Κρίστη Παπαδοπούλου: "Είμαστε ταχυδακτυλουργοί του δρόμου με θλίψη, σαν αδέσποτα σκυλιά χρειαζόμαστε τροφή για να συνεχίσουμε!"

2020-11-08

Αν σας ζητούσα να μας γνωρίσετε την Κρίστη μέσα από πέντε λέξεις ποιες θα ήταν αυτές;

Ευαίσθητη, πεισματάρα , ειλικρινής, στοργική , δημιουργική.

Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τον χώρο της υποκριτικής;

Από μικρή σε πρόβες, θεατρικές παραστάσεις, μεγαλώνοντας πίστεψα ότι μπορώ να αλλάξω τον κόσμο. Νομίζω έτσι μπήκε το νερό στο αυλάκι, αυτό έπρεπε να κάνω και το έκανα! 

Φέτος θα είστε μια «ανθισμένη μανόλια» στο θέατρο Χυτήριο. Μιλήστε μας για το έργο. Πόσο επίκαιρο ή όχι είναι;

Ένα ατσάλινο λουλούδι κομμένο στην αυλή...Όταν ένα έργο είναι ανθρωποκεντρικό είναι πάντα επίκαιρο. Μιλάει για την αγάπη, την φιλία μεταξύ γυναικών που δεν είναι πάντα εύκολη, την μητρότητα, την συντροφιά με τα ζώα, το πως οι γυναίκες βλέπουν τους άντρες σε πολλές στιγμές της ζωής τους, τον χαμό μιας ζωής, βασικά μιλάει για την ζωή!

Γνωρίστε μας την ηρωίδα σας. Ποια κοινά στοιχεία έχει με την Κρίστη και ποιες διαφορές;

Η Σέλμπυ Ήτεντον είναι μια πολύ ευαίσθητη κοπέλα με θέληση για ζωή , έχει στόχους ισχυρούς, ονειρεύεται να μπορεί να ζήσει. Ξέρετε είναι σημαντικό τελικά να το δούμε αυτό, ότι δεν ήρθαμε για να μείνουμε σε αυτή την ζωή, το ξεχνάμε συνεχώς. Η Σέλμπυ το θυμάται διαρκώς λόγω του ότι έχει μια μορφή διαβήτη και κάθε της βήμα που θέλει να κάνει στην ζωή της της προκαλεί επιπλοκές ! Είναι εκεί να της το θυμίζει η μαμά της και να την προστατεύει όσο μπορεί αλλά αυτή ποτέ δεν ακούει τελικά! Η Κρίστη επίσης είναι ευαίσθητη και έχει δύναμη και θέληση για ζωή, νομίζω ότι ο Κωνσταντίνος Κυριακού έχει κάνει πολύ καλή επιλογή και στην σχέση μάνας κόρης, έχω βρει μια υπέροχη και λαμπερή παρουσία για μαμά την Άννα Ανδριανού ! Είμαι πολύ ικανοποιημένη και γενικά για όλες τις συναδέλφους μου, θεωρώ ότι είμαστε μια υπέροχη ομάδα!

Επίσης τηλεοπτικά σας βλέπουμε στην σειρά του SKAI«8 λέξεις», μιλήστε μας για αυτή σας την εμπειρία και τον ρόλο σας;

Από το 2010 κάνω τηλεόραση , φέτος η αλήθεια είναι η μόνη χρονιά που λόγω κορονοϊού είμαι αρκετά συγκρατημένη, δεν ανοίγομαι πολύ και από πλευράς υποκριτικής αυτό το πράγμα σε επηρεάζει!

Ευτυχώς αυτό βέβαια βοηθάει στον ρόλο που μου έχει γράψει η κ.Δημητρίου!

Η Μάγδα αγαπάει πολύ τον άνδρα της, εκείνος όμως φαίνεται ότι έχει μπλέξει αλλού, δεν το αντιλαμβάνεται από την υπερβολική αγάπη και την έγνοια της να κάνει ένα παιδί! Είναι απλός, καθημερινός άνθρωπος με ανησυχίες της ζωής! Έχει εργοστάσιο ο πατέρας της και ασχολείται πολύ με αυτό αλλά το πάθος της, που το έχει σπουδάσει κιόλας, είναι η δημοσιογραφία, γι' αυτό καμαρώνει και τον Αιμίλιο άλλωστε που τα έχει καταφέρει!

Οι μέρες που ζούμε είναι δύσκολες, πώς όμως πιστεύετε ότι μπορεί η Τέχνη να τις κάνει καλύτερες;

Η Τέχνη είναι Ιστορία , μάθηση, ψυχαγωγία, δημιουργικότητα, απελευθέρωση, σου προκαλεί συναισθήματα που δεν φαντάζεσαι και κάθε φορά είναι διαφορετικά, τροφή για σκέψη και αλλαγή ζωής. Η Τέχνη προσφέρει πολλά στους ανθρώπους, σ' αυτούς που την δημιουργούν αλλά και σε αυτούς που την παρακολουθούν, είναι μια κινητοποίηση για να πας παρά πέρα! Πρέπει να δώσουμε κουράγιο, είμαστε οι γελωτοποιοί και δεν το λέω αρνητικά, εννοώ ότι συνήθως εσύ έχεις το χρέος να δώσεις κουράγιο στους άλλους όπως κι αν περνάς εσύ μέσα σου, πρέπει να παραμείνουμε μια γροθιά και να καταφέρουμε να δώσουμε κουράγιο και σε άλλους και αυτό σίγουρα πρέπει να το αντιληφθεί και η πολιτεία, χρειαζόμαστε και εμείς πόρους για να τα καταφέρουμε. Προς το παρών είμαστε ταχυδακτυλουργοί του δρόμου με θλίψη, σαν αδέσποτα σκυλιά χρειαζόμαστε τροφή για να συνεχίσουμε !

Πώς βιώσατε το κομμάτι της απομόνωσης; Και πως βλέπετε το μέλλον στην χώρα μας και το χώρο σας;

Όταν συμβαίνουν τα πράγματα που δεν τα καταλαβαίνεις πάντα την στιγμή που συμβαίνουν! Γενικά το πήρα ψύχραιμα, παρέμεινα ήρεμη και σκέφτηκα πολύ, διάβασα πράγματα που δεν κάνεις τελικά μέσα στην τρεχάλα της καθημερινότητας!

Δεν μπορείς να αλλάξεις το παρελθόν, αλλά μπορείς να καταστρέψεις το παρόν με το να στενοχωριέσαι για το μέλλον έλεγε ο Γούντυ Άλλεν. Ένα βήμα την φορά, θα βρούμε καινούργιους τρόπους να υπάρξουμε ως καλλιτέχνες. Άλλωστε είναι από τα αρχαιότερα επαγγέλματα, χρειάζεται μια προσαρμογή στην νέα πραγματικότητα που δεν έχουμε σκεφτεί ακόμα πως, μπορεί και όχι, ο χρόνος θα δείξει!

Κλείνοντας ποιο μήνυμα θέλεις να στείλεις στους αναγνώστες μας;

Να μας έχει ο Θεός γερούς πάντα να ανταμώνουμε και να ξεφαντώνουμε, με υγεία και σύνεση!