@γαπουλίνια Χριστούγεννα, της Αναστασίας Ευσταθίου

2020-12-27

Ο νέος πλανητάρχης Τσάο Τσάο Γη εξαναγκάζει τον Άι Βασίλη και την Ιταλιάνα μάγισσα Μπεφάνα να αποσυρθούν πια από το μοίρασμα των δώρων. Τους ανακοινώνει ότι το χριστουγεννιάτικο δώρο φέτος για όλα τα παιδιά του κόσμου είναι το ηλεκτρονικό παιχνίδι Pen Play.

Το νέο όμως παιχνίδι σκορπίζει τη διχόνοια και το μίσος στον παιδόκοσμο. Θα τα καταφέρει ο αδίστακτος πλανητάρχης να υλοποιήσει το σατανικό σχέδιό του; Ο Δον Ξύστρους ή η Μαντάμ Σβήστρα θα είναι ο νικητής; Τα αγόρια ή τα κορίτσια θα είναι οι συγκυβερνήτες του από το νέο έτος; Τι ρόλο θα παίξουν οι καλικάντζαροι, τα ξωτικά, ο Ουρ ο σκίουρος και η Φίφη η νυφίτσα;

Θα τα καταφέρει ο Κάλι Καλ, ο πιο καλοσυνάτος καλικάντζαρος του πλανήτη και φίλος του Άι Βασίλη να ανατρέψει την κατάσταση και να γίνουν τα φετινά Χριστούγεννα: @γαπουλίνια Χριστούγεννα για όλους;

Μια περιπέτεια που θα σας ταξιδέψει στο Βόρειο Σέλας, στο εργαστήριο του Άι Βασίλη, στο εργοστάσιο παιχνιδιών στην καρδιά της Τσιν-Τσινίας, στις γειτονιές του κόσμου, ενός κόσμου που απειλείται από μια στυγνή συνομωσία.


Όταν η μαγεία των γιορτών «συνταξιοδοτείται» πρόωρα και την θέση της παίρνει η διχόνοια ανάμεσα στα δύο φύλα, τα Χριστούγεννα κινδυνεύουν. Ασήμαντοι και αφανείς ήρωες αυτών των ημερών παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους και φέρνουν την ειρήνη και την γαλήνη σε όλους μέσα από το σπουδαιότερο δώρο των γιορτών, την Αγάπη!

Ένα έξυπνο και πρωτότυπο μυθιστόρημα για παιδιά γεμάτο δράση και περιπέτεια, που διαβάζεται ευχάριστα από μικρούς και μεγάλους. Περνάει μέσα από την μαγεία του παραμυθιού το ουσιαστικό μήνυμα των ημερών, που είναι η προσφορά, η αλληλεγγύη, η ανθρωπιά και η αγάπη! Δείχνει στα παιδιά μας ότι το φως της καλοσύνης μπορεί να νικήσει κάθε σκοτεινό ουρανό της κακίας!

Η ιδιαίτερη εικονογράφησή του δεν κουράζει την ματιά, αλλά εξάπτει την φαντασία!

Τα φετινά Χριστούγεννα γίνονται @γαπουλίνια και στολίζουν με όμορφα συναισθήματα την καρδιά και την ψυχή μας! Το καλύτερο δώρο για τα παιδιά μας!


Απόσπασμα του βιβλίου

«Όχι, πάλιιιιι!» φώναξε ο αρχηγός των ΤΟΥΣΠΡΩΧΝΩ βλέποντας το Δέντρο της Αγάπης να έχει θεριέψει και να είναι φορτωμένο με χιλιάδες κατακόκκινα αγαπουλίνια. Έλαμπε ολόκληρο σαν στολισμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Ο κορμός του είχε δέσει και ίχνος κοψίματος από τα πριόνια και τα τσεκούρια δεν φαινόταν.

«Πάλι απ΄την αρχή, λοιπόν, με τα πριόνια και τα τσεκούρια ως τα επόμενα Χριστούγεννα» σκέφτηκαν οι καλικάντζαροι και μπούκαραν μέσα στις σπηλιές τους για άλλη μια φορά απογοητευμένοι. Τίποτα δεν τους έβγαινε. Το καλό είχε θριαμβεύσει για άλλη μια φορά και τα φετινά Χριστούγεννα.


@γαπουλίνια Χριστούγεννα

Αναστασία Ευσταθίου

Είδος: Παιδική λογοτεχνία

Εκδόσεις: Κόκκινη κλωστή δεμένη, 2013