"Μετάλλαξη" στο Θέατρο Αυλαία, από την θεατρική ομάδα "Μαλλιά Κουβάρια"

2021-12-18

Χθες βράδυ, ήταν η πρεμιέρα του έργο «ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ» από την θεατρική ομάδα «Μαλλιά Κουβάρια», στο Θέατρο Αυλαία.

Ο Γιώργος Οικονομίδης με κωμικό και καυστικό λόγω φέρνει στο φως τα κακώς κείμενα της κοινωνίας χωρίς να προσβάλει αλλά τονίζοντας όλες αυτές τις εσφαλμένες συμπεριφορές που μας πάνε πίσω σαν κοινωνία. Μέσα από μια κωμωδία που σου θυμίζει έντονα την παλιά και αγαπημένη επιθεώρηση ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις εμμονές, τις ανασφάλειες, τον φθόνο και τον φόβο που έχουν στοιχειώσει και γκριζάρει τις ζωές μας. Με λίγα λόγια αντικρίζουμε την πραγματική ζωή κατάματα και μας δίνεται η σκυτάλη για να ανατρέψουμε και να διορθώσουμε όσα πρέπει και μπορούμε. Ο Δημήτρης Βασιλειάδης μέσα από την εξαιρετική του σκηνοθεσία αναδεικνύει το λόγο του κειμένου με ένα τρόπο που μαγεύει το μυαλό και μαγνητίζει το κοινό. Μπορεί οι ήρωες και οι καταστάσεις που μας παρουσιάζει να μοιάζουν ακραία, αλλά είναι κομμάτι της κοινωνίας, του χθες, του σήμερα και του αύριο μας. Αγωνίζεται να μας δείξει, μέσα από την σκηνοθετική του μαεστρία, πως μόνο μέσα από την αποδοχή, την κατανόηση, την αγάπη και την ενσυναίσθηση μπορεί να έρθει η ελπίδα για πιο φωτεινές μέρες!

Τα μέλη της ομάδας «Μαλλιά Κουβάρια», ποιο συγκεκριμένα και με αλφαβητική σειρά ο Δημήτρης Βασιλειάδης, η Μέλα Γεροφώτη, η Βάλια Γκαγκάτση, ο Στέφανος Δημόπουλος, οΠαναγιώτης Καβαλιεράκης, o Γιώργος Καλπακίδης, η Νατάσα Κοψαχείλη, ο Γιώργος Οικονομίδης, η Τατιάνα Οικονόμου, ο Χρήστος Πετρίδης, η Μαρία Σεμερτζίδου, ο Αλέξανδρος Τζοβάνης και η Μαίρη Χαρπαντίδου, ερμηνεύουν δύο ρόλους επί σκηνής με τον σεβασμό που πρέπει να δώσουν σε κάθε ήρωα και ηρωίδα, χωρίς να τον μειώνουν. Ερμηνείες άκρως επαγγελματικές, από ανθρώπους που αγαπούν αληθινά το θέατρο και το υπηρετούν με τον σεβασμό που του πρέπει! Ιστορίες διαφορετικές, οι οποίες εμπλέκονται με ένα πολύ έξυπνο τρόπο και υπέροχες ατάκες που φέρνουν δάκρυα γέλιου στο κοινό!

Η ύπαρξη ζωντανής μουσικής επί σκηνής «ντύνει» με έναν όμορφο τρόπο την παράσταση. Τραγούδια αγαπημένα, αλλά και καινούργια σε στίχους του Γιώργου Οικονομίδη και μουσική των: Αστέρη Τσαλίκη Μέλας Γεροφώτη Αλέξανδρου Τζοβάνη. Εξαιρετική η μουσική ερμηνεία επί σκηνής του Αλέξανδρου Τζοβάνη, της Μέλας Γεροφώτη, του Δημήτρη Βασιλειάδη, της Νατάσας Κοψαχείλη και του Στέφανου Δημόπουλου! Ένα μεγάλο μπράβο και στον μαέστρο της παράστασης Αστέρη Τσαλίκη και τους μουσικούς Στέργιο Κόια, Γιώργο Σερεμέτη και Παντελή Μπατή. Η μελωδία βοηθάει ώστε όλοι να γίνουμε μια παρέα και ανεβάζει την διάθεση των θεατών, οι οποίοι συμμετέχουν με χειροκροτήματα και σιγοτραγουδώντας.

Σε γενικές γραμμές είναι από τις θεατρικές στιγμές που θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στο μυαλό και την καρδιά μας.

Τις φετινές γιορτές ένα υπέροχο δώρο για τον εαυτό μας είναι σχεδόν δύο ώρες γέλιου, μουσικής γαλήνης και αναθεώρησης. Το συγκεκριμένο έργο μας τα προσφέρει όλα αυτά απλόχερα!

Ας «μεταλλάξουμε» το σκοτάδι που έχει καλύψει την καθημερινότητα μας και το γκρίζο που έχει συντρίψει τα όνειρά μας με χρώμα, φως, αισιοδοξία, ελπίδα και αγάπη! Ο τρόπος απλώς, αρκεί να πάτε στις 30,31 Μαρτίου και 1,2,3 Απριλίου στις 21:00 η ώρα στο Θέατρο Αυλαία!