Νικόλαος Ντέτσικας: "Είναι το όνειρο μου από παιδί να γράφω και να δημιουργώ δικές μου ιστορίες."

2020-11-19

Σας επέλεξε η γραφή ή την επιλέξατε; Με ποιο κόστος;

Η γραφή θα έλεγα πως με επέλεξε. Είναι το όνειρο μου από παιδί να γράφω και να δημιουργώ δικές μου ιστορίες. Δεν υπάρχει κόστος όταν κάνεις κάτι που αγαπάς.

Υπήρξε κάποιο πρόσωπο της ζωής σας το όποιο να έπαιξε ενεργό ρόλο στην ενασχόλησή σας με την γραφή;

Όχι, δεν υπήρξε κανείς.

Τι σημαίνει για εσάς έμπνευση;

Πηγή δημιουργίας για κάτι νέο και όμορφο.

Υπάρχει κάποιο στοιχείο του χαρακτήρα σας που δυσκολεύει τη γραφή σας;

Όχι, δε θα το έλεγα.

Μιλήστε μας για το βιβλίο σας. Ποια μηνύματα θέλετε να περάσετε στον αναγνώστη;  

Λοιπόν η ιστορία ξεκινάει με μια δολοφονία . Είκοσι επτά χρόνια μετά ο κεντρικός ήρωας μου ο Βαγγέλης δέχεται μια αναπάντεχη πρόταση για δουλειά χωρίς να γνωρίζει τα πραγματικά κίνητρα της εργοδότριας του. Στο χωριό όπου θα πάει για την δουλειά που έλεγα θα νοικιάσει ένα δωμάτιο μαζί με τον κολλητό του φίλο. Στην πανσιόν θα ερωτευθεί την όμορφη και δυναμική δημοσιογράφο Κλαίρη , κόρη της ιδιοκτήτριας και θα έρθει αντιμέτωπος με τον εμμονικό έρωτα της αδελφής της Αμαρυλλίς η οποία κρύβει τα δικά της μυστικά..Άλλη μια μυστηριώδη εξαφάνιση που θα καταλήξει σε μια αποτρόπαια δολοφονία. Όλοι ζητούν απαντήσεις μα η αλήθεια είναι πολλές φορές καλύτερα να μένει θαμμένη παρά να βγει στην επιφάνεια. Το μήνυμα που θα ήθελα να περάσω είναι ότι το καλό νικάει πάντα το κακό και ότι το φως διαδέχεται το σκοτάδι.

Έχετε συγκινηθεί με ένα βιβλίο που έχετε διαβάσει;

Ναι, με πολλά βιβλία. Νομίζω είναι καλό να εξωτερικεύεις τα συναισθήματα σου παρά να τα κρατάς μέσα σου.

Ποια είναι η αγαπημένη σας φράση;

Ότι το φως διαδέχεται το σκοτάδι.

Κλείνοντας ποια ευχή θέλετε να στείλετε στους αναγνώστες μας;

Να είναι καλά στην υγεία τους γιατί με αυτά που ακούμε καθημερινά φοβόμαστε όλοι για το τι μέλλει γενέσθαι. Επίσης να μην εγκαταλείπουν ποτέ τα όνειρα τους όσο δύσκολες και αν είναι οι συνθήκες. Να έχουν πείσμα , αντοχή και γερό στομάχι .Να προχωρούν μέχρι να καταφέρουν το όνειρό τους να πραγματοποιηθεί.