Μαθήματα υποκριτικής από τον αγαπημένο μας ηθοποιό, Τάκη Βαμβακίδη!

2021-03-18

Από την συμμετοχή του Τάκη Βαμβακίδη στην παράσταση "Νόστος Ρίζα μ' και Κλαδί μ''' του Δημήτρη Πιπερίδη

Από τον περσινό Φεβρουάριο οι ζωές έχουν μπει σε ένα συνεχόμενο διάλειμμα. Ο φόβος και η κοινωνική απομόνωση έχουν γκριζάρει την καθημερινότητά μας. Πάντα η Τέχνη είναι το καταφύγιο της ανθρώπινης ψυχής. Βοηθάει την καρδιά να γαληνέψει, στηρίζει τον νου και φωτίζει το αύριο.

Μέσα σε αυτή την δύσκολη περίοδο κάτι πολύ όμορφο ξεκίνησε στον χώρο της υποκριτικής. Ο αξιόλογος και αγαπημένος μας, Πόντιος ηθοποιός, Τάκης Βαμβακίδης, ξεκίνησε ένα κύκλο μαθημάτων υποκριτικής. Με μεγάλη χαρά τον φιλοξενούμε την καλλιτεχνική σελίδα "Duende-Art" και κουβεντιάζουμε για αυτή του την δράση.

Οι μέρες που ζούμε είναι δύσκολες. Η Τέχνη πώς μπορεί να «φωτίσει» το σκοτάδι της απομόνωσης;

"Αν δεν καώ εγώ αν δεν καείς εσύ πως θες να γεννούν τα σκοτάδια λάμψη" έγραψε ο ΝΑΖΙΜ ΧΙΚΜΕΤ ο ουμανιστής ποιητής της Τουρκίας.

Αν δεν φωτίσει λοιπόν η τέχνη το σκοτάδι, ποιος άλλος ...

Είναι σκληρό αλλά έχει χρέος να την φωτίσει... αν αδιαφορήσει θα την ...κακοποιήσει...!!

Από την συμμετοχή του Τάκη Βαμβακίδη στην τηλεοπτική σειρά του Open "ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΟΤΑΜΙ" ( ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ ΜΑΝΟΥΣΟΣ-ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ)

Πώς και γιατί αποφασίσατε να δημιουργήσετε αυτό τον κύκλο των διαδικτυακών μαθημάτων υποκριτικής;

Ο σπουδαίος συγγραφέας Νίκος Κωνσταντινίδης μου πρότεινε να βοηθήσω στο επίπεδο ερμηνείας την νεαρή ταλαντούχα Αναστασία Βαλαβανίδου.

Αυτό ήτανε η σπορά..... και τώρα μετά από ένα μήνα εργασίας δημιουργήθηκε ήδη ομάδα και σε συνεργασία με το ΩΔΕΙΟ "νότα - νότα" του Αβραάμ και Γιάννη Γκόσιου και με στήριξη και συμβολή καταξιωμένων καλλιτεχνών ( Ηλίας Λογοθέτης - Γιώργος Τζώρτζης - Βασίλης Λέκκας - Αλέξανδρος Πολιτάκης - Δήμος Αβδελιώδης ) υπάρχει μια καταπληκτική επικοινωνία - συζήτηση στο επίπεδο ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ - ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ-ΟΡΘΟΦΩΝΙΑΣ-ΦΩΝΗΤΙΚΗΣ!

Ο Τάκης Βαμβακίδη στον ρόλο του ζωντανού Καραγκιόζη

Οι άνθρωποι που μπορούν να μάθουν από εμάς και εμείς από αυτούς είναι ερασιτέχνες ηθοποιοί, υποψήφιοι για δραματικές σχολές , παρουσιαστές , δημοσιογράφοι, τραγουδιστές ...

Από την συμμετοχή του Τάκη Βαμβακίδη στην παράσταση"Νόστος Ρίζα μ' και Κλαδί μ''' του Δημήτρη Πιπερίδη

Ποια οφέλη έχει να αποκομίσει το άτομο που ασχοληθεί με αυτή την δράση;

Να γνωρίσει την ψυχή του να αγαπήσει το μέσα του και να το κάνει έκφραση, ζωή, συναίσθημα ...

