Ο θρυλικός “Dracula” από την Triple Threat Productions!

2023-03-09

Ο θρυλικός "Dracula" του Bram Stoker, ανεβαίνει θεατρικά για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη από την Triple Threat Productions!

Μια από τις πιο γνωστές και αγαπημένες ιστορίες όλων των εποχών, με έναν πολυπληθή θίασο ηθοποιών και χορευτών, βρίσκει θεατρικό καταφύγιο στην σκηνή του Αθήναιον και ξεσηκώνει τον νου και την καρδιά για όλα τα Σαββατοκύριακα του Μαρτίου.

Η θρυλική ιστορία του Dracula ζωντανεύει για πρώτη φορά στην πόλη της Θεσσαλονίκης σε θεατρική διασκευή από την Triple Threat Productions, με έναν πολυπληθή θίασο ηθοποιών και χορευτών. Το "Dracula", ζωντανεύει μέσα απόμια σύγχρονη ματιά στην ιστορία των Καρπαθίων, των μύθων και θρύλων που συνοδεύουν το όνομά του θρυλικού κόμη.

Με εφαλτήριο το κλασικό βιβλίο του Bram Stoker για την ιστορία του γνωστού Δράκουλα και με μια σύγχρονη αισθητική, ο θρύλος του ξεδιπλώνεται και φέρνει εκτός από το υπερφυσικό στοιχείο, θεματικές που μας απασχολούν μέχρι σήμερα: η θρησκεία, η ηθική, η ερωτική επιθυμία, η συναίνεση και το ζωώδες ένστικτο. Μέσα από ένα συγκλονιστικό θέαμα το οποίο κατακλύζει την σκηνή την πλατεία του θεάτρου, η παράσταση εξερευνά το τρομακτικό στοιχείο και το ζωντανεύει στην θεατρική σκηνή.

Ο σκηνοθέτης της παράστασης Άγγελος Κουρέπης μέσα από μια γρήγορη ροή και έξυπνα σκηνοθετικά τρικ κρατάει έντονο το ενδιαφέρον των θεατών. Επίσης, μέσα από την εξαιρετική του δουλειά δίνω στον κάθε ηθοποιό τον χώρο και τον χρόνο που του πρέπει. Επιπλέον, πολύ έξυπνη σκέψη να παντρέψει την υποκριτική με τον χορό γεγονός που απογειώνει την δυναμική του έργου.

Οι εννιά ηθοποιοί επί σκηνής, αναφέρονται αλφαβητικά Βασίλης Βασιλείου, Άγγελος Γουγούσης, Ασπασία Δήμου, Δημήτρης Ελιάς, Λευτέρης Κωνσταντίνου, Αλέξανδρος Μιχαηλίδης, Δημήτρης Μπουζούδης, Παυλίνα Παπαδοπούλου Στέφανος Τσαβές αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο τους ήρωες τους μέσα από τις εξαιρετικές τους ερμηνείες! Τα θερμά μου συγχαρητήρια στον κάθε ένα χωριστά!

Οι χορευτές του έργου, Δημήτρης Ανδρέου, Αγγελική Κοτσιαλή, Βασιλική Κωνσταντινίδου, Κωνσταντίνα Παραλίκα, Ελένη Πασχαλιά, Αγγελάκι Τσαρουχάκι, μέσα από τις δυναμικές τους κινήσεις άλλοτε ξεσηκώνουν τον νου και άλλοτε γαληνεύουν την καρδιά των θεατών. Τα θερμά μου συγχαρητήρια στον κάθε ένα χωριστά!

Το σκηνικό του έργου απλοϊκό, όμως ταυτόχρονα ευρηματικό και λειτουργικό! Η μουσική αποτελεί ένα ακόμα έντονο στοιχείο του έργου, που το κάνουν μοναδικό και εξαιρετικό!

Σχεδόν δύο ώρες έργου όπου ο έντονος και συνεχόμενος ρυθμός, οι αξιόλογες ερμηνείες, οι υπέροχες χορευτικές κινήσεις και η δυναμική μουσική υπόκρουση σε κρατούν καθηλωμένο και με κομμένη την ανάσα! Μια θεατρική παράσταση που κανείς δεν πρέπει να χάσει!