Ήλια Καψάλη: "Να μην το βάζετε κάτω η ζωή είναι απρόβλεπτη, αλλά αυτή είναι η μαγεία της."

2021-09-15

Ο μεγάλος Δημήτρης Χορν είχε πει «Ηθοποιός σημαίνει φώς!», για εσάς ποια είναι η έννοια του ηθοποιού;

Συμφωνώ με τον αείμνηστο Δημήτρη Χορν, είναι φως, μπορώ να πω, ότι φωτίζει το κείμενο με την ερμηνεία του. Για μένα ο ηθοποιός πρέπει να μπορεί να παρασύρει το κοινό του συναισθηματικά μαζί του, στο γέλιο, στο κλάμα, στο οτιδήποτε. Πάντα με την αλήθειά του..

Πού σας βρίσκουμε αυτό τον καιρό;

Στο Θέατρο Αλεξάνδρεια παίζουμε τις Αλύτρωτες Ψυχές, σε σκηνοθεσία του Οδυσσέα Κριθαριώτη. 

Πείτε μας λίγα λόγια για το έργο.

Το έργο πραγματεύεται την αληθινή ιστορία και σχέση των αδελφών Παπέν, που ζούνε και εργάζονται στην οικία Λανσελέν και ένα έγκλημα που είδε το φως κάπου στην δεκαετία του 30, στο Λε Μαν της Γαλλίας.

Ποια κοινά στοιχεία και ποιες διαφορές έχετε με την ηρωίδα σας;

Ένα κοινό στοιχείο είναι που αγαπάει με όλη τη ψυχή της, δυνατά και κάνει πολλά για την αδερφή της. Έτσι είμαι και εγώ στη πραγματική μου ζωή με ανθρώπους που αγαπώ. Υπερασπίζεται την αδελφή της με οποιοδήποτε κόστος. Μια διαφορά, είναι ότι είμαι η μικρότερη αδελφή στη ζωή μου, ενώ στο έργο η μεγαλύτερη. Όσον αφορά τον χαρακτήρα η Κριστίν χρησιμοποιεί πολύ στο έργο την ειρωνεία σε αντίθεση με εμένα.

Υπάρχει κάτι που σας φοβίζει ή σας προκαλεί ανασφάλεια πάνω στην σκηνή;

Να ξεχάσω τα λόγια μου πάνω στη σκηνή, να πάθω σεντόνι στη γλώσσα των ηθοποιών.

Η πανδημία έπληξε ολέθρια τον χώρο σας, πώς βλέπεται το μέλλον του θεάτρου;

Πιστεύω ότι δεν πρέπει να αναλωθούμε σε δυσάρεστα συναισθήματα, αλλά να είμαστε θετικοί και αισιόδοξοι και ότι είναι να γίνει, θα γίνει. Φυσικά έτσι όπως είναι η κατάσταση πρέπει να προσαρμοζόμαστε στις νέες συνθήκες, αλλά ποτέ να μην επαναπαυόμαστε.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Δεν θέλω να κάνω μακροπρόθεσμα σχέδια γιατί πιστεύω ότι κάποιος γελάει εκεί πάνω, όταν σχεδιάζεις. Αυτή τη στιγμή δίνω βάση στη δουλειά που είμαι στις Αλύτρωτες Ψυχές και έχει ο Θεός..

Κλείνοντας ποιο μήνυμα θέλετε να στείλετε στους αναγνώστες μας;

Να μην το βάζετε κάτω η ζωή είναι απρόβλεπτη, αλλά αυτή είναι η μαγεία της. Αγκαλιάστε την! Θετική στάση ζωής και χαμόγελο και όλα θα πάνε καλά!