Δεν θα βοηθηθεί μόνο για την σκηνή και το πάλκο αλλά και στην καθημερινή του σκέψη, πράξη, δράση και ηρεμία ....

Από την συμμετοχή του Τάκη Βαμβακίδη στην τηλεοπτική σειρά του Open "ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΟΤΑΜΙ" ( ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ ΜΑΝΟΥΣΟΣ-ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ)

Ο Τάκης Βαμβακίδης με τον υποστηρικτή του θιάσου "ΤΕΜΕΤΕΡ'' Σωκράτη Βασιλειάδη (sokrates -στουτγκάρδη )

Ο Τάκης Βαμβακίδης με τον υποστηρικτή του θιάσου "ΤΕΜΕΤΕΡ'' Νάκη Κεσίδη (ΥΦΑΣΜΑΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ) 

Στην καλλιτεχνική σελίδα «Duende-Art» φιλοξενούμε τον ιδιοκτήτη του Ωδείου «Νότα-Νότα» Αβραάμ Γκόσιο, οποίος μας μιλάει για αυτό το εγχείρημα και την συνεργασία.

Αβραάμ Γκόσιος

Πώς και γιατί αποφασίσατε να εντάξετε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ωδείου σας τα μαθημάτα υποκριτικής; Μιλήστε μας για την συνεργασία μας με τον κύριο Βαμβακίδη.

Η απόφασή μας να εντάξουμε στο εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα μαθήματα υποκριτικής, βασίζεται στην άμεση σχέση που θεωρούμε πως έχει η υποκριτική και η αγωγή του προφορικού λόγου με τη μουσική. Μια απόφαση που συζητήσαμε και σκεφτόμασταν από τις αρχές του νέου έτους και τις τελευταίες ημέρες έγινε πραγματικότητα. Αυτό χάρη στον αγαπημένο μας φίλο και συνεργάτη Τάκη Βαμβακίδη. Ενός αξιόλογου ανθρώπου και ηθοποιού, με τον οποίο μας συνδέει πρωτίστως η αγάπη για την κοινή μας καταγωγή τον Πόντο, αλλά και η αφοσίωση μας στην τέχνη είτε είναι η μουσική, είτε η υποκριτική. Θεωρούμε πως εκτός από τους σπουδαστές μας, έχουμε κι εμείς να ωφεληθούμε σε πολλά, από τη γνώση ενός καταξιωμένου ηθοποιού με τόσο μεγάλη εμπειρία, όπως ο Τάκης Βαμβακίδης.

Σκοπός αυτής της συνεργασίας είναι ένα πρόγραμμα μαθημάτων, που με την καθοδήγηση των έμπειρων καθηγητών μας, θα καλύψουν τις ανάγκες των σπουδαστών στην υποκριτική, στην αγωγή του προφορικού λόγου καθώς και στην μουσική τους κατάρτιση. Απευθύνεται σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες ηθοποιούς που επιθυμούν να βελτιώσουν τις υποκριτικές τους ικανότητες, σε σπουδαστές που επιθυμούν να δώσουν εξετάσεις για την εισαγωγή τους σε Ανώτερες δραματικές σχολές, καθώς και στους επαγγελματίες που όπλο τους είναι ο λόγος (δημοσιογράφοι, παρουσιαστές, τραγουδιστές, δικηγόροι, κτλ).

Ωδείο «Νότα-Νότα»

Αγίου Παντελεήμονος 7

57010 Πολίχνη, Θεσσαλονίκη

Tηλ. +30 231 404 7900

Email. info@notanota.gr

Για να γνωρίσεις όμως καλύτερα μια δράση πρέπει να την γνωρίσεις εκ των έσω. Για αυτό το λόγο στην καλλιτεχνική σελίδα "Duende-Art" φιλοξενούμε τους μαθητές του κυρίου Βαμβακίδη, οι οποίοι μας μιλούν για αυτή τους την καλλιτεχνική εμπειρία. Τους ευχαριστώ από καρδιάς για τον χρόνο τους!

