Γιατί;, του Στάθη Νικολαΐδη

2020-09-05

Ένας γοητευτικός και πολλά υποσχόμενος νέος φεύγει από την Κωνσταντινούπολη στα μέσα της δεκαετίας του '70 και φτάνει στην Αθήνα. Μια ελκυστική κοπέλα θα μπει στη ζωή του, αλλά δεν θα είναι και η μοναδική. Οι ήρωες ακολουθούν τον δικό τους δρόμο, που δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, αλλά με αγκάθια. Θα βρεθούν αντιμέτωποι με πειρασμούς, προκλήσεις και εκπλήξεις. Απρόοπτα γεγονότα στην Κωνσταντινούπολη θα επηρεάσουν την πορεία τους, γιατί η ζωή είναι ρόδα και γυρίζει. Οι συνθήκες αλλάζουν αναπάντεχα, και μαζί μ' αυτές οι άνθρωποι, που δεν παύουν να αναρωτιούνται "Γιατί;".


Ένα βιβλίο «κλειδαρότρυπα» στην καθημερινότητα δυναμικών προσώπων. Το πάθος τους για έρωτα, αγάπη μα πάνω από όλα για ζωή είναι η κινητήριος δύναμη για μια πορεία προς το φως, αλλά μέσα από το σκοτάδι.

Με λόγο απλό και καθημερινό γινόμαστε συνοδοιπόροι των ηρώων, τους αγαπάμε και μισούμε ταυτόχρονα. Ροή γρήγορη σαν το νερό στο ποτάμι συμπαρασέρνει τον αναγνώστη στην εξέλιξη της ιστορίας. Βιώνουμε μέσα από τις σελίδες του μια μάχη ανάμεσα στα πρέπει και τα μη της συνείδησης, με τον αληθινό Έρωτα να είναι ο τελικός νικητής.

Ένα ερώτημα που γίνεται φάρος σε ένα ταξίδι γεμάτο συναισθηματικές φουρτούνες και ανατροπές.

Ένα λογοτεχνικό έργο - γέφυρα ανάμεσα στην Κωνσταντινούπολη και στην Αθήνα, που έχει κερδίσει τις καρδιές των αναγνωστών!


Απόσπασμα του βιβλίου

Ο δρόμος προς την επιτυχία δεν είναι κάτι εύκολο ούτε επιτυγχάνεται γρήγορα. Απαιτεί υπομονή, σταθερά και μικρά βήματα. Η απόρριψη είναι αναπόφευκτη και οι πιο ευαίσθητοι τη φέρουν βαρέως, με αποτέλεσμα να αποπροσανατολίζονται, και στη χειρότερη των περιστάσεων γίνεται αιτία παραίτησης, αδράνειας και εμφάνισης χαμηλής αυτοεκτίμησης.


Γιατί;

Στάθης Νικολαΐδης

Είδος: Μυθιστόρημα

Εκδόσεις: Πνοή, 2018