ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ-Από το εργαστήρι ΘΕΡΟΣ

2023-10-19

Το εργαστήρι ΘΕΡΟΣ της Ανώτερης σχολής δραματικής τέχνης Ανδρέας Βουτσινάς παρουσίασε για δύο μέρες το επίκαιρο έργο του Αριστοφάνη «Λυσιστράτη».

Σε μια περίοδο όπου ο πόλεμος, ανάμεσα σε δύο μέτωπα, έρχεται να σπείρει τον φόβο, τον πανικό και την οργή στο κόσμο μια σύγχρονη θεατρική προσέγγιση ενός αγαπητού έργου καλείται να μας υπενθυμίσει ότι «Ο πόλεμος είναι συνήθεια βάρβαρη».

Μέσα από το γέλιο και την μελωδία περνάς πιο ανώδυνα τα σπουδαιότερα μηνύματα. Αυτή την άποψη μάλλον ασπάστηκε η σκηνοθέτης του έργου, Δέσποινα Σαρόγλου, και πρόσφερε στους θεατές σχεδόν δύο ώρες εξαιρετικού έργου αλλά ταυτόχρονα μπολιάζοντας τους με σκέψεις για αναθεώρηση κάποιων δεδομένων. Τα θερμά μου συγχαρητήρια για την ευρηματική σκηνοθετική προσέγγιση!

Η μουσικός Κωνσταντίνα Σταυρίδου μας ταξίδεψε μελωδικά και μέσα από την έξυπνη τροποποίηση για τις ανάγκες του έργου αγαπημένων τραγουδιών.

Εξαιρετικές οι χορογραφικές κινήσεις επί σκηνής των ηθοποιών, όπου την επιμέλεια είχαν οι Δέσποινα Σαρόγλου και Χριστίνα Σεραφειμίδου.

Οι ηθοποιοί του έργου, αναφέρονται με αλφαβητικοί σειρά, Μπετίνα Αγγελάκη, Θεμιστοκλής Αστεριάδης, Δημήτρης Γιαννιώτης, Μαρία Ελευθεριάδου, Εφη Κερασίδου, Σταυρίνα Κωνσταντίνου, Μαίρη Λαχανίδου, Δημήτρης Μάιδος, Έρη Μαυράκη, Ειρήνη Παπαδοπούλου, Μαρία Παρτάλη, Χριστίνα Σαμολαδά, Χριστίνα Σεραφειμίδου, Σωτήρης Τσεπίδης, Κατερίνα Τσιακμάκη, Μενέλαος Χαλκιάς, απέδωσαν με τον καλύτερο τρόπο και τον σεβασμό που έπρεπε στον εκάστοτε ρόλο επί σκηνής! Τα θερμά μου συγχαρητήρια!

Η Ειρήνη είναι γένους θηλυκού και μια γυναίκα, η Λυσιστράτη, αγωνίστηκε για αυτή. Γιατί ο πόλεμος είναι συνήθεια βάρβαρη. Ο πόλεμος είναι η παντοτινή αρρώστια της ανθρωπιάς και της κοινωνίας. Η Ειρήνη είναι η μόνη που αγωνίζεται για την ζωή, μόνο που δυστυχώς πάντα το ξεχνάμε...