Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΟΣ ΘΗΛΥΚΟΥ, από την Στέλλα Καραμπακάκη

2024-03-11

Μέσα από δέκα απλά βήματα μπορείς να βρεις την ευτυχία, να την χάσεις και να την ξαναβρείς. Αρκεί να επιστρατεύσεις το χιούμορ και τη θετική σου ενέργεια και να αφήσεις στην άκρη τους "κανόνες" και τα "πρέπει". Οι σχέσεις ήταν πάντοτε δύσκολες και μπερδεμένες, γεμάτες απογοητεύσεις και δυσάρεστες εκπλήξεις. Γεμάτες πληγές από αγκίδες. Σαν τα τριαντάφυλλα που, όσο όμορφα κι αν είναι, σε πονάνε. Που όσο ζωντανά κι αν φαίνονται, αν δεν τα φροντίσεις, μαραίνονται και πεθαίνουν. Αλλά έτσι είναι αυτά, τι να κάνουμε. Κι έτσι είμαστε κι εμείς: για τα δύσκολα. Η ηττοπάθεια δεν έχει θέση στο παιχνίδι των σχέσεων και της αγάπης. Ή, τουλάχιστον, δεν έχει θέση στο δικό σου παιχνίδι. Γι' αυτό... πάρε αυτό που σου αξίζει ή πάρε δρόμο! Ένα βιβλίο για το πώς θα βγάλεις τις τοξικές σχέσεις από τη ζωή σου, πώς θα γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου και πώς θα βρεις τον ιδανικό σύντροφο, για να ξεκινήσετε μαζί το ταξίδι που οδηγεί από το απλό φλερτ στον έρωτα και την αγάπη. Ένα βιβλίο για σένα που ψάχνεις την ευτυχία και είσαι σίγουρη πως σου αξίζει, γιατί είσαι... γένους θηλυκού!

Ένα λογοτεχνικό έργο που μέσα από αλήθειες και χιούμορ φέρνει στο φως τα καλώς και τα κακώς κείμενα των ανθρώπινων σχέσεων. Μας παρακινεί η συγγραφέας του μέσα από τις σελίδες του έργου της να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας, να παλέψουμε για τα όνειρα και τα θέλω μας, να εκτιμήσουμε ακόμα και τα στραβοπατήματά μας στο παιχνίδι των ερωτικών σχέσεων.

Μέσα από δέκα άκρως ενδιαφέροντα κεφάλαια, με άκρως ρεαλιστικά παραδείγματα, εξερευνούμε την γοητεία της ελευθερίας, το μυστήριο των πρώτων ραντεβού, τον προβληματισμό της επιλογής κατάλληλου συντρόφου, την ανατολή μιας νέας σχέσης, το δύσκολο βήμα της συγκατοίκησης, την μαγεία μιας πρότασης γάμου, το σταυροδρόμι των περίπλοκων καταστάσεων, τον κεραυνό ενός χωρισμού, την ανάσα μιας αρχής και την ουσία στην πραγματική αξία!

Ένα βιβλίο που μέσα από την θετική ενέργεια βγάζει στην «σύνταξη» τοξικές σχέσεις, κανόνες και πρέπει! Ένα λογοτεχνικό έργο που δεν πρέπει να λείπει από την βιβλιοθήκη καμίας γυναίκας, γιατί η ευτυχία είναι γένους θηλυκού!

Απόσπασμα του βιβλίου:

Είναι σημαντικό να πιστεύεις πάνω απ' όλα σε εσένα, και να αφήνεις χώρο για να έρθουν σιγά σιγά στην ζωή σου όλα τα καλά που αξίζεις και ονειρεύεσαι. Δεν πρόκειται να σε ξεχάσουν, αρκεί να μάθεις να πατάς γερά στα πόδια σου και να τα περιμένεις με υπομονή, θετική ενέργεια και χαμόγελο.

Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΟΣ ΘΗΛΥΚΟΥ

Στέλλα Καραμπακάκη

Εκδόσεις Λυκόφως, 2021