Η Νενέ στη Σαντορίνη, της Εύας Κασιάρου

2021-04-14

Η Νενέ, γεωλόγος στο επάγγελμα, ταξιδεύει από τη Χαβάη στη Σαντορίνη για να μελετήσει το έδαφος του ηφαιστειογενούς αυτού νησιού.

Φτάνοντας, την υποδέχεται στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου ο Γιακουμής, ο οποίος αναλαμβάνει να τη βοηθήσει στις μετακινήσεις της για όσο καιρό θα μείνει στο νησί.

Ο Γιακουμής μαθαίνει πολλά για το νησί του κοντά στη Νενέ.


Με τα φτερά της χήνας της Νενές πετάμε στην πανέμορφη Σαντορίνη. Εκεί μαζί με τον γάιδαρο τον Γιακουμή ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε τον πλούτο και τις ιδιαιτερότητες ενός ηφαιστιογενούς εδάφους. Με απλά λόγια μαθαίνουμε τα μυστικά της γης μας!

Μια έξυπνη και πρωτότυπη ιστορία που διαβάζεται ευχάριστα από μικρά και μεγάλα παιδιά. Η ιδιαίτερη εικονογράφησή του δεν κουράζει την ματιά, αλλά εξάπτει την φαντασία!

Σε ένα υπέροχο νησί του τόπου μας μια ξεχωριστή φιλία γεννιέται, από αυτές που γράφονται στα βιβλία και τις μιμείται η ίδια η ζωή!


Απόσπασμα του βιβλίου

«Τα ηφαίστεια, φίλε μου, κάποιες φορές δημιουργούν προβλήματα και είναι επικίνδυνα, όμως άλλες φορές είναι και σωτηρία, γιατί οι άνθρωποι καλλιεργούν διάφορα είδη φυτών γύρω από αυτά, μιας και το έδαφος είναι πολύ καλό για καλλιέργειες.»

Ο Γιακουμής την κοίταξε εκστασιασμένος. Πόσα ξέρει αυτή η χήνα, αναρωτήθηκε.


Η Νενέ στη Σαντορίνη

Εύα Κασιάρου

Είδος: Παιδική λογοτεχνία

Εκδόσεις: Κόκκινη κλωστή δεμένη, 2020