Ο Αϊ-Βασίλης και το μαγεμένο παστίτσιο, της Ρένας Ρώσση-Ζαΐρη

2021-12-23

Η μάγισσα Κουκού Κικιριρί Νυχτεριδολιλί ήταν θυμωμένη. Πλησίαζε παραμονή Πρωτοχρονιάς κι ήταν ολομόναχη. Κανένας δεν την αγαπούσε. Ήξερε καλά πως γι' αυτό έφταιγε ο Αϊ-Βασίλης. Έτσι αποφάσισε να τον εκδικηθεί. Του μαγείρεψε παστίτσιο, το αγαπημένο του φαγητό, και το ράντισε με σκόνη από φταρνίσματα σαλιγκαριών. Ο Αϊ-Βασίλης έφαγε μια μεγάλη μπουκιά και μεταμορφώθηκε σε ένα... τεράστιο παπάκι. Ένα παπάκι που φορούσε τη στολή του Αϊ-Βασίλη!


Τα φετινά Χριστούγεννα μέσα από τις σελίδες ενός βιβλίου μαθαίνουμε στο παιδί μας τα πραγματικά μηνύματα των γιορτών που είναι η αλληλεγγύη, η ανιδιοτελής αγάπη, η συντροφικότητα, η αληθινή φιλία και τα ουσιαστικά και εγκάρδια δώρα!

Η μάγισσα Κουκού Κικιριρί Νυχτεριδολιλί θέλει να γίνει Άη Βασίλης στην θέση του Άη Βασίλη και θα κάνει τα πάντα για αυτό. Φτάνει μόνο η θέληση ή χρειάζεται και η ψυχή!Μια έξυπνη και πρωτότυπη ιστορία που διαβάζεται ευχάριστα από μικρά και μεγάλα παιδιά. Η ιδιαίτερη εικονογράφησή του δεν κουράζει την ματιά, αλλά εξάπτει την φαντασία!

Το καλύτερο δώρο για τα παιδιά μας και για εμάς τους ίδιους!


Απόσπασμα του βιβλίου

Μην ξαναχτυπήσετε την πόρτα! Ούτε το κουδούνι! Μόνο αν είναι να του φέρετε παστίτσιο! Εντάξει; Μόνο γι' αυτό το φαγητό τρελαίνεται ο Αι-Βασίλης και σταματάει τη δίαιτα. Το δοκίμασε στην Ελλάδα. Του το είχαν αφήσει κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο.


Ο Αϊ-Βασίλης και το μαγεμένο παστίτσιο

Ρένας Ρώσση-Ζαΐρη

Είδος: Παιδική λογοτεχνία

Εκδόσεις: Ψυχογιός, 2021