Γεύση Τουλουμίδου: "Με πολλή αγάπη, μεράκι και σεβασμό τόσο στη φύση όσο και στον άνθρωπο έχουμε μια σειρά από 100% φυσικά χειροποίητα προϊόντα."

2021-11-10

Πώς και γιατί αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την παραγωγή φυσικών προϊόντων;

Γνωρίζοντας από κοντά την μέλισσα και τα προίοντα Κυψέλης, όντας μελισσοκόμος, εντυπωσιάστηκα ακόμα περισσότερο από την Δύναμη και την Σοφία της φύσης.Ασύλληπτα δώρα Θεού και τα δυό.

Αποφάσισα λοιπόν να αξιοποιήσω όλα τα οφέλη αυτών αρχικά για την οικογένεια μας.Ξεκινησα κάνοντας μαρμελάδες με μέλι, χωρίς να καταστρέφω τις ιδιότητες του και κάποιες παραδοσιακές κηραλοιφές.

Στην πορεία έμαθα για την οικοτεχνία, και κάνοντας τις απαραίτητες ενέργειες πήραμε την έγκριση, για την οικοτεχνία του Meligeysis.

Γνωρίστε μας με λίγα λόγια τα προϊόντα σας.

Έτσι λοιπόν με πολλή αγάπη, μεράκι και σεβασμό τόσο στη φύση όσο και στον άνθρωπο έχουμε μια σειρά από 100% φυσικά χειροποίητα προϊόντα. Στο Meligeysis πέρα από αγνό ακατέργαστο μέλι και προϊόντα κυψέλης,έχουμε μια σειρά από αλείμματα μελιού, μαρμελάδες στην ουσία-αλλά καμία σχέση με μαρμελάδα,και παστέλια μελιού που είναι φτιαγμένα με αγνές πρώτες ύλες ,με την φροντίδα που παρασκευάζει μια μαμά το γεύμα του παιδιού της. Δεν έχουν πρόσθετα, ζάχαρη ή συντηρητικά.Είναι ακριβώς αυτό που λέει η ετικέτα τους.

Έχοντας παρακολουθήσει σεμινάρια και webinars για την παρασκεύη άνυδρων καλλυντικών, δημιουργήσαμε μια σειρά skin care με βάση το κερί μέλισσας για όλη την οικογένεια, που καλύπτουν ακόμα κ τις πιο απαιτητικές επιδερμίδες. Και ναι οι κεραλοιφές κάνουν και αντιγήρανση! 

Ποια τα οφέλη των καλλυντικών σας για εμάς και τις οικογένειές μας;

Οι ιδιότητες του κεριού και των κηραλοιφών είναι γνωστές από την αρχαιότητα.Οι κεραλοιφές και τα lip balms του Meligeysis είναι φτιαγμένα με μελισσοκέρι από απολεπίσματα και αγνά φυτικά έλαια.Δεν περιέχουν χρωστικές ή πρόσθετες αρωματικές ύλες.Είναι 100% φυσικά, ασφαλή, αποτελεσματικά και σαφώς οικονομικά.Δεν προκαλούν εθισμό στην επιδερμίδα μας, θρέφουν κι ενυδατώνουν, αναπληρώνουν την υγρασία,βοηθούν στην επούλωση και την ανάπλαση του δέρματος. Οι ιδιότητες του κεριού και των κηραλοιφών είναι γνωστές από την αρχαιότητα.Οι κεραλοιφές και τα lip balms του Meligeysis είναι φτιαγμένα με μελισσοκέρι από απολεπίσματα και αγνά φυτικά έλαια.Δεν περιέχουν χρωστικές ή πρόσθετες αρωματικές ύλες.Είναι 100% φυσικά, ασφαλή, αποτελεσματικά και σαφώς οικονομικά.Δεν προκαλούν εθισμό στην επιδερμίδα μας, θρέφουν κι ενυδατώνουν, αναπληρώνουν την υγρασία,βοηθούν στην επούλωση και την ανάπλαση του δέρματος.

