«GREECE NOW», ένα περιοδικό που αναδεικνύει τον θησαυρό του τόπου μας!

2022-01-31

Ο Βασίλης Νικόλαος Βιτσιλογιάννης είναι Ιδρυτής και Αρχισυντάκτης του περιοδικού.

Ο Βασίλης Νικόλαος Βιτσιλόγιαννης είναι δημοσιογράφος-διεθνολόγος με διεθνή καριέρα στο χώρο των ΜΜΕ στον Καναδά, Αυστραλία, Εμιράτα και σε αρκετές χώρες όπου αναλαμβάνει projects. Αυτή την στιγμή βρίσκεται στο BCI MediaGroup, Harper's BazaarArabia, Radio Strimonika και συνεργάζεται με μεγάλου τηλεοπτικούς σταθμούς όπως το Al Jazeera, CNN, BBC καθώς και σε sites της Ομογένειας όπως το Greek Cιty Times και 24 Hours News. Επίσης κρατά το τιμόνι στο περιοδικό GREECE NOW και απογειώνει με σχέδιο και ασφάλεια την Ελλάδα παγκοσμίως.

Ο γνωστός δημοσιογράφος-διεθνολόγος έχει καταγωγή από την Μάνη, δεν είναι από πολιτικό τζάκι και δηλώνει περήφανος για τον τόπο του και τους ανθρώπους του.

Στόχος του είναι οι αναγνώστες του GREECE NOW να γνωρίσουν την σύγχρονη Ελλάδα η οποία μπορεί να γράψει σημαντική πορεία στην σύγχρονη ιστορία. Το όραμα του είναι να χτίσουμε γέφυρες με άλλους πολιτισμούς και να δημιουργήσουμε ανθρώπινες σχέσεις.

Πολλοί πιστεύουν ότι η Ελλάδα είναι μόνο αυτό που είχαν μάθει από τα βιβλία της ιστορίας στο σχολείο. Μαζί με την ομάδα του προσπαθούν να τους δείξουν ότι τα πράγματα εξελίσσονται στην Ελλάδα, στην χώρα όπου ο πολιτισμός και η φιλοσοφία ήκμασαν.Όταν ρωτήθηκε σε ποιόν απευθύνετε το περιοδικό, και αν τα τελευταία χρόνια οι αναγνώστες αυξήθηκαν, απάντησε: «Θα ξεκινήσω λέγοντας ότι έχουμε αυξήσει το κοινό μας καθώς επίσης και νέοι αναγνώστες έχουν προστεθεί. Συνήθως το κοινό μας κατά πλειοψηφία είναι γυναικείο μιας και το περιοδικό μας είναι ένθετο στο Αραβικό Harper's Bazaar όπου είναι καθαρά ένα γυναικείο περιοδικό. Δεν σημαίνει όμως ότι η ύλη στο περιοδικό απευθύνεται μόνο σε γυναίκες. Και ένας άντρας αναγνώστης θα μπορέσει να βρει πολλά ενδιαφέροντα θέματα τα οποία ερχόμενος στην Ελλάδα θα μπορέσει να ζήσει την εμπειρία».

Το GREECENOW είναι μία ετήσια έκδοση με έμφαση στην high-end πλευρά της Ελλάδας, σε σχέση με τη μόδα και το στυλ καθώς επίσης ην φιλοξενία, την γεύση, την ευεξία και τις εξειδικευμένες υπηρεσίες. Με στοχευμένη θεματολογία για ένα upscale κοινό με ισχυρή αγοραστική δύναμη και luxurious life style και σχεδιασμένο στην φιλοσοφία ενός πολυτελούς οδηγού για online-shoppers και απαιτητικούς ταξιδιώτες.

Πιστεύει στο ομαδικό και δημοκρατικό πνεύμα όπου μέσα από αυτό υπάρχει η δημιουργία, η παραγωγικότητα και η εκτίμηση. Πιστεύει στην αξιοκρατία και την εξειδίκευση του κάθε επαγγελματία για να συνεισφέρει στην ομάδα. Θεωρεί ότι έχοντας ξεκαθαρίσει από την αρχή τι πιστεύει, τι ζητάει, ποιό πρέπει να είναι το αποτέλεσμα και τι θέλουν οι άλλοι από εκείνον, τότε μπορεί να πει ότι είναι εύκολος στις συνεργασίες του. Όλα είναι πιο ξεκάθαρα.Σε ερώτηση που δέχτηκε σχετικά με την κρίση που κυριαρχεί στην αγορά και αν πήρε το ρίσκο για την έκδοση του περιοδικού GREECE NOW και απάντησε: «Πράγματι τα τελευταία χρόνια υπάρχει κρίση στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ιδιαίτερα στα έντυπα μέσα. Η δημιουργία ενός περιοδικού είναι ένα μεγάλο ρίσκο γιατί εξαρτάται από το αναγνωστικό κοινό καθώς επίσης και το εμπορικό κομμάτι. Αν ο αναγνώστης δεν είναι ικανοποιημένος αυτό φαίνεται έχοντας ως αποτέλεσμα την μείωση του εμπορικού κομματιού στο περιοδικό. Κι αν δεν υπάρξει το εμπορικό δεν μπορεί να υπάρξει ένα περιοδικό και να είναι βιώσιμο, έτσι ώστε όλη η ομάδα να εργαστεί και να δημιουργήσει το καλύτερο».