Αδελφίδου-Γεωργιάδου Δέσποινα

Σαν άτομο του καλλιτεχνικού κόσμου, πιστεύετε ότι πάντα πρέπει να μαθαίνουμε και να εξελίσσουμε την τέχνη μας; Προσωπικά εσάς, πώς πιστεύετε ότι θα σας βοηθήσουν τα διαδικτυακά μαθήματα υποκριτικής του κυρίου Βαμβακίδη;

Η γνώση για τέχνη δεν σταματάει, συνεπώς κάθε καλλιτέχνης οφείλει να εξελίσσεται και να μαθαίνει όλο και περισσότερα πράγματα σχετικά με τα ενδιαφέροντα του.

Ο κύριος Βαμβακίδης είναι ένας σπουδαίος ηθοποιός, τον οποίο θαυμάζω εδώ και πολλά χρόνια.

Τα μαθήματα υποκριτικής μαζί του, είναι για μένα ένα σημαντικό κεφάλαιο στη δουλειά μου, στο τραγούδι, αλλά και στο θέατρο που δοκιμάζω τις δυνατότητες μου. Είναι επίσης ένας εξαιρετικός δάσκαλος, που από το πρώτο μάθημα ένιωσα το νόημα και τη σημασία της κάθε λέξης και έκφρασης.

Η υποκριτική είναι απαραίτητη στο τραγούδι, όπως και στο θέατρο.

Ως ερμηνεύτρια πάντα με ενδιέφερε να εισπράττει το κοινό μου τα συναισθήματα μου, γιατί έτσι επικοινωνούμε μαζί, με την καρδιά και την ψυχή. 

Γαβριηλίδου Ροζαλία

Πώς μπορούν τα διαδικτυακά μαθήματα υποκριτικής του κυρίου Βαμβακίδη να βοηθήσουν την καθημερινότητα και το μέλλον σας;

Τα διαδικτυακά σεμινάρια βρίσκονται σε άνθιση τον τελευταίο χρόνο, λόγω των συγκυριών και των απαγορεύσεων της πανδημίας, αλλά και εκμηδενίζουν αποστάσεις. Εγώ από την Έδεσσα παρακολουθώ μαθήματα από την Αθήνα. Πριν από ένα μήνα περίπου, πρότεινα στον κύριο Βαμβακίδη να κάνουμε μερικές διαδικτυακές συναντήσεις έτσι ώστε να διαπιστώσει εάν το δικό μου επίπεδο υποκριτικής είναι ικανοποιητικό και σε σημεία που υστερώ να μου δώσει κατευθύνσεις βελτίωσης, καθότι ασχολούμαι με το ερασιτεχνικό θέατρο αρκετά χρόνια και εκθέτω τον εαυτό μου σε κοινό.

Επίσης μια επιπλέον δραστηριότητά μου είναι το ραδιόφωνο. Έχω μια ραδιοφωνική εκπομπή στον life 106,3 γεγονός που απαιτεί σωστή εκφορά του λόγου, τονισμό λέξεων και μεταφορά συναισθημάτων μέσω του λόγου. Όμως τα οφέλη δεν περιορίζονται μόνον σε όσους ασχολούνται με την υποκριτική ή παρεμφερή επαγγέλματα. Καθημερινά βρισκόμαστε σε κάθε είδους επικοινωνία με τους συνανθρώπους μας, νοιώθουμε συναισθήματα και εκφράζουμε λόγο. Διαπίστωσα λοιπόν ότι αυτή η επικοινωνία έγινε πιο ουσιαστική, γιατί έμαθα να παρατηρώ τις λέξεις και τη σημασία τους, να παρατηρώ τα συναισθήματα που μπορεί η κάθε μια να μου προξενήσει.

