ΜΙΚΡΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ, της Ντονατέλα Μπίντι Μονταΐνι

2020-12-12

Δώδεκα μικρές ιστορίες με ήρωες τον Άγιο Βασίλη, νάνους, ξωτικά, παιδιά με ξεχωριστό χαρακτήρα και ζώα γεμάτα αγάπη. Με χιούμορ και παιχνιδιάρικη διάθεση, αυτές οι ιστορίες μας δείχνουν το σημείο όπου συναντιούνται η καθημερινή ζωή και ο κόσμος της φαντασίας.

Γιατί τα Χριστούγεννα είναι ξεχωριστά, όχι μόνο χάρη στις διακοπές, στα φώτα ή στα δώρα. Είναι μια ευκαιρία να δώσουμε και να πάρουμε αγάπη, να αφουγκραστούμε τις ανάγκες των άλλων ή να εκφράσουμε τις δικές μας. Αυτό το ιδιαίτερο, μαγευτικό πνεύμα των Χριστουγέννων ζωντανεύουν οι δώδεκα πρωτότυπες ιστορίες του βιβλίου.


Τα φετινά Χριστούγεννα μέσα από τις σελίδες ενός βιβλίου μαθαίνουμε στο παιδί μας τα πραγματικά μηνύματα των γιορτών που είναι η προσφορά, η αλληλεγγύη, η ανιδιοτελής αγάπη, η συντροφικότητα, η αληθινή φιλία, η βοήθεια σε αυτούς που το έχουν ανάγκη και οι ουσιαστικές και εγκάρδιες ευχές!

Μέσα από τις δώδεκα ιστορίες γνωρίζουμε ένα μυστικό από την εφηβική ηλικία του Άγιου Βασίλη που άλλαξε για πάντα την ζωή σε ένα κάστρο, βλέπουμε πως τα ζώα του δάσους μπορούν να ζήσουν την μαγεία των γιορτών όπως και οι άνθρωποι, ανακαλύπτουμε την ουσιαστική δύναμη μιας ευχής και την χαρά που φέρνει η πραγματοποίησή της, μαθαίνουμε τι συμβαίνει όταν ο Άγιος Βασίλης βρίσκεται ξαφνικά σε ένα μέρος που κανένας δεν τον ξέρει, νοιώθουμε το άρωμα των αστεριών και ακούμε για μια Χριστουγεννιάτικη ιστορία από την εποχή του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, γνωρίζουμε έναν ξεχωριστό και ιδιαίτερο επισκέπτη, βλέπουμε πως ένα μικρό ζωάκι μπορεί να κάνει τα Χριστούγεννα ακόμα πιο μαγικά, μαθαίνουμε πως ένα μικρό κοριτσάκι προκάλεσε τον αγαπημένο Άγιο των παιδιών και τελικά έγινα η αγαπημένη μάγισσα της γειτονικής Ιταλίας, ζούμε μαζί με ένα μικρό τετράποδο φίλο μας την πορεία της ζωής του από την λύπη στην χαρά και πως το Χριστουγεννιάτικο δέντρο του φέρνει τελικά αυτό που θέλει, ανακαλύπτουμε πως γίνεται ένα άγαλμα να γίνει ένας ξεχωριστός καλεσμένος των γιορτών, μαθαίνουμε τι συμβαίνει όταν ένα παιδί που δεν πιστεύει στον Άγιο Βασίλη κάποια μέρα τον συναντάει και τέλος ανακαλύπτουμε αν τελικά μπορούν τα παιδιά να στείλουν και αυτά μια ευχή στον Άγιο Βασίλη και ποια θα είναι αυτά.

Ένα βιβλίο που "πασπαλίζει" με όμορφα συναισθήματα την καρδιά και την ψυχή μας! Το καλύτερο δώρο για τα παιδιά μας, αλλά και για εμάς τους ίδιους!


Απόσπασμα του βιβλίου

Καθώς έβγαιναν από την φωλιά τους, βγήκε το ολόγιομο φεγγάρι, τεράστιο, κατάλευκο, και ξαφνικά το δέντρο άστραψε από το φως και την αντανάκλασή του.

Τα ζώα στέκονταν μαγεμένα γύρω από εκείνη την ομορφιά χωρίς να μπορούν να πουν λέξη.


Μικρές Χριστουγεννιάτικες ιστορίες

Ντονατέλα Μπίντι Μονταΐνι

Μετάφραση: Ελένη Τουλούπη

Είδος: Παιδική λογοτεχνία

Εκδόσεις: Κέδρος, 2017