπη και να υιοθετήσουν ένα αδεσποτάκι, θα κάνει τη ζωή τους πιο όμορφη!