Όπως καταλαβαίνετε, είναι ουσιαστική η βοήθεια που μου παρέχεται, αφού πρόκειται για έναν φοβερά ταλαντούχο άνθρωπο, με εμπειρία στο σανίδι και μάλιστα σε όλα τα είδη θεάτρου, πρόζα, δράμα, κωμωδία, απαγγελίες. Αυτά τα γνώριζα, εκείνο που δεν γνώριζα ήταν ότι έχει φοβερή μεταδοτικότητα και η μέθοδος που ακολουθεί καταφέρνει να σου εμφυσήσει τεχνικές και τρόπους χωρίς καν να το καταλάβεις.... 

Γιαννακίδου Μιλένα (μητέρα μαθήτριας, Αναστασία 10 ετών) 

Σαν γονιός ποια πιστεύετε ότι θα είναι τα οφέλη των μαθημάτων υποκριτικής;

Αυτή η ερώτηση τίθεται από κάθε γονιό παιδιού, το οποίο επιθυμεί να ασχοληθεί με την υποκριτική. Υπάρχουν πολλά έργα παιδοψυχολόγων που περιγράφουν λεπτομερώς γιατί το θέατρο είναι σημαντικό για την ανάπτυξη της προσωπικότητας του παιδιού. Για εμάς το θέατρο είναι μαθηματικά, αυτοσυγκέντρωση, έλεγχος και σκέψη.

Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι τα παιδιά μας πρέπει να είναι σε θέση να εκφράσουν τα συναισθήματά τους και ότι πρέπει να σέβονται τα συναισθήματα των άλλων ανθρώπων. Υποδύονταν διάφορους ρόλους , το παιδί αναγκάζεται ακούσια να βιώσει και να συναισθανθεί, όπως λένε, τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα του ήρωα που υποδύεται. Σε τι βοηθάει αυτό; Στην απόκτηση μοντέλων συμπεριφοράς με αποτέλεσμα να μπορεί να κατανοήσει καλύτερα τις σκέψεις, τις ενέργειες και τα κίνητρά του συνομιλητή του σε πιο ώριμη ηλικία. Επίσης , η υποκριτική βοηθάει στην επίλυση των εσωτερικών προβλημάτων, για πάντα απαλλάσσει από το αίσθημα της μειονεκτικότητας και ανεπάρκειας, αναπτύσσει την αυτοπεποίθηση να μιλάει μπροστά σε ένα ολόκληρο κοινό.

Αν ζητούσα από την Αναστασία να χαρακτηρίσει με μια ζωγραφιά την εμπειρία των μαθημάτων ποια σχέδια θα επέλεγε;

Τα μαθήματα του κυρίου Βαμβακίδη φέρνουν χαρά στην ζωή μου! Για ζωγραφιά θα έκανα ένα χαρούμενο άνθρωπο με ένα μεγάλο χαμόγελο, ο οποίος θα έπαιζε με τους φίλους του. 

Ιακωβίδου Νάντια

Γνωρίστε μας τον κύριο Βαμβακίδη σαν δάσκαλο υποκριτικής. Ποια συναισθήματα δημιουργούνται σε κάθε μάθημα;

Ο Τάκης Βαμβακίδης είναι ένας γνήσιος άνθρωπος και καλλιτέχνης.

Προσφέρει υψηλό επίπεδο και ποιότητα διδασκαλίας, όντας απολύτως αξιόπιστος και κατανοητός.

Έχει το ταλέντο να μεταδίδει στους μαθητές την αγάπη του προς την υποκριτική τέχνη, αξιοποιώντας την συναισθηματική μνήμη και τα μοναδικά χαρίσματα του καθενός.

Παράλληλα χτίζει υπομονετικά την αυτοπεποίθηση σε έναν μαθητευόμενο ηθοποιό, δίνοντας άξια στους στόχους και τα όνειρά του.

Η πιο σημαντική όμως συνεισφορά του είναι ότι καθιστά τον κάθε μαθητή ικανό να "ερμηνεύει" και όχι απλά να "παίζει" ρόλους.

