Μαρία και Έμμα Σφενδουράκη: "Θέλουμε τα κοσμήματα μας να ταξιδεύουν σε μια άλλη εποχή..."

2024-02-20

Πώς και γιατί αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την παρασκευή χειροποίητων κοσμημάτων;

Από μικρές θυμόμαστε μας άρεσε να κατασκευάζουμε διάφορα... Αν είχαμε κάτι ή αν βρίσκαμε τα κρατούσαμε όλα λέγοντας το γνωστό "κάπου θα χρειαστεί " έτσι γεμίζαμε διάφορα υλικά το εφηβικό δωμάτιο μας.

Κάπου στα 19 καθώς βοηθούσα την μητέρα μου στην εργασία της, βρίσκονταν εκεί μια κοπέλα η οποία έφτιαχνε μόνη της και πουλούσε κυρίως κολιέ και βραχιόλια με ημιπολύτιμες πέτρες.. Μας άρεσε πολύ ως αποτέλεσμα και αρχίσαμε με την αδερφή μου δειλά δειλά με ότι υλικά είχαμε να φτιάχνουμε τα πρώτα μας βραχιολακια!

Είχα κατεβάσει όλα τα παλιά κολιέ της μητέρας μου και δικά μου και οποία δεν θέλαμε τα χαλούσαμε για να αξιοποιησουμε αλλιώς τις χανδρες μας!

Μας βγήκε πολύ φυσικά αυτό το χόμπι.. και είπαμε ναι αυτό είναι για εμάς!!

Γνωρίστε μας με λίγα λόγια τις δημιουργίες σας.

Έχουν περάσει ένα σωρό υλικά από τα χέρια μας.... χιλιάδες....

Χρόνο με τον χρόνο θέλουμε να αλλάζουμε τόσο το στυλ όσο και την ποιότητα των υλικών μας!

Μας αρέσει το πιο παραμυθένιο στυλ τύπου μπαρόκ..ρομαντικο, ρετρό και vintage!!! Θέλουμε τα κοσμήματα μας να ταξιδεύουν σε μια άλλη εποχή...

Τι είναι αυτό που σας εμπνέει να δημιουργήσετε;

Η αναζήτηση νέων υλικών καθημερινά με στόχο την εξέλιξη των κοσμημάτων μας είναι αυτό που μας εμπνέει καθημερινά να δημιουργούμε..Μας δίνει ελευθερία στην σκέψη και στην έκφραση να συνθέτουμε νέα υλικά και νέες ιδέες!!!

Τις περισσότερες φορές η έμπνευση μας είναι το ίδιο το υλικό που κρατάμε κάθε φορά στα χέρια μας.

Ποιες είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζετε καθημερινά;

Οι δυσκολίες σίγουρα είναι πολλές και οι ανάγκες ακόμη περισσότερες αλλά παράλληλα όλο αυτό είναι ψυχοθεραπεία για εμάς και μια πρόκληση. Όσο πίεση και να έχουμε όσο κούραση είναι τόση μεγάλη η χαρά μας και ο ενθουσιασμός μας να ασχοληθούμε με αυτό που μας ξεκουράζει πάνω στην κούραση μας! Η δημιουργία για εμάς είναι διέξοδος στις δυσκολίες της καθημερινότητας...

Γιατί πιστεύετε ότι όλο και περισσότερος κόσμος επιλέγει να ασχοληθεί επαγγελματικά με τον χώρο σας;

Πιστεύω για τους περισσότερους είναι ψυχοθεραπεία το να ασχολείται με αυτό που αγαπάει κι να μας "γεμίζει " συναισθήματα και ενθουσιασμό!!!

«Όταν η αγάπη για το κόσμημα γίνεται χόμπι, τότε το χόμπι καταλήγει σε επαγγελματική ενασχόληση»

Ποια είναι τα σχέδιά σας και ποιες οι επιθυμίες σας για το μέλλον;

Για το μέλλον ονειρευόμαστε να συνεχίσουμε να είμαστε δημιουργικές και κάποια στιγμή να φτιάξουμε το δικό μας φυσικό κατάστημα για να μπορούμε να εκθέτουμε εκεί τα κοσμήματα μας..και να υπάρχει εκεί ένας χώρος με όλα μας τα υλικά ταχτοποιημένα και οργανωμένα!!!

Κλείνοντας, ποιο μήνυμα θέλετε να στείλετε στους αναγνώστες μας;

Να κυνηγάνε τα όνειρα τους και να μην φοβούνται να τολμήσουν οτιδήποτε είναι αυτό! Η ζωή είναι μικρή...άλλωστε όπως λέει και ένα ρητό καλύτερα να μετανιώσεις για κάτι που έκανες, παρά για κάτι που δεν έκανες....!!!