ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ – GENOCIDE, Του Παύλου Κουρτίδη

2021-02-17

Η παράσταση "Γενοκτονία - Genocide", ένας ύμνος για μία από τις πιο αμφιλεγόμενες πτυχές της Ελληνικής και παγκόσμιας ιστορίας, παρουσιάζεται σε online streaming από το Θέατρο ΠΚ σε συνεργασία με το Θεατροκίνημα, στις 26,27 και 28 Φεβρουαρίου, από την πλατφόρμα του viva.gr. Η παράσταση παίχτηκε για δύο σαιζόν στο Θέατρο ΠΚ καθώς και στα Αισχύλεια και σημείωσε μεγάλη καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία. Το online streαming αφορά την παράσταση από το Φεστιβάλ Αισχυλείων.

«Σήμερα πια αισθάνομαι έτοιμος να κάνουμε αυτό το βήμα. Μια παράσταση που πρέπει να γίνει. Με μέγιστο σεβασμό να πω την ιστορία όπως μας τη διηγήθηκαν οι παππούδες μας. Τη Γενοκτονία και την προσπάθεια αφανισμού ενός ολόκληρου λαού.» Π. Κουρτίδης

Μία παράσταση βασισμένη σε πραγματικά ιστορικά ντοκουμέντα μέσα από τη ματιά του σημερινού Έλληνα, η οποία θα προκαλέσει, θα προβληματίσει και θα ζωντανέψει πρόσφατες μνήμες. Η «Γενοκτονία» έρχεται να πει αλήθειες μέσα από τα σώματα των ζώντων. Να υμνήσει όσους βασανίστηκαν και όσους επέζησαν. 

Σκηνοθεσία - Χορογραφία - Φωτισμοί: Παύλος Κουρτίδης

Μουσική Επιμέλεια & Σύνθεση: Lia Hide

Σύμβουλος Έρευνας: Όμηρος Παχατουρίδης

Βοηθός σκηνοθεσίας - Χορογραφίας: Ζωή Σωτηροπούλου

Κοστούμια: Μάγδα Καλορίτη

Φωτογραφίες παράστασης: Κωστής Γωγιός

Art Work: TriciaDanielsΟργάνωση παραγωγής& Tour Management: ΣοφίαΚαραγιάννη

Προβολή και επικοινωνία παράστασης : Νταίζη Λεμπέση | τηλέφωνο 6908502631 | email daisylempesi@hotmail.gr |

Παραγωγή: ΘέατροΠΚ - Download Press kit - Media kit

Επί σκηνής:

ΠαύλοςΚουρτίδης, ΖωήΣωτηροπούλου, ΧρηστοςΣύγγελος, Ιωάννα-ΚορίναΠαλάσκα, ΧρίστοςΚαφετζής, ΈλεναΤσικαλά-Βαφέα, ΖελίκαΜουζάκη, ΘέμιςΧατζή, ΦωτεινήΠασσά, ΜαργαρίταΣυμεωνίδου, ΙόληΣπηλιοπούλου, ΧριστίναΜπίτου, ΕλένηΔόικα, ΙουλίαΔρακονταειδή, ΣίλβιαΖύμα, ΣάμπιΚλέτσι, Μαρία-ΜατίλνταΚουρτίδου, ΓιώργοςΚούμποςΣυμμετέχει: η Πυρρίχιος Ακαδημία

Η μουσική της παράστασης κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Ιδαλγός και είναι διαθέσιμη :

https://epichartou.gr/products.php?cat=2

Και :
https://liahide.bandcamp.com/album/genoktonia

Η μουσική της παράστασης είναι σε σύνθεση/επιμέλεια/παραγωγή Lia Hide, με τις συμμετοχές των Χρήστο Σύγγελο (λύρα, νέι, ντουντούκ), Φωτεινή Πασσά (φωνή - "Την Πατρίδα μ'έχασα"), Aki'Base (μπάσο) και Γιώργου Ράδου (κρουστά). 

Tρέιλερ παράστασης : 

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 20.00

ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 24 ΩΡΕΣ | ON DEMAND |