Κωφίδου Γεωργία (μητέρα μαθήτριας, Μιχαέλα 9 ετών)

Γιατί αποφασίσατε σαν γονιός να συμμετάσχει το παιδί σας στα μαθήματα υποκριτικής;

Κάθε άνθρωπος από τη στιγμή, που γίνεται γονέας, δεν έχει μεγαλύτερο μέλημα από το να διαμορφώσει γύρω από το παιδί του το κατάλληλο πλαίσιο, ώστε να εξελιχθεί σε έναν χαρούμενο και υγιή άνθρωπο. Το πως κρίνει κανείς ότι μπορεί να εκπληρωθεί αυτή η ιερή γονεϊκή προσδοκία ποικίλλει. Για μένα το να υπάρχει η επαφή του παιδιού μου με το "θέατρο" δεν ήταν θέμα απόφασης. Ήταν κάτι σαν δεδομένο ότι πρέπει να συνυπάρχει δίπλα σε όλα, όσα χρειάζεται ένα παιδί, για να μεγαλώσει σωστά. Ήταν δεν ήταν 8 μηνών η κόρη μου, όταν παρακολούθησε για πρώτη φορά μια παιδική θεατρική παράσταση. Παρ' ότι το περιεχόμενό της απευθυνόταν σε παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας, δεν θα ξεχάσω ποτέ τα μάτια και τις εκφράσεις του παιδιού μου, καθώς παρακολουθούσε τη δράση να εξελίσσεται. Και είναι πολύ σημαντικό το ρήμα, που χρησιμοποιώ, "παρακολουθούσε", χωρίς καμία δόση υπερβολής. Παρακολουθούσε από την αρχή ως το τέλος στενά όλα, όσα διαδραματίζονταν κι αντιδρούσε, σαν να συμμετείχε κι αυτή, πράγμα παράδοξο για την ηλικία της. Είχε εκείνη τη στιγμή μιας άλλης μορφής ενθουσιασμό, όχι από εκείνους, που κάθε νήπιο δείχνει, καθώς ανακαλύπτει τον κόσμο. Διότι αυτή είναι η ενέργεια, που εκπέμπει το θέατρο, είναι μια μαγική ενέργεια, που σε καθιστά με έναν μοναδικό τρόπο κοινωνό συναισθημάτων, σκέψεων και συμπεριφορών. Αν αυτό δεν είναι πολύτιμο και αναντικατάστατο στην ψυχοσυναισθηματική εξέλιξη ενός παιδιού, τότε ποιο είναι; Για την αξία του θεάτρου δεν είμαι εγώ αρμόδια να μιλήσω, έχουν μιλήσει ειδήμονες επ' αυτού, πιθανά αν αποπειραθώ να προσδιορίσω εγώ η αναρμόδια την αξία του θεάτρου, να την περιορίσω άθελά μου και αυτό δεν το θέλω. Μιλάω όμως ως μητέρα, που διέκρινε ότι το θέατρο δίδαξε, ψυχαγώγησε και συνέβαλε στο να αναπτύξει το παιδί μου δυο σπουδαίες ικανότητες: να στοχάζεται και να συναισθάνεται. Στους χαλεπούς καιρούς, που ζούμε, με διάφορα επικίνδυνα μονοπάτια να ελλοχεύουν στο διάβα της ζωής των παιδιών μας, ευτυχώς, υπάρχει το θέατρο!

