Μαρία Τσακιρίδου: "Η γραφή ως μορφή έκφρασης, όπως η μουσική και κάθε είδος τέχνης, επιλέγει αυτούς που την αναζητούν."

2023-10-31

Αν σου ζητούσα να μας γνωρίσεις τη Μαρία μέσα από πέντε λέξεις, ποιες θα διάλεγες;

Προσπαθώ να ισορροπώ στη δύναμη της λογικής και στην ένταση του συναισθήματος. Αν μπορούσαμε να αναμίξουμε μια μεγάλη ποσότητα ορθολογισμού με δύο μεζούρες ρομαντισμό και με τρία κουταλάκια γεμάτα όνειρα, ελπίδα και μουσική πιθανότατα να «ξαναγεννιόμουν».

Επέλεξες τη γραφή ή σε επέλεξε;

Η γραφή ως μορφή έκφρασης, όπως η μουσική και κάθε είδος τέχνης, επιλέγει αυτούς που την αναζητούν.

Γιατί αποφάσισες να ασχοληθείς με την παιδική λογοτεχνία;

Έπειτα από ποικίλες συγκυρίες αναρωτήθηκα, αν έχει διασωθεί κάτι από την παιδικότητά μου. Η αγωνία να μην χάσω τον παιδικό αυθορμητισμό μου με ώθησε στη συγγραφή της "Ντο και των μαγεμένων πινέλων".

Μίλησε μας για το βιβλίο σου.

Η Ντο, η πρώτη νότα της μουσικής,μάς διδάσκει μέσα από την περιπέτειά της τόσο τη δύναμητης αγάπης, της φιλίαςκαι της καλοσύνηςόσο και την ανεκτίμητη αξία της μουσικής και της ζωγραφικής στην καθημερινότητά μας.

Όταν σμίγει η παιδική λογοτεχνία με τη μουσική, ποιό είναι το όφελος για τους μικρούς μας φίλους;

Όταν η γραφή, στην προκειμένη περίπτωση η παιδική λογοτεχνία, ενώνει τις δυνάμεις της με τη μουσική, όλα γίνονται πιο όμορφα, πιο μελωδικά, καθώς η μουσική απαλύνει σαν μαγικό ραβδάκι καθετί «αιχμηρό» στον ψυχισμό των παιδιών αλλά και των ενηλίκων.

Μελλοντικά σχέδια;

Να ακολουθήσει η έκδοση των περιπετειών των Ρε, Μι, Φα, Σολ, Λα και Σι! Όλες οι Νότες εξίσου σημαντικές και μοναδικές. Δεν θα ήθελακαμία τους να αδικηθεί!

Κλείνοντας, ποιά ευχή θέλεις να στείλεις στους αναγνώστες μας;

Να κοιτούν τον ήλιο και το φεγγάρι και να νιώθουν ευγνωμοσύνη!