Γιατί πιστεύετε ότι όλο και περισσότερος κόσμος επιλέγει να ασχοληθεί επαγγελματικά με τον χώρο σας;

Στροφή στη φύση και στα φυσικά προϊόντα κάνει ολοένα και περισσότερο ποσοστό των Ελλήνων,είτε όσον αφορά στο κομμάτι της διατροφής είτε στο κομμάτι των καλλυντικών. Και είναι αρκετοί εκείνοι που ακολουθώντας αυτήν την τάση ασχολούνται επαγγελματικά με την μελισσοκομία ή γενικότερα με τον πρωτογενή τομέα αλλά και με την παρασκεύη φυσικών καλλυντικών. 

Εν καιρώ οικονομικής κρίσης πιστεύετε πως ο κόσμος εμπιστεύεται και στηρίζει προϊόντα που προέρχονται από την φύση και Έλληνες παραγωγούς;

Η ευλογημένη γη της Ελλάδας μας ακόμα και στην δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε μπορεί να μας θρέψει, υπάρχουν άνθρωποι-παραγωγοί που έχουν αφιερώσει την ζωή τους στην γη και την φύση.Παράγουν εξαιρετικής ποιότητας προϊοντα,και παρά τις αντιξοότητες δεν τα παρατάνε.Τον τελευταίο καιρό με μεγάλη χαρά διαπιστώνω πως ο καταναλωτής προτιμά τον πιστοποιημένο παραγωγό όλο και πιο συχνά, και πολύ καλά κάνει, γιατί με τον τρόπο αυτό ξέρει τι αγοράζει! Έχετε δει φαντάζομαι τι συμβαίνει κάθε λίγο με τις ανακλήσεις μελιού.. Στηρίζουμε τους Έλληνες παραγωγούς! 

Ποια είναι τα σχέδιά σας και ποιες οι επιθυμίες σας για μέλλον;

Η μελισσοκομική επιχείρηση μας βρίσκεται στα ορεινά Νεστοχώρια του Ν. Ξάνθης και συγκεκριμένα στα πανέμορφα Κομνηνά, δίπλα στον ποταμό Νέστο.

Σ ένα τόπο με απαράμιλλη φυσική ομορφιά, βγαλμένο από το χθές, που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από κανέναν άλλο ορεινό προορισμό, στήσαμε το κτήμα Meligeysis που είναι επίσκεψιμο κατόπιν επικοινωνίας, έτσι ώστε οι επισκέπτες μας να μπορούν να ενημερωθούν για τον θαυμαστό κόσμο των μελισσών,τα οφέλη και τις ιδιότητες των προϊόντων της μέλισσας, να δοκιμάσουν τα παραδοσιακά κεράσματα και την φιλοξενία μας ,τις μελένιες γεύσεις μαςαλλά και να περιηγηθούν στην έκθεση μας.

Μπορεί να αποστέλλουμε τα προϊόντα μας σε κάθε γωνία της Ελλάδας, μα είναι μεγάλη μας χαρά να μπορούμε να μοιραζόμαστε όλα τα παραπάνω με τους επισκέπτες μας,παρέαμ ένα γλυκό πλατύ χαμόγελο.

Έτσι λοιπόν στα πλαίσια του αγροτουρισμού σχεδιάζουμε αρκετές δράσεις για την χρονιά που έρχεται, εφόσον οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν.

Κλείνοντας ποιο μήνυμα θέλετε να στείλετε στους αναγνώστες μας;

Η ζωή μας έχει αλλάξει τον τελευταίο καιρό, μαζί μ αυτήν αλλάξαμε κι εμείς οι ίδιοι. Θα ήθελα πολύ να πιστεύουμε περισσότερο στον εαυτό μας και στον άνθρωπο γενικότερα. Να αγαπάμε λίγο παραπάνωεμάς, τους γύρω μας και το περιβάλλον. Η ζωή είναι στιγμές, κι έχουν αξία όταν τις μοιράζεσαι με αγαπημένα πρόσωπα.