Με μεγάλη, λοιπόν, χαρά άκουσα την κόρη μου να μου ζητά να ασχοληθεί εκ των έσω κι όχι σαν απλός θεατής, όπως συνέβαινε μέχρι πρότινος, με το θέατρο. Μακάρι να υπήρχε σε όλα τα σχολεία οργανωμένη και συστηματική θεατρική αγωγή, ώστε να μη χρειαζόταν η κόρη μου να μου το ζητήσει, αλλά να το απολάμβανε δεδομένα στη σχολική της καθημερινότητα. Δυστυχώς, όμως, ακόμη η προσπάθεια αυτή φαίνεται να βρίσκεται στα σπάργανα στα σχολειά μας... Ας ελπίσουμε ότι στο προσεχές μέλλον τα πράγματα θα αλλάξουν, γιατί θα είναι για το καλό των παιδιών μας. Πάντως και να αλλάξουν, εμείς δεν θα αλλάξουμε με τίποτα το "δάσκαλό" μας, τον καλό μας, τον αγαπημένο μας Τάκη Βαμβακίδη. Για τον άνθρωπο Τάκη Βαμβακίδη θα μπορούσαμε να μιλάμε με τις ώρες...Πολυσχιδής προσωπικότητα, με αστείρευτη ενέργεια, ακάματος εργάτης για καθετί σημαντικό για τον συνάνθρωπο...Πως θα μπορούσε ένας τέτοιος άνθρωπος να μην είναι μαγικός ως "δάσκαλος"; Ο Τάκης είναι το χαρακτηριστικό παράδειγμα του ανθρώπου, που ενώ είναι τεράστιος ως ηθοποιός, παραμένει ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας, ο ταπεινός, σχεδόν απαρατήρητος γείτονας, φίλος, συνάνθρωπος μας... Και παρ' ότι έχει βραβευτεί για το υποκριτικό του ταλέντο, νομίζω ότι το μεγαλύτερο βραβείο, που έχει κερδίσει, είναι η γνήσια αγάπη των δικών του ανθρώπων και ο επί της ουσίας θαυμασμός των θεατών. Με έναν τέτοιο "δάσκαλο" είναι πολύ περιοριστικό να χαρακτηρίζω τα μαθήματα, που κάνει με την κόρη μου, "μαθήματα υποκριτικής". Είναι μαθήματα ψυχοσυναισθηματικής έκφρασης και ανάπτυξης, καλλιέργειας πολιτισμού και επαφής με την ουσία της υπόστασης μας, την ψυχής μας.

Αν ζητούσα από την Μιχαέλα να χαρακτηρίσει με ένα χρώμα την εμπειρία των μαθημάτων ποιο θα επέλεγε και γιατί;

Θα διάλεγα το μοβ, γιατί είναι το πιο ωραίο χρώμα! Το μοβ έχει μια χάρη, που ταιριάζει στα μαθήματα, που μου κάνει ο κύριος Τάκης. Έχει μέσα του το κόκκινο, που μοιάζει με την αγάπη και το μπλε, που μοιάζει με την ηρεμία και τη χαλάρωση. Τα δύο χρώματα μαζί μου δίνουν έμπνευση, όπως μου δίνει ο κύριος Τάκης. Αγαπώ πολύ το θέατρο, γιατί τα έχει όλα αυτά και μοιάζει με την αληθινή ζωή. 

Λοβέρδου Ευαγγελία

Ποια είναι η αγαπημένη σας άσκηση από τα μέχρι τώρα μαθήματα και ποιο συναίσθημα έχετε μετά την ολοκλήρωση κάθε μαθήματος;

Γενικά δεν κάνουμε ασκήσεις απλά αναλύουμε θεατρικά κείμενα και προσπαθούμε να εφαρμόσουμε όσο πιο αληθινά μπορούμε τα συναισθήματα που έχει ένας ήρωας ενός κειμένου. Αυτό που προσπαθούμε να καταφέρουμε είναι να ερμηνεύσουμε έναν ρόλο, όχι απλά να παίξουμε ένα ρόλο δηλαδή να σκαλίσουμε το κείμενο ούτως ώστε να μπούμε βαθιά μέσα στο ρόλο και όχι επιφανειακά.

Μετά την ολοκλήρωση κάθε μαθήματος τα συναισθήματα είναι πολλά, δεν είναι μόνο ένα. Νιώθω ευτυχία που μαθαίνω σε κάθε μάθημα περισσότερα για το θέατρο το οποίο λατρεύω. Επίσης νιώθω αγαλλίαση στην ψυχή μου και γενικά το θέατρο είναι για μένα κάτι μαγικό όπως και το μάθημα εξάλλου. Αυτό που έχει πει και ο μεγάλος δάσκαλος Κάρολος Κουν ότι η αφετηρία και η βάση του θεάτρου είναι η μαγεία. Χωρίς αυτό, δεν υπάρχει θέατρο. Το να ανακαλύπτεις ανθρώπινες κατάστασης τις οποίες μπορεί και να μην της βιώσεις στη ζωή σου είναι κάτι το γοητευτικό. Τέλος εκτός από τα παραπάνω είναι ότι αυτά που αποκομίζεις από το μάθημα δεν είναι μόνο ότι γίνεσαι καλύτερος ηθοποιός ή μαθαίνεις περισσότερα για το θέατρο αλλα γίνεσαι και καλύτερος άνθρωπος.