Πιστεύει ότι η εμπορική επιτυχία ενός περιοδικού είναι συνδεδεμένη με την αγοραστική δύναμη της χώρας καθώς επίσης τις πολιτικές διεργασίες που γίνονται σε αυτή. Συνέχισε λέγοντας ότι υπάρχουν περισσότεροι παράγοντες που επηρεάζουν την βιωσιμότητα ενός περιοδικού. Βλέποντας την γενική εικόνα μπορεί να προβλέψει αν το περιοδικό θα έχει επιτυχή πορεία ή όχι. Συνέχισε λέγοντας ότι δεν υπάρχει καμία στήριξη από το Ελληνικό Κράτος. Θεωρεί ότι το Ελληνικό Κράτος στηρίζει συγκεκριμένες δράσεις που προβάλλουν την Ελλάδα στο εξωτερικό. Και αυτές οι δράσεις περνούν μέσα από συγκεκριμένα κανάλια και πλαίσια. Οπότε το περιοδικό δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία και δεν θα ήθελε να ανήκει σε αυτή. Το περιοδικό θέλει να δώσει την εικόνα μιας Ελλάδας ελεύθερης και απενεχοποιημένης από το παρελθόν της.Μια ακόμα ερώτηση που δέχτηκε σχετικά με την ομάδα του περιοδικού και αν προσλαμβάνει άτομα επώνυμα, και αν πιστεύει ότι είναι ένα ισχυρό στοιχείο, για να έχει μια πραγματικά αποτελεσματική ομάδα, λέει ότι: «Είναι πολύ δύσκολο να βρεις τους κατάλληλους συνεργάτες. Έτσι λοιπόν με τη συνεργάτιδά μου και συνιδρύτρια Βιβή Ανδρίτσου δουλέψαμε αρκετά να βρούμε τα κατάλληλα άτομα τα οποία δεν χρειάστηκε να είναι επώνυμα. Η ομάδα μας μας χρειάζεται ανθρώπους που να δουλεύουν με τα πρότυπα του εξωτερικού μιας και η δουλειά μας απευθύνεται στο εξωτερικό. Έχω δει αρκετούς επώνυμους οι οποίοι δεν έχουν τον επαγγελματισμό και τις προδιαγραφές να δουλέψουν στο εξωτερικό. Εμείς θέλουμε ανθρώπους με κριτική άποψη και δημιουργική τρέλα».

Συνεργάζεται με ανθρώπους που είναι πρόθυμοι όχι να πάρουν μόνο ρίσκα, αλλά και να δώσουν τη μάχη να πετύχουν το σκοπό τους. Έχει μάθει ότι στη ζωή όλα γίνονται, αλλά πρέπει να δώσεις μάχη, να έχεις καλούς συνεργάτες και υπομονή. Για τον Βασίλη κάθε νέα πρόκληση είναι μία νέα εμπειρία. Και κάθε νέα εμπειρία είναι μία προσωπική εξέλιξη. Είναι μια πρόκληση-πρόσκληση σε μία διαφορετική κατάσταση όπου μέσα από αυτή τη διαδικασία πιστεύει ότι γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι, αλλά κι αλλάζουμε την κοσμοθεωρία μας.

Πιστεύει ότι η ίδια η ζωή αλλά και οι άνθρωποι είναι αυτοί που κάνουν όλα τα μέλητου περιοδικού GREECE NOW να ακολουθούν και να αφουγκράζονται τις ανάγκες των αναγνωστών. Κάθε φορά επιλέγει κάτι διαφορετικό, κάτι πρωτοπόρο και καινοτόμο. Τον ενδιαφέρει οι προσωπικότητες που παρουσιάζονται στο περιοδικό να εξελίσσονται στον επαγγελματικό τους χώρο. Έτσι ώστε να παρουσιάζουν νέα πράγματα.