Γεωργία Καλλέργη: "Ηθοποιός για μένα σημαίνει «μια εναγώνια πορεία προς το Φως»!"

2022-03-09

Ο μεγάλος Δημήτρης Χορν είχε πει «Ηθοποιός σημαίνει φώς!», για εσάς ποια είναι η έννοια του ηθοποιού;

Ηθοποιός για μένα σημαίνει «μια εναγώνια πορεία προς το Φως»!

Πού σας βρίσκουμε αυτό τον καιρό;

Στο Θέατρο ΄΄Αλίκη '' σε μια εξαιρετική σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια στο έργο ''8 γυναίκες ''του Ρόμπερ Τομά, με αξίες και πολύ καλές συναδέλφους σε μια αγαστή συνεργασία .

Έχοντας ζήσει στιγμές σε τηλεοπτικό πλατό και θεατρική σκηνή ποιες θυμάστε ποιο έντονα; Ποιο από τα δύο σας δίνει μεγαλύτερο αίσθημα ελευθερίας όσον αφορά την απόδοση ρόλου;

Δεν έχει σημασία το Μέσο «θέατρο ή τηλεόραση ή και ραδιόφωνο» σημασία έχει με ποιους ''συναντιέσαι'' και τι μπορείτε να δημιουργήσετε ΜΑΖΙ . Θεωρώ οτι μόνο οι καλές και γόνιμες συναντήσεις σε καθιστούν ελεύθερο να δημιουργήσεις.

Ποιος από τους ρόλους που έχετε ενσαρκώσει πιστεύετε πως είναι πιο κοντά στον πραγματικό σας χαρακτήρα;

Ο πιο αγαπημένος ρόλος ''ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΥΣΕΣ ''[ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΥ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ Κ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ''Η ΟΔΟΣ ΟΝΕΙΡΩΝ '' ΜΟΥ ]-στον πρωταγωνιστικό ρόλο της Νέας όπου είχα την τιμή να ερμηνεύσω κ τα τραγούδια σε μουσική ΣΤΑΥΡΟΥ ΞΑΡΧΑΚΟΥ - μπόρεσα να δώσω όλη τη χαρά και την αγάπη που νιώθω για τη Ζωή!

Έχετε να μας διηγηθείτε μια περίεργη κατάσταση που ζήσατε πάνω στη σκηνή ή μπροστά στην κάμερα;

Μια περίεργη με την έννοια της μεταφυσικής ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ήταν όταν ξεκίνησα την πρώτη μου πρόβα με το Μίκη Θεοδωράκη .Όταν σήκωσε τα χέρια αργά σα φτερά στο σύμπαν ένιωσα οτι με πήρε μαζί του στον ουρανό... πέταγα ψηλά εγώ και όλα μου τα οράματα για την Τέχνη!

Ποια η προετοιμασία σας πριν από κάποια παράσταση, πως ξεπερνάτε το άγχος και ποιο είναι το τελευταίο πράγμα που κάνετε πριν βγείτε στη σκηνή;

Η προετοιμασία μου πριν βγω στη Σκηνή είναι να έρχομαι πολύ νωρίτερα στο Θέατρο για να συγκεντρωθώ. Με το άγχος έχω συμφιλιωθεί/δε θα το ξεπεράσω ποτέ-ευτυχως διαρκεί λίγα λεπτά στην αρχή της παράστασης .Η τελευταία κίνηση πριν βγω στη Σκηνή να κάνω το σταυρό μου και να στείλω ένα φιλί μέσα απ την καρδιά μου σ' όσους αγαπώ και δεν είναι πια εδώ...να τους διαβεβαιώσω οτι παίζω και για Εκείνους.

Ποια είναι τα σχέδια και οι επιθυμίες σας για την νέα χρονιά;

Βαθειά μου επιθυμία είναι πρώτον να δω ένα ελληνικό θεατρικό που έχω γράψει να παίζεται εν Ελλάδι και δεύτερον να δω ένα απ τα δυο θεατρικά έργα που έχω γράψει σε αγγλική γλώσσα να εκκριθούν και να παιχτούν έξω. 

Κλείνοντας ποιο μήνυμα θέλετε να στείλετε στους αναγνώστες μας;

Κλείνοντας θέλω να στείλω στους αναγνώστες ένα μήνυμα Αγάπης και προτροπής να έρθουν ''σε ρήξη με το λίγο ''όπως λέει η μεγάλη μας ποιήτρια Κική Δημουλά και να έχουν μεγάλες προσδοκίες: αυτές ταιριάζουν στο γένος των Ελλήνων!