Νίκου Ιωάννα

Γιατί αποφασίσατε να ασχοληθείτε διαδικτυακά με την υποκριτική και όχι με κάποιο άλλο είδος τέχνης; Επίσης, τι ήταν αυτό που σας έκανα να εμπιστευτείτε τον κύριο Βαμβακίδη για να σας "μυήσει" στον κόσμο της υποκριτικής;

Αποφάσισα ν' ασχοληθώ διαδικτυακά με την υποκριτική μετά από μια πρόταση ενός φίλου (ο οποίος έχει επισκεφθεί την δραματική σχολή) να συμμετέχω σε μια μίνι σειρά που γυρίστηκε στην Στουτγάρδη της Γερμανίας, με πρωταγωνίστρια την κ. Μπέσσυ Μάλφα. Πάντα μου άρεσε η υποκριτική αλλά ποτέ δεν έτυχε ν' ασχοληθώ μ' αυτήν, οπότε ήταν η πρώτη μου ευκαιρία. Μετά από λίγο καιρό, ο κ. Τάκης Βαμβακίδης μου έστειλε ένα link για μάθημα υποκριτικής που προσέφερε, όπου και δήλωσα συμμετοχή. Γνωρίζω τον κ. Βαμβακίδη προσωπικά εδώ και αρκετά χρόνια και θαυμάζω το μεγάλο ταλέντο του στην υποκριτική. Όπως γνωρίζουμε είναι ένας σπουδαίος ηθοποιός, με αστείρευτες ιδέες και γνώσεις πάνω στο επάγγελμα του. Θέλοντας λοιπόν να βελτιώσω τις ικανότητες μου και να πάρω μια γεύση από το πνεύμα της υποκριτικής, θεώρησα ενδιαφέρουσα αυτή την δράση και έτσι συμμετέχω με μεγάλη μου χαρά!

Παπάζογλου Κώστας

Πώς μπορεί ο χορός με την υποκριτική να συνυπάρχουν στην ζωή και επαγγελματική πορεία ενός ατόμου; Αν σας ζητούσα να μας παρομοιάσετε με ένα χορό τα διαδικτυακά μαθήματα υποκριτικής του κυρίου Βαμβακίδη, ποιος θα ήταν αυτός;

Ο χορός και το θέατρο μπορούν εύκολα να συνυπάρχουν κα συγκεκριμένα το ένα μπορεί να βοηθάει το άλλο. Ασχολούμαι επαγγελματικά με τον χορό τα τελευταία 15 χρόνια, κάθε φορά που παρουσιάζουμε μια παράσταση ή ένα χορευτικό show πρέπει να μπούμε και σε ένα διαφορετικό ρόλο να βγάλουμε διαφορετικά συναισθήματα ανάλογα με την μουσική που παίζει και στην συνέχεια να τα περάσουμε στους θεατές, οπότε καταλαβαίνουμε τα κοινά στοιχεία . Με το θέατρο ξεκίνησα να ασχολούμαι ερασιτεχνικά τους τελευταίους μήνες αλλά ήταν ανέκαθεν μια μεγάλη μου αγάπη που δυστυχώς λόγο έλλειψης χρόνου δεν κατάφερα να ασχοληθώ. Μέσα σ αυτά τα ελάχιστα μαθήματα υποκριτικής ανακαλύπτω νέα πράγματα που μπορούν να με βελτιώσουν αρκετά και στο κομμάτι του χορού.

Τα μαθήματα με τον κ Βαμβακίδη δεν θα μπορούσα να τα παρομοιάσω μόνο με ένα χορό αλλά με πολλούς. Σε κάθε μαθήματα δουλεύουμε τελείως διαφορετικά , κάποιες φορές είναι πιο εσωτερικά άλλες χρειάζονται μια δόση έκρηξης. Στα μαθήματα υποκριτικής γνωρίζεις ένα νέο όμορφο κόσμο και ανυπομονώ να τον εξερευνήσω.  

