«Ο χορός του θανάτου» του Αυγούστου Στρίντμπεργκ στο θέατρο «Εκάτη»

2022-10-13

«Ο χορός του θανάτου» του Αυγούστου Στρίντμπεργκ, σε σκηνοθεσία Βαλεντίνης Λουρμπά παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά στο βραβευμένο Θέατρο Τέχνης «Εκάτη» με πρωταγωνιστές τους Μάνο Χατζηγεωργίου, Όλγα Μουργελά και Βασίλη Ασημάκη.

Ο Έντγκαρ και η Άλις σε ένα Σουηδικό νησί επιθυμούν να γιορτάσουν την επέτειο των γάμων τους, αλλά ο πληγωμένος εγωισμός τους δεν τους το επιτρέπει, και ο ένας καταδιώκει τον άλλον. Η ήττα τους, τους οδηγεί σε ψυχικά γρονθοκοπήματα.

Ο χορός του θανάτου είναι ένα χρονικό ψυχικής λεηλασίας που ο ένας υπονομεύει τον άλλον τον συρρικνώνει, με σκοπό να τον εξαφανίσει, κατηγορούμενοι οι ίδιοι, και συγχρόνως δικαστές, πρόσωπα ενός σκοτεινού και ταραγμένου υποσυνείδητου, ακροβάτες και πρωταθλητές υπαρξιακού κενού, υποτάσσονται ρυθμικά στο τέλος που ελαύνει.

Η σκέψη της μετάβασης στο τίποτα, είναι οδυνηρή και χρησιμοποιούν την ζωή σαν οχυρό προκειμένου να ποδηγετήσει, ο ένας τον άλλο. Η παρουσία του Κουρτ δημιουργεί συγκίνηση μυστήριο και πυροδοτεί εσωτερικές καταστάσεις.

Σκηνοθεσια προσαρμογή: Βαλεντίνη Λουρμπά

Διασκευή: Γιούλη χρονοπουλου

Φωτογραφία - Βίντεο: Τριανταφύλλου Σφακιανάκης Ζώης, Καλτσονούδης Γιάννος

Φωτισμοί: Γιάννης Ζέρβας

Σκηνογραφία Ενδυματολογία: Σωτηρία Λάμδα


Παίζουν οι ηθοποιοί: Μάνος Χατζηγεωργίου, Ολγα Μουργελά, Βασίλης Ασημάκης

Θέατρο Εκάτη: 2106401931 Θέατρο Εκάτη Βαλεντινη Λουρμπα

Παραστάσεις: Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 19:00.

Εισιτήρια: κανονικό 12 ευρώ, φοιτητικό 10 ευρώ, ανέργων και Αμέα 8 ευρώ, ατέλεια 5 ευρώ (παρέχεται το πρόγραμμα της παράστασης). 

Διάρκεια παράστασης: 1 ώρα και 40 λεπτά