Μαριλένα Ράδου: "Με τον όρο Τέχνη εννοείται η ψυχική δραστηριότητα ή δημιουργία, διεγείροντας τον νου ή και το συναίσθημα."

2020-11-30

Αν σου ζητούσα να μας γνωρίσεις την Μαριλένα μέσα από πέντε λέξεις, ποιες θα ήταν αυτές;

Ονειροπόλα

Δοτική

Οργανωτική

Πεισματάρα

Νευρική

Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με τον χώρο της υποκριτικής;

Νομίζω δεν αποφασίζεις κάτι τέτοιο με την έννοια της απόφασης, αλλά είναι μία ανάγκη έκφρασης που είναι πηγαία και δεν μπορείς να λειτουργήσεις εάν δεν εκφράζεσαι με αυτό τον τρόπο. Αν μπορείς να διαχειριστείς το κομμάτι της έκθεσης χωρίς να σε μπλοκάρει αλλά αντίθετα, να σε ωθεί για να εκτεθείς κι άλλο, να ανοιχτείς χωρίς φόβο, τότε είσαι στο δρόμο για να ανακαλύπτεις και να εξελίσσεις τον εαυτό σου. Αυτή λοιπόν ήταν και είναι ακόμα η δική μου ανάγκη και την καλύπτω μέσα από την υποκριτική που έχει και την χαρά του παιχνιδιού, αλλά και βάσανο της εξομολόγησης...

Φέτος σε βλέπουμε τηλεοπτικά στην νέα σειρά του ΑΝΤ1 «Ήλιος». Μίλησε μας για αυτή σου την εμπειρία.

Κάθε ταξίδι σε μία καινούργια ιστορία είναι πολύ γοητευτικό. Διαβάζουμε και εμείς τα σενάρια και ανυπομονούμε για την εξέλιξη της υπόθεσης, όπως φαντάζομαι και οι τηλεθεατές. Όλοι οι συνεργάτες και οι συνάδελφοι είναι εξαιρετικοί και υπάρχει πολύ καλό κλίμα και όρεξη για δουλειά.

Γνώρισε μας την ηρωίδα σου. Ποιες ομοιότητες και ποιες διαφορές έχει με την Μαριλένα;

Με τη Σοφία μοιάζουμε πάρα πολύ, έχουμε πολλά κοινά σαν χαρακτήρες. Αυτό που διαφέρει κατά πολύ, είναι ότι εκείνη δεν έχει συζήσει ποτέ και δεν έχει κάνει ποτέ της μία ουσιαστική σχέση.

Οι μέρες που ζούμε είναι περίεργες, πώς η Τέχνη μπορεί αν τις κάνει καλύτερες;

Φυσικά και διανύουμε πολύ περίεργες ημέρες...

Για μένα η τέχνη είναι απαραίτητη σε οποιαδήποτε μορφή εκφράζει τον καθένα.

Οι τέχνες μπορούν να τα κάνουν όλα καλύτερα και τη ζωή μας ομορφότερη.

Η μουσική, η ζωγραφική, η ποίηση, το θέατρο, ο κινηματογράφος, η γλυπτική...

Με τον όρο Τέχνη εννοείται η ψυχική δραστηριότητα ή δημιουργία, διεγείροντας τον νου ή και το συναίσθημα.

Η τέχνη υπάρχει παντού, στο φαγητό που θα φτιάξεις, στο πώς θα τοποθετήσεις ένα βάζο στο τραπέζι, πώς θα μιλήσεις σε κάποιον, στον ουρανό, στη φύση, παντού υπάρχει ένα έργο τέχνης, αρκεί να έχεις τη διάθεση να το δεις.

Και στις μέρες μας δεν πρέπει να χάνουμε αυτού του είδους την αισιόδοξη ματιά ακόμα και αν δεν μπορούμε να απολαύσουμε όλες τις τέχνες και τα θεάματα όπως είχαμε συνηθίσει.

Ποιο μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στο κόσμο, αλλά και στα άτομα που παίρνουν τις αποφάσεις;

Το μήνυμα που θέλω να στείλω σε όλο τον κόσμο είναι ότι πρέπει να είμαστε ενωμένοι, να κάνουμε υπομονή, να τηρούμε τα μέτρα ευλαβικά και όλα θα περάσουν αργά ή γρήγορα και εύχομαι με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες. Λυπάμαι πολύ για τους ανθρώπους που έχουν ήδη χάσει τη μάχη με τον ιό όπως και για κάθε απώλεια. Πλέον, τα περιθώρια έχουν στενέψει αρκετά.

Όλο αυτό είναι πέρα από κάθε άνθρωπο που παίρνει αποφάσεις, είναι παγκόσμιο και σχεδόν ανεξέλεγκτο. Αυτός ο ιός χτυπάει χωρίς έλεος και δυστυχώς δεν κάνει εξαιρέσεις. Κουράγιο και υγεία για όλο τον κόσμο.

Έχεις να μας διηγηθείς μια περίεργη κατάσταση που έζησες πάνω στη σκηνή ή πίσω από την κάμερα;

Πολλές περίεργες, χιουμοριστικές, ή ακόμα και δυσάρεστες ιστορίες backstage ή on stage θεατρικών σκηνών ή τηλεοπτικών πλατό. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποια αυτή τη στιγμή. Το θέμα είναι ότι όλα αυτά είναι εμπειρίες που δημιουργούν εφόδια για την πορεία ή όμορφες αναμνήσεις.

Κλείνοντας ποια ευχή θέλεις να στείλεις στους αναγνώστες μας;

Εύχομαι να είστε όλοι υγιείς και όταν βγούμε από όλη αυτή τη δοκιμασία να έχουμε καταλάβει τι πραγματικά έχει ουσία και αξία και έτσι ο καθένας να βρει αυτό που πραγματικά τον γεμίζει στη ζωή και να το ζήσει με όλο του το είναι.