Μαρία Σεμερτζίδου: "Όπου υπάρχει θέληση , υπάρχει και τρόπος!"

2023-12-12

Για να αρχίσουμε την συνέντευξη μας και να σας γνωρίσουμε καλύτερα, πείτε μας μια αγαπημένη σας φράση που σας εκφράζει.

Όπου υπάρχει θέληση , υπάρχει και τρόπος!

Πού σας βρίσκουμε αυτό τον καιρό;

Στο θέατρο Αυλαία στην παράσταση 'Ποιος φοβάται την Άγκαθα Κρίστι ;' από το Θέατρο του Άλλοτε σε κείμενο και σκηνοθεσία της Βαρβάρας Δουμανίδου. 

Μιλήστε μας για το έργο και γνωρίστε μας την ηρωίδα σας.

Το έργο 'Ποιος φοβάται την Άγκαθα Κρίστι ;' είναι μια μαύρη κωμωδία γεμάτη ανατροπές και μυστήριο . Δε μπορούμε να πούμε πολλά για το έργο μας γιατί ότι και να πούμε μπορεί να θεωρηθεί ως στοιχείο. Βρισκόμαστε το 1970 σε ένα θέατρο στο Λονδίνο όπου κάνουμε πρόβα το έργο μας , ένα έργο της Άγκαθα Κρίστι και ξαφνικά συμβαίνει ένα ατύχημα !! Από κει ξεκινούν όλα ..

Υποδύομαι τη Σάρλοτ Γουίδερσπουν και τα μόνα στοιχεία που μπορώ να αποκαλύψω για την ηρωίδα μου είναι πως είναι μια νεαρή ηθοποιός από την Αγγλία , είναι ένα κορίτσι γεμάτο ζωή , δροσερό , ανάλαφρο ..

Πόσο ανάγκη έχει ο κόσμος από το γέλιο στην σημερινή εποχή;

Με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας , στη χώρα μας μα και παγκοσμίως εκτιμώ πως έχει πολύ μεγάλη ανάγκη να γελάσει , να ξεχαστεί , να μεταφερθεί σε μια άλλη πραγματικότητα για λίγες ώρες. 

Ποιος από τους ρόλους που έχετε ενσαρκώσει πάνω στο σανίδι πιστεύετε πως είναι πιο κοντά στον πραγματικό σας χαρακτήρα.

Πιστεύω πως κάθε φορά που μελετώ τον εκάστοτε ρόλο μου , του δίνω και κάτι από μένα , κάποιο στοιχείο του χαρακτήρα μου . Επομένως δεν πιστεύω πως κάποιος ρόλος είναι πιο κοντά στο χαρακτήρα μου , μα πως τους δίνω ένα κομμάτι από μένα .

Υπάρχει κάποιο θεατρικό έργο που είναι όνειρο ζωής να συμμετέχετε στο ανέβασμά του;

Υπάρχουν τόσα εξαιρετικά έργα που κάθε ένα σου χαρίζει και κάτι, είτε σε προσωπικό επίπεδο , είτε ως ηθοποιό . Το έργο "Παιδιά ενός κατώτερου Θεού" του Medoff Mark είναι ένα από αυτά που θα ήθελα να συμμετέχω. Η μύηση στον ήχο των χεριών, να ακούς τις λέξεις μέσα από τη σιωπή και να μετέχει όλο σου το σώμα, το πρόσωπο στο λόγο δίχως φωνή για μένα είναι κάτι το μαγικό ως ηθοποιός. Το συγκεκριμένο έργο έχει φανερά και κρυμμένα μηνύματα για την αποδοχή του εαυτού μας, κάθετι που είναι διαφορετικό από εμάς, την ύπαρξη μας σε οποιαδήποτε μορφή σχέσης και το πώς εξελισσόμαστε μέσα σε αυτήν.

Μελλοντικά σχέδια;

Μέχρι και τις 18 Δεκεμβριού θα είμαστε στο Θέατρο Αυλαία με την παράσταση 'Ποιος φοβάται την Άγκαθα Κρίστι ;' με το θέατρο του Άλλοτε , τον Ιανουάριο στο ΔηΠεΘε Σερρών με το Θέατρο του Άλλοτε θα ανεβάσουμε για δυο παραστάσεις 13 κ 14 Ιανουαρίου το έργο 'Οι Μάγισσες του Βάρντε' σε σκηνοθεσία της Βαρβάρας Δουμανίδου και κείμενο της Μαρίας Ράπτη. Ενώ το Φεβρουάριο θα βρίσκομαι με την ομάδα 'Μαλλιά Κουβάρια' στο έργο 'Πρεμιέρα' σε κείμενο του Γιώργου Οικονομίδη και σκηνοθεσία του Δημήτρη Βασιλειάδη !

Κλείνοντας, ποια ευχή θέλετε να στείλετε στους αναγνώστες μας;

Να χαμογελούν και να βρίσκουν μέσα τους το φως ακόμα και στις πιο σκοτεινές στιγμές τους και να βλέπουν θέατρο!!