Γιώργος Οικονομίδης: "Η ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ είναι μια κοινωνική επιθεώρηση που ακολουθεί τις νόρμες της παλιάς, καλής επιθεώρησης!"

2021-12-12

Θεατρικός Συγγραφέας, Ηθοποιός, ποιος τελικά είναι ο Γιώργος Οικονομίδης;

Κριός και ψάχνω ακόμη τον ωροσκόπο μου!!!!! Κι εκπαιδευτικός από αυτούς που νοιάζονται! Όλα τα υπόλοιπα ήρθαν για να ομορφύνουν τις ώρες που είμαι μόνος!

Πότε και γιατί αποφάσισες να ασχοληθείς με τον χώρο του θεάτρου; Υπήρξε κάποιο πρόσωπο που έπαιξε καθοριστικό ρόλο σε αυτή σου την απόφαση;

Πριν από περίπου δέκα χρόνια. Δεν ήταν συνειδητή απόφαση, δεν είχα φανταστεί τότε πως κάποια μέρα θα έγραφα έργα και θα συνεργαζόμουν με εξαιρετικούς καλλιτέχνες χρόνια μετά!

Τον φετινό Δεκέμβριο σε βρίσκουμε στο θέατρο Αυλαία με την θεατρική ομάδα «Μαλλιά Κουβάρια», στην παράσταση «Μετάλλαξη». Μίλησε μας για αυτή την συνεργασία.

Καινούργια ομάδα, καινούργιο ξεκίνημα με κάποιους παλιούς αγαπημένους φίλους αλλά και νέους συνεργάτες, όλοι τους ταλαντούχοι και φερέγγυοι! Έζησα πολύ όμορφες στιγμές αυτούς τους μήνες και τους ευχαριστώ θερμά!!!!

Τι ήταν αυτό που «όπλισε» την πένα σου και δημιούργησες το συγκεκριμένο έργο; Τι περιμένουμε να δούμε και ποια συναισθήματα θα έχουμε όταν θα πέσει η αυλαία;

Η ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ είναι μια κοινωνική επιθεώρηση που ακολουθεί τις νόρμες της παλιάς, καλής επιθεώρησης! Απαρτίζεται από έντεκα μικρές ιστορίες που δείχνουν πτυχές της τωρινής πραγματικότητα κι από τραγούδια γνωστά και πρωτότυπα που πλαισιώνουν τις ιστορίες αυτές! Είναι δύσκολο ν' αστειευτεί κάποιος με όλα αυτά που συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια παρ' όλα αυτά μαζί με τον σπουδαίο Δημήτρη Βασιλειάδη, τον σκηνοθέτη μας και την ομάδα το τολμήσαμε, όμως αυτό το έργο είναι κάτι παραπάνω από μια κωμωδία, έτσι θέλω να πιστεύω! Ξέρω πως σε πολλά σημεία του έργου θα γελάσετε πολύ, σε κάποια άλλα λιγότερο και στο τέλος θα έρθει η συνειδητοποίηση.....και η ελπίδα! Δε γίνεται χωρίς αυτή!!!!

Οι ήρωες είναι υπαρκτά πρόσωπα ή δημιουργήματα της φαντασίας;

Εκτός από τα πρόσωπα μιας ιστορίας όλοι οι ήρωες του έργου όσο κι αν φαίνονται ακραίοι είναι υπαρκτά πρόσωπα και οι ιστορίες τους πραγματικές. Νομίζω τον τελευταίο καιρό η πραγματικότητα ξεπερνά τη μυθοπλασία! 

Σε τι βαθμό και γιατί έχει μεταλλαχθεί ο άνθρωπος; Υπάρχει κατά την άποψή σου σωτηρία και αν ναι ποια είναι αυτή;

Αλλάξαμε πολύ στον τρόπο που επικοινωνούμε, και η κοινή λογική μιας ολόκληρης εποχής χάνεται! Ζούμε σε μια εποχή αλόγιστης βίας κι ανεξέλεγκτης αμφισβήτησης! Η απλά εγώ μεγαλώνω!!!

Υπάρχει και είναι μονόδρομος! Η αγάπη! Το μόνο όπλο που έχουμε απέναντι σε κάθε είδους ρατσισμό, στο φόβο για το διαφορετικό, στην αγνωμοσύνη, στην ταξικότητα, στη βία! Ο άνθρωπος που αγαπάει αποδέχεται εύκολα τους άλλους ανθρώπους, συγχωρεί, προχωράει. Δεν ξέρει από εμμονές η αγάπη, δεν ξέρει από σκοτάδια!!!

Οι καιροί είναι δύσκολοι, πιστεύεις ότι ο κόσμος στηρίζει το θέατρο και το επιλέγει για τρόπο διασκέδασης;

Νομίζω ότι ο κόσμος πάντα θα στηρίζει κάθε τίμια προσπάθεια που γίνεται όχι μόνο στο θέατρο αλλά παντού!

Αν μπορούσε να πραγματοποιηθεί μία ευχή σου, ποια θα ήταν αυτή;

Επιτυχία στους μαθητές μου(που με κάνουν να ελπίζω σ ένα καλύτερο αύριο) υγεία κι ευημερία στην οικογένεια και τους φίλους μου και καλό ταξίδι στη ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ!

Ο Γιώργος Οικονομίδης μαζί με τον αγαπημένο του αδερφό, Πασχάλη Οικονομίδη.

Κλείνοντας, ποια ευχή θέλεις να στείλεις στους αναγνώστες μας;

Εύχομαι να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για όλον τον κόσμο!!!!! Υγεία κι αγάπη και ένα υπέροχο 2022!!!!