Κρίστη Παπαδοπούλου: "Η k.Lou collection είναι η μαγεία και η αλήθεια που είχαμε μέσα μας παιδιά!"

2021-03-04

Πώς και γιατί αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τον χώρο των χειροποίητων αξεσουάρ;

Ασχολούμαι κυρίως με τσάντες, χειροποίητες και μοναδικές ή κάθε μια! Αποφάσισα πριν 5 χρόνια να ασχοληθώ με αυτό ενώ είχα πολλή δουλειά στο θέατρο αλλά ταξίδευα πολύ εκείνο το διάστημα και έβλεπα παντού γυναίκες με το ίδιο στυλ. Οι άνθρωποι είμαστε διαφορετικοί, έχουμε ο καθένας τα αποτυπώματα μας και είναι διαφορετικά. Όποτε μια καλοκαιρινή νύχτα με ένα όμορφο φεγγάρι, κοιτώντας τα άστρα, περπατώντας με ένα αγαπημένο μου πρόσωπο, η ιδέα να κάνω κάτι που θα ήθελα να φοράω και να μ' αρέσει εμένα κυρίως άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά! Περνώντας από την Ιταλία, την Ελλάδα και άλλες χώρες, εντόπισα τα υλικά που ταίριαζαν για να φτιάξω τις δικές μου δημιουργίες. Σιγά σιγά τα σχέδια που ετοίμασα πήραν μορφή και μετά από ώρες μελέτης, δημιουργίας και ραψίματος οι τσάντες K Lou έγιναν πραγματικότητα. 

Γνωρίστε μας με λίγα λόγια το «K.Lou by Kristie Papadopoulou» και τις δημιουργίες σας.

Έχουν ως κύριο χαρακτηριστικό τους το φτερό. Το μόνο πράγμα που θα ήθελα πολύ στην ζωή και δεν έχω είναι δυο φτερά, να μπορώ να πετάω και να βλέπω όλα τα μέρη του κόσμου όποτε θέλω! Έτσι ξεκίνησα να σχεδιάζω τις πρώτες μου τσάντες, οι οποίες έχουν ένα φτερό, το άλλο θα πρέπει να το ανακαλύψετε εσείς μέσα σας! Η κάθε μια έχει τα δικά της χρώματα και είναι μοναδική! Πέραν από τις εκθέσεις που γίνονται μια φορά τον χρόνο , οι πελάτες μου μπαίνουν στο ινστακραμ και βλέπουν ποια σχέδια τους αρέσουν και ποια χρώματα και επιλέγω εγώ για την κάθε μια ποια θα είναι η μοναδική τους τσάντα, με δέρμα και καλής ποιότητας υλικά και κυρίως χειροποίητες που με κόπο και μεράκι γίνονται για την κάθε μια ξεχωριστά ! Η k.Lou collection είναι η μαγεία και η αλήθεια που είχαμε μέσα μας παιδιά και αυτή η τσάντα εκτός από βοηθητικό προϊόν είναι και ένα αξεσουάρ που μπορεί να σε ακολουθεί παντού όλη την μέρα και να σου υπενθυμίζει μια γλυκιά ανάμνηση! 

Τι είναι αυτό που σας εμπνέει να δημιουργήσετε;

Έμπνευση υπάρχει από την φύση κυρίως και από τα παραμύθια, είναι μια μίξη που το τελικό προϊόν δεν είναι εύκολο να ακολουθηθεί από τον κάθε ένα. Είναι κάτι διαφορετικό, δεν υπάρχει κάπου. Επίσης είναι τελείως πρωτότυπη ιδέα και σύλληψη! 

Ποιες είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζετε καθημερινά;

Η luxury τσάντες έχουν την τελειότητα γιατί δημιουργούνται από εργοστάσια και όχι στο χέρι και είναι συγκεκριμένες στο σχήμα! Προσπάθησα να φέρω στο προσκήνιο κάτι πολύ διαφορετικό και αυτό είναι δύσκολο να το επιλέξουν μαζικά, μέσα στα χρόνια βέβαια ο κόσμος τις βλέπει όλο και περισσότερο και αρέσουν! Ο στόχος είναι να παραμείνουν μοναδικές και διαφορετικές, όπως τα αποτυπώματα μας ! 

Γιατί πιστεύετε ότι όλο και περισσότερος κόσμος επιλέγει να ασχοληθεί επαγγελματικά με αυτόν τον χώρο;

Η μόδα είναι ένας μαγικός κλάδος! Δημιουργείς από την αρχή μέχρι το τέλος ένα αντικείμενο που σε αντιπροσωπεύει απόλυτα στην ολότητα του, είναι σαν να γεννάς το τέλειο μωρό για σένα και το αγαπάς και το νοιάζεσαι πρώτου εμφανιστεί! Η σκέψη σου, η φαντασία σου γίνετε εικόνα! Δεν είναι εύκολο αλλά γενικά τίποτα δεν είναι εύκολο στην ζωή, εμείς πρέπει να παλέψουμε για να ολοκληρωθεί! 

Εν καιρώ οικονομικής κρίσης πιστεύετε πως ο κόσμος εμπιστεύεται και στηρίζει Έλληνες δημιουργούς;

Πιστεύω ότι όταν ο κόσμος αγαπήσει ένα προϊόν και γνωρίζοντας ότι είναι ωραίο και εύχρηστο θα το στηρίξει. Και ξέροντας από που είναι το προϊόν δεν θα ψάξει κάπου αλλού, εκτός αν αυτό το έχουν εμπιστευτεί πολλοί και έχει ακούσει καλές κριτικές! Εγώ στηρίζω τους εγχώριους με μεγαλύτερη ευκολία γιατί χρειαζόμαστε την εμπιστοσύνη ο ένας προς τον άλλον ειδικά αυτή την περίοδο! 

Ποια είναι τα σχέδιά σας και ποιες οι επιθυμίες σας για το μέλλον;

Να εδραιωθεί το brand και να ταξιδέψει με τα φτερά του σε πολλές χώρες! 

Κλείνοντας ποιο μήνυμα θέλετε να στείλετε στους αναγνώστες μας;

Να είμαστε καλά, να έχουμε την υγεία μας, να μπορέσουμε να χαρούμε τα απλά πράγματα στην ζωή και αν επιθυμείτε να ρίξετε μια μάτια στο @k.loucollection μπορώ να σας λύσω όλες σας τις απορίες!