Τουλουμίδου Γεύση

Τι ήταν που σας ώθησε να συμμετάσχετε στα διαδικτυακά μαθήματα υποκριτικής του κυρίου Βαμβακίδη;

Αγαπώ το θέατρο και θαυμάζω τον κ. Βαμβακίδη και το έργο του πολλά χρόνια τώρα. Αστείρευτη πηγή ενέργειας, φωτός... Συγκλονίστηκα όπως κι όλη η Ελλάδα με την ερμηνεία του στο "Κόκκινο Ποτάμι", μα και στις δύο ποντιακές παραστάσεις που ανέβασε με τον θίασο του, χαρίζοντας γέλιο και δάκρυα συγκίνησης στους θεατές. Χάρηκα τόσο πολύ όταν έμαθα για τα σεμινάρια αυτά, μου δινόταν η ευκαιρία να πάρω γνώση και λίγο φως απ' αυτό τον Άνθρωπο, να γνωρίσω λίγο καλύτερα κι εμένα, την άδραξα χωρίς δεύτερη σκέψη. Μα δεν είχα ιδέα όταν ξεκινήσαμε, ειλικρινά, ότι θα έβγαινα τόσο γεμάτη και πλούσια απ' όλο αυτό. Δάσκαλε, Τάκη Βαμβακίδη, σ' ευχαριστώ για όλα!

Τσαλικίδης Βασίλης

Τι ήταν αυτό που σας ώθησε να συμμετέχετε στα διαδικτυακά μαθήματα υποκριτικής του κυρίου Βαμβακίδη και πώς πιστεύετε ότι θα σας βοηθήσουν στην μετέπειτα ζωή σας;

Τον κύριο Βαμβακίδη τον γνώρισα μέσα από το Κόκκινο Ποτάμι και την θεατρική παράσταση «Εκκλησιάζουσες», έργα στα οποία έβαλε ταλέντο, πάθος και προσωπικότητα για να δώσει ζωή στον εκάστοτε χαρακτήρα που υποδύονταν! Αυτή η «ποντιακή» φλόγα του για την τέχνη της υποκριτικής με ώθησε και εμένα να τον επιλέξω σαν δάσκαλο, σαν εμπνευστή, σαν φίλο. Η πορεία μας στα μαθήματα κάθε φορά είναι και ανοδική όποτε για το μόνο που είμαι σίγουρος είναι πως τα μαθήματα με τον κύριο Βαμβακίδη θα αποβούν καρποφόρα εξασφαλίζοντας μου μια θέση σε Δραματική σχολή, όνειρο για το οποίο παλεύουμε με νύχια και με δόντια να καταφέρω. Και τον ευχαριστώ για αυτό!

Είχα την μεγάλη τιμή και χαρά να γνωρίσω δημοσιογραφικά τον κύριο Βαμβακίδη μέσα από την εξαιρετική του ερμηνεία στην τηλεοπτική σειρά «Το Κόκκινο Ποτάμι» και να τον γνωρίσω από κοντά στην υπέροχη παράσταση «Νόστος Ρίζα μ' και κλαδί μ'», όπου μας καθήλωσε όλους με τον τρόπο που παρουσίασε τον Παντελή και τον έκανε πρόσωπο τεμέτερον. Πάνω από όλα με κέρδισε η προσωπική επαφή μαζί του, η γλυκύτητα και φωτεινή του προσωπικότητα. Είναι ένας καλλιτέχνης που χαίρεται να μοιράζεται την τέχνη και την γνώση του, ένας Άνθρωπος που σκορπάει χαρά και αγάπη στους γύρω του.

Ανυπομονούμε όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν να τον απολαύσουμε ξανά τον Μάιο στο «Νόστος ρίζα μ' και κλαδί μ'» και το καλοκαίρι στο «Γόβα